Δασκάλα τίθεται σε διαθεσιμότητα λόγω σεξουαλικότητας

Δασκάλα στο Τέξας των ΗΠΑ τείθεται σε διαθεσιμότητα, αφ’ότου συζήτησε εντός τάξης για την ποικιλομορφία της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, συμπεριλαμβάνοντας και το δικό της σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η 31χρονη ομοφυλόφιλη δασκάλα καλλιτεχνικών Stacy Bailey παρουσίασε με slideshow το οποίο εμπεριείχε μεταξύ καλλιτεχνών, προσωπικοτήτων της τέχνης, των γραμμάτων και του ακτιβισμού, φωτογραφίες της έγγαμης ζωής της με τη σύζυγό της, προκειμένου να φέρει επί τάπητος, και σε εκπαιδευτικά πλαίσια, το θέμα της πολυποικιλότητας της ανθρώπινης σεξουαλικής έκφρασης. Το γεγονός αυτό της κόστισε ένα επαγγελματικό έτος, καθώς έπειτα από καταγγελία ενός γονέα που ισχυρίστηκε ότι η δασκάλα «συζητούσε την σεξουαλική της ζωή με τους μαθητές της».

Το σχολικό συμβούλιο υποστήριξε ότι η Bailey δεν ακολούθησε τις προτεινόμενες κατευθυντήριες που αφορούν την «ηλικιακή καταλληλότητα» του περιεχομένου του διαλόγου εντός τάξης. Από την άλλη πλευρά, ο δικηγόρος της Bailey τονίζει ότι «(η δασκάλα) δεν έλαβε ποτέ συγκεκριμένες κατευθυντήριες ούτως ώστε να αλλάξει την στάση της». Η άδεια τέθηκε σε εφαρμογή μία ημέρα μετά την πρόταση της Bailey σε άλλο σχολείο για την προσθήκη LGBTQ + γλώσσας στην πολιτική μη διακρίσεων της περιοχής Fort Worth, μία προσπάθεια που όπως αναφέρει το περιβάλλον της, δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει έως ότου επιτευχθεί η πλήρης και αδιάλειπτη θεσμοθετημένη συμπερίληψη όλων των ατομικοτήτων στα πλαίσια της τοπικής κοινότητας. Οι συνάδερφοι, οι γονείς και οι μαθητές του σχολείου που δίδασκε απαιτούν απαντήσεις.

Η Bailey είχε κερδίσει το βραβείο Charlotte Anderson Elementary Teacher of the Year ( Δασκάλας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Χρονιάς) 2016, και οι γονείς υποστηρίζουν ότι ουδέποτε είχε προκαλέσει μέσω της διδασκαλίας της ή πέραν των πλαισίων του σχολείου. Η ίδια δεν προέβη σε δηλώσεις, αλλά η σύζυγός της ευχαρίστησε την τοπική κοινωνία και τη σχολική κοινότητα για την αμέριστη στήριξη που έδειξαν στη σύζυγό της σε όλη αυτήν τη διαδικασία.

Η Bailey με τη σύζυγο της Julie Vazquez.

 

Πηγή: dailymail.co.uk

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...