Obscuro Barocco ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΡΑΝΙΩΤΗ Teddy Awards

To «Obscuro Barroco» της Ευαγγελίας Κρανιώτη ανάμεσα στα Teddy Awards της 68ης Berlinale

To πανέμορφο ντοκιμαντέρ της Ευαγγελίας Κρανιώτη ξεχώρισε στα βραβεία Teddy - συνώνυμα με τη διαχρονική στήριξη της Berlinale στην queer κοινότητα και τη διαφορετικότητα.
Το «Obscuro Barroco» της Ευαγγελίας Κρανιώτη είναι τοποθετημένο στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μια πόλη που μεταμορφώνεται διαρκώς, ακόμη περισσότερο και από όσους συμμετέχουν στο διάσημο αποκριάτικο καρναβάλι της. Στο κέντρο του βρίσκονται ήρωες που αλλάζουν μορφή, μπαινοβγαίνοντας από το σκοτάδι για να λάμψουν στο φως, με αδιαφιλονίκητη πρωταγωνίστρια τη θρυλική τρανσέξουαλ Λουάνα Μουνίζ, σε μια αφήγηση που ξεκινάει από την αναζήτηση ταυτότητας για να φτάσει μέχρι τις χαμένες πατρίδες του φύλου και της καρδιάς.
Το ντοκιμαντέρ της Ευαγγελίας Κρανιώτη κέρδισε το Βραβείο της Επιτροπής.

Αλλες ταινίες που βραβεύθηκαν στα φετινά Teddy Awards ήταν το «Bixa Travesty» της Κλαούντια Πρισίλα (τμήμα: Πανόραμα), το «Retablo» του Αλβάρο Ντελγκάδο Απαρίθιο (τμήμα: Generation), οι «Κληρονόμοι» του Μαρτσέλο Μαρτινέσι (τμήμα: Διαγωνιστικό). Το Βραβείο Teddy Καλύτερης Ταινίας Μυθοπλασίας κέρδισε το «Tinta Bruta» των Μάρτσιο Ρεολόν και Φιλιπε Ματζεμπάχερ (τμήμα: Πανόραμα).
Teddy Awards Berlinale
πηγή: Flix.gr
 
Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...