"Miranda" loves New York

Όλες μας θυμόμαστε τη δυναμική Μιράντα Χόμπς του Sex & The City, την δραστήρια δικηγόρο της κλασικής πλέον σειράς που άλλαξε για πάντα την δυναμική της γυναικείας φωνής στην τηλεόραση. Η ηθοποιός πίσω από τον χαρακτήρα που της χάρισε βραβείο ΕΜΜΥ το 2004, η 51χρονη σήμερα Σίνθια Νίξον θα θέσει υποψηφιότητα με αντίπαλο τον εν ενεργεία κυβερνήτη Άντριου Κουόμο, διεκδικώντας το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η Νίξον είναι ακτιβίστρια εδώ και πολλά χρόνια υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων, πολιτικά δραστήρια στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης (έχει συλληφθεί έξω από το δημαρχείο της πόλης στη διάρκεια διαδήλωσης με αίτημα την αύξηση των κονδυλίων για τη δημόσια εκπαίδευση) αλλά και στην πρώτη γραμμή για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων καθώς η ίδια από το 2004 έχει σχέση με την Κριστίν Μαρινόνι, με την οποία και παντρεύτηκαν το 2012. Μαζί απέκτησαν έναν γιο, ενώ έχει αποκτήσει άλλα 2 παιδιά με τον πρώην σύντροφό της.

«Η Νέα Υόρκη είναι το σπίτι μου, δεν έχω ζήσει ποτέ πουθενά αλλού» λέει η Νίξον σε βίντεο με το οποίο ανακοίνωσε τις προθέσεις της στην αρχή της προηγούμενης βδομάδας. «Είμαι υπερήφανη απόφοιτη δημόσιου σχολείου και πιο υπερήφανη γονέας παιδιού που φοιτά σε δημόσιο σχολείο». Αναφέρεται, επίσης, στη φτώχεια, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, την υγειονομική περίθαλψη και τις συνθήκες στις φυλακές. «Έχουμε κουραστεί από τους πολιτικούς που ενδιαφέρονται περισσότερο για τα πρωτοσέλιδα και την εξουσία παρά για εμάς. Δεν γίνεται να έχουμε πλέον μία από τα ίδια» τονίζει. Έχει εκφράσει έντονα την αντίθεσή της στην πολιτική που ακολουθεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και έχει ταχθεί υπέρ του πρώην Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός έχει στο ενεργητικό της δύο Tony (τα βραβεία του θεάτρου του Μπρόντγουει) ενώ έχει πολλά βραβεία και διακρίσεις στο ενεργητικό της όπως 6 φορές υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα για το ρόλο της Μιράντα στο Sex & The City, νικήτρια στο LGBTQ φεστιβάλ FilmOut του San Diego για τον ρόλο της στην ταινία An English Man In New York, Muse Award στο New York Women in Film & Television το 2008, GLAAD βραβείο το 2010, και πολλά άλλα.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...