Απαγορεύθηκε η παρέλαση των ομοφυλοφίλων στο Βελιγράδι

Με βάση εκτιμήσεις και συστάσεις των υπηρεσιών ασφαλείας, η παρέλαση ομοφυλοφίλων “Pride Parade” στο Βελιγράδι, που ήταν προγραμματισμένη για μεθαύριο, Σάββατο, θα απαγορευτεί, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Η απόφαση ελήφθη λόγω των σοβαρών απειλών κατά της ειρήνης και της ασφάλειας των πολιτών, υπογράμμισε ο κ. Ντάτσιτς.

«Πιστεύουμε αυτή τη στιγμή ότι η Σερβία δεν χρειάζεται συγκρούσεις και θύματα και γι αυτό κι έχουμε απαγορεύσει όλες τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 6 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένης και της παρέλασης ομοφυλοφίλων που είναι τμήμα της ‘Pride Parade’» δήλωσε ο κ. Ντάτσιτς στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ.

Αυτό σημαίνει ότι οι αθλητικές διοργανώσεις και οι συγκεντρώσεις κάθε ομάδας που αντιτίθεται στη διοργάνωση της παρέλασης που είχε εξαγγελθεί για το Σάββατο θα απαγορευτεί επίσης προκειμένου να διαφυλαχθεί η έννομη τάξη, υπογράμμισε ο κ. Ντάτσιτς.

«Η απόφαση αυτή δεν αντίκειται στα δικαιώματα κανενός. Η απόφαση αυτή αποτελεί ενός είδους λύση για την προστασία της ασφάλειας των κατοίκων του Βελιγραδίου και της αποφυγής πιθανών συγκρούσεων και διαμαχών, που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο διπλωματικές και προξενικές αποστολές άλλων χωρών και φυσικά- πάνω απ’ όλα- αφορά την προστασία της ζωής των πολιτών και των αστυνομικών» συμπλήρωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Περίπου 2000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί χθες έξω από την έκθεση «Ecce Home», που διοργάνωσαν ακτιβιστές υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και, όπως εξήγησε ο κ. Ντάτσιτς, προκάλεσε «μεγάλη κοινωνική ανησυχία καθώς υπήρχε η μορφή του Ιησού Χριστού σ’ ένα προκλητικό πλαίσιο».

ΠΗΓΗ: PROTOTHEMA

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...