Γνωστή ακτιβίστρια για τα ΛΟΑΤΙ δικαιώματα στην Ουγκάντα δηλώνει ότι δεν είναι πλέον λεσβία!

Μια πολύ γνωστή μαχόμενη για τα ΛΟΑΤΙ δικαιώματα στην Ουγκάντα δήλωσε την Κυριακή ότι δεν είναι πλέον λεσβία.

Η Val Kalende έκανε outing ως λεσβία το 2002 και έχει περάσει πάνω από μία δεκαετία να είναι υπέρμαχος της LGBTQ + στην Ουγκάντα. Στην Ουγκάντα η ομοφυλοφιλία θεωρείται αδίκημα και τιμωρείται με μεγάλη ποινή δια βίου φυλάκισης.

Η 36χρονη Kalende είναι επίσης δημοσιογράφος, και η δουλειά της έχει παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια σε διεθνείς εκδόσεις όπως το The Huffington Post. Η Kalende εμφανίστηκε σε ενα τοπικό χριστιανικό κανάλι Salt TV σε ζωντανή μετάδοση την Κυριακή με τον Pastor Aloysius Bugingo και είπε ότι δεν ήταν πλέον ομοφυλόφιλη και ότι επρόκειτο να παντρευτεί σύντομα, σύμφωνα με την πηγή από την  Ουγκάντα ​​Edge.

Η ομιλία της περιγράφει επίσης τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως ομοφυλόφιλη στην Ουγκάντα. Είναι παράνομο να είσαι ομοφυλόφιλος στην Ουγκάντα «γεννήθηκα από χριστιανούς γονείς. Όλοι τους έκοψαν τους δεσμούς τους μαζί μου, με το που ανακοίνωσα ότι είμαι λεσβία, είχα γίνει ορφανή», είπε. "Αυτή τη στιγμή, δεν έχω καμία ηρεμία στο μυαλό μου. Μερικές φορές ξεσπώ και κλαίω, αναρωτιέμαι γιατί να είμαι έτσι, τώρα όμως γύρισα σπίτι και έχω σωθεί».

Στο προφίλ της προσφατα, στο Facebook είχε εμφανίσει διαφορα θρησκευτικά συνθήματα. Μάλιστα δημοσίευσε μια εικόνα που δείχνει τα στοιχεία ραβδιού ενός άνδρα και μιας γυναίκας με τίτλο «Ο σχεδιασμός του Θεού για το γάμο». Μια άλλη εικόνα που μοιράστηκε έδειξε ένα ουράνιο τόξο, λέγοντας: «Ο Θεός έκανε το ουράνιο τόξο ως υπόσχεση να μην πλημμυρίσει ολόκληρη τη γη. Δεν το έκανε ως σύμβολο δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. "

Η Kalende έχει εδώ και καιρό δημόσιο προφίλ στη χώρα. Το 2009, έλαβε τη θαρραλέα απόφαση να αφήσει μια κορυφαία εφημερίδα της Ουγκάντα ​​να δημοσιεύσει την φωτογραφία της, δίπλα σε ένα άρθρο που εξηγεί ποια ήταν η ζωή μιας λεσβίας γυναίκας, η οποία όμως επίσης είχε βαθιές θρησκευτικές πεποιθήσεις, σε μια χώρα όπου οι όλοι σχεδόν είναι εναντία των LGBTQ + δικαιωμάτων. Τότε είχε δηλώσει ότι ο πνευματικός της την πίεζε να δώσει άλλη μια συνέντευξη στην οποία θα δήλωνε ότι από θαύμα έγινε ετεροφυλόφιλη, όπως και τελικά χρόνια αργότερα υπέκυψε και έπραξε!

Στην Kalende της είχε χορηγηθεί άσυλο στον Καναδά το 2015, αλλά, εκείνη είπε ότι θα επιστρέψει στην Ουγκάντα. Ένας άντρας από την Ουγκάντα ​​με αυτοκόλλητο στο πρόσωπό του που συμμετέχει στις 9 Αυγούστου 2014 στο Pride στο Entebbe της Ουγκάντας, δήλωσε σοκαρισμένος από την Κυριακάτικη δήλωση της Kalende, όπως άλλωστε και όλη η κοινότητα Ugandan LGBTQ+.

Ο Edwin Sesange, διευθυντής του Ιδρύματος Αφρικανικής Ισότητας, που εδρεύει στο Λονδίνο, δήλωσε στην PinkNews ότι η δήλωση του Kalende δεν αλλάζει αυτό που έχει επιτύχει για την κοινότητα LGBTQ+ στη χώρα. "Είσαι ένας ήρωας και η εργασία σου για το κίνημα δεν μπορεί να αναιρεθεί. Θα μας λείψεις και πάνω από όλα σε αγαπάμε", έγραψε, απευθυνόμενος στην Kalende.

Άλλοι που ήξεραν την ακτιβίστρια λεσβία φυσικά εξέφρασαν ανησυχίες όταν άκουσαν την ειδήση: "Τα νέα είναι σοκαριστικα και γιε εμένα που είμαι φίλος της αλλά και  για πολλούς συναδέλφους μας. Πραγματικά ανησυχώ πολύ γι 'αυτήν ", δήλωσε η PinkNews ο Φρανκ Μουγκίσα, φίλος της Kalende και ο εκτελεστικός διευθυντής των Σεξουαλικών Μειονοτήτων της Ουγκάντα. «Δεν έχω καταφέρει να την βρω και να της μιλήσει μετά από τη δήλωση που έκανε».

Εμείς από το lesbian.gr ανησυχούμε επίσης, θαύματα δεν γίνονται που σε κάνουν ετεροφυλόφιλο, όπως δεν γίνεται να σε κάνει κανένας ομοφυλόφιλο. Είναι σίγουρο ότι δεν άντεξε την βία, την πίεση και τυχόν τους βιασμούς, οι οποίοι είναι πολύ συχνό φαινόμενο στην χώρα της ειδικά για τις λεσβίες γυναίκες.

Η οργή μας είναι τεράστια!

Πηγή: www.pinknews.co.uk

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...