Top 10 χώρες για γυναίκες

Οι Καλύτερες χώρες του κόσμου για γυναίκες

Σε ποια χώρα οι γυναίκες πληρώνουν υψηλούς φόρους, υπομένουν μεγάλους χειμώνες και βλέπουν τον ήλιο να δύει πριν τις 4 το απόγευμα, αλλά παρ' όλα αυτά απολαμβάνουν προνόμια που λίγα μέρη στον κόσμο έχουν να προσφέρουν σε τόσο μεγάλο βαθμό; 

Στη Δανία. Αυτή είναι η χώρα που ψηφίστηκε ως η καλύτερη για να ζήσει μια γυναίκα, στην έρευνα του US News & World Report. Περίπου 7 χιλιάδες γυναίκες που πήραν μέρος στην ψηφοφορία για τη διαβίωσή τους, ψήφισαν τη Δανία διότι διαθέτει ένα άψογα οργανωμένο κράτος δωρεάν πρόνοιας και εκπαίδευσης, αλλά και ένα σύστημα γονικών αδειών από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Στην ίδια ψηφοφορία, η Δανία κερδίζει τη 2η θέση ανάμεσα σε 179 χώρες στο ερώτημα «ποια είναι η καλύτερη χώρα για την ανατροφή των παιδιών». 

Δεύτερη στις προτιμήσεις των γυναικών είναι η Σουηδία, λόγω της στάσης της κοινωνίας και του κράτους απέναντι στην ισότητα των φύλων και στις ίσες ευκαιρίες. 

Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο Καναδάς, ο οποίος διαθέτει μια πολύ σοβαρή νομοθεσία για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών. 

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 21η θέση της λίστας. Ενώ στις τρεις τελευταίες θέσεις της εμφανίζονται η Γουατεμάλα, η Αλγερία και το Πακιστάν. 

Οι δέκα καλύτερες χώρες για να ζει μια γυναίκα είναι:

1. Δανία 

2. Σουηδία 

3. Καναδάς 

4. Ολλανδία 

5. Αυστραλία 

6. Νέα Ζηλανδία 

7. Γερμανία 

8. Μεγαλη Βρετανία 

9. Λουξεμβούργο 

10. Αυστρία 

 [Πηγή: www.doctv.gr]

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...