Νέος νόμος, χωρίς διακρίσεις

Νέος νόμος, χωρίς διακρίσεις

Εδώ και δέκα χρόνια, και μετά μια σειρά στιβαρών πολιτικών εκπαίδευσης ενάντια στις διακρίσεις, τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και όχι μόνο, έχουν καθιερώσει, ή συζητούν σε τελικό στάδιο, διαφορετικούς τύπους νομιμοποίησης της σχέσης δύο γυναικών ή δύο ανδρών που επιθυμούν να ζήσουν μια «κοινότητα βίου».

Ας θυμίσουμε στο σημείο αυτό πως ο νέος θεσμός προβλέπεται για να ρυθμίσει τα της εξώγαμης συμβίωσης δύο ανθρώπων, κάτι που δεν κατανόησαν διάφοροι φαντεζί νομικοί στη χώρα μας.

Οι προβλέψεις στη συμβίωση ρυθμίζουν θέματα των κοινών αναγκών του ζευγαριού στο εργασιακό, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, το κληρονομικό, θέματα υγείας, παιδοθεσίας και όλα τ' άλλα που προβλέπει ο νόμος για τον πολιτικό γάμο, με τη διαφορά ότι όλα αυτό ρυθμίζονται από συμβολαιογράφο και όχι από δήμαρχο.

Η περιπέτεια του θεσμού στη χώρα μας αρχίζει όταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κρίνει πως αφού δεν μπορεί να αποφύγει το νέο θεσμό, ας τον καθυστερήσει όσο μπορεί.

Νομοθετεί λοιπόν κατά παγκόσμια αποκλειστικότητα ένα σύμφωνο μόνο για ετερόφυλα ζευγάρια, με προβλέψεις που καλύπτουν ένα ελάχιστο ποσοστό των θεμάτων κάθε ζευγαριού και κυρίως τα κληρονομικά δικαιώματα των παιδιών!

Με πρωτοβουλία λεσβιών και ομοφυλόφιλων πολιτών, κατατίθενται στη συνέχεια 4 προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και περιμένουμε εκδίκαση μέσα στο 2010.

Είναι λογικό, αν όχι στις πρώτες 100 μέρες, αλλά πάντως πριν από τις 27 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας, να περιμένουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση θα ψηφίσει στη Βουλή των Ελλήνων το σχετικό δικό της νόμο για ένα ουσιαστικό Σύμφωνο Συμβίωσης για όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις λόγω ερωτικού προσανατολισμού. Και τότε θα μιλάμε για μια νέα εποχή για την κατανόηση της ομοφυλοφιλίας στη χώρα μας. Θα μιλάμε για μια πολύ σοβαρή κατάκτηση ελευθερίας!

ΥΓ. Στο μεταξύ, η εφορία έκανε δεκτή την κοινή φορολογική δήλωση του ζεύγους των γυναικών της Τήλου! Κατά τα άλλα, ο πολιτικός τους γάμος κρίθηκε πρωτόδικα άκυρος. Ασχετο...

19 Δεκεμβρίου 2009  ΠΗΓΗ: Enet.gr   

Του ΓΡΗΓΟΡΗ Ν. ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΥ

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...