ΟΛΚΕ,Δελτίο Τύπου-Αθήνα, 19 Ιουλίου 2009

Θέμα: Η ελληνική κοινωνία είναι ώριμη, τα ελληνικά κόμματα πότε θα ωριμάσουν;
Σεβόμαστε τις ομοερωτοφοβικές απόψεις της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και του ΚΚΕ, αλλά θα θέλαμε να τους πληροφορήσουμε ότι με το να εθελοτυφλούν δεν κάνουν πολιτική. Η οργάνωσή μας έχει δεχθεί επανειλημμένα αιτήματα ζευγαριών της κοινότητάς μας, τα οποία αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά τους επειδή αυτή τη στιγμή δεν μπορούν ούτε να παντρευτούν ούτε να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης. Ποιά είναι η απάντηση αυτών των κομμάτων; Τι προτείνουν; Τις διακρίσεις και το διαχωρισμό των πολιτών σε κατηγορίες;
Εκπλαγήκαμε δυσάρεστα δε, από τις δηλώσεις των πολιτικών στη σχετική συζήτηση.
Η κ. Παπακώστα της ΝΔ χαρακτήρισε την πρόταση ρατσιστική, ενώ το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης που εισηγήθηκε πέρυσι και απέκλειε ρητά τα ζευγάρια ατόμων του ίδιου φύλου, προφανώς δεν ήταν.
Η κ. Εύα Μελά του ΚΚΕ, μας γύρισε πολλές δεκαετίες πίσω εκφράζοντας την άποψη ότι ο γάμος αφορά μόνο στη διαιώνιση του είδους και την προστασία των παιδιών.
Από τη δε κ. Εύα Καϊλή μάθαμε ότι τα ομόφυλα ζευγάρια εκ των πραγμάτων αποκλείονται της δυνατότητας να κάνουν οικογένεια.
Τέλος το ΛΑΟΣ είναι εκτός πραγματικότητας νομίζοντας ότι από το Σύμφωνο Συμβίωσης θα πληγεί η γυναίκα και η οικογένεια, όταν αυτό δεν έχει συμβεί σε καμιά από τις δεκάδες χώρες που αναγνωρίζουν νομικά τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.
Η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας δηλώνει ότι θα συνεχίζει να αγωνίζεται με όλους τους νόμιμους τρόπους διεκδικώντας την πλήρη ισότητα για όλες και όλους.
 
Με εκτίμηση,
 
Το διοικητικό Συμβούλιο
 
 

Για περισσότερες πληροφορίες: Θέμης Κατσαγιάννης 6937184048

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...