Νεκρή βρέθηκε η 31χρονη ιδρύτρια των Femen Oksana Shachko

Νεκρή βρέθηκε τη Δευτέρα στο διαμέρισμά της στο Παρίσι η συνιδρύτρια του φεμινιστικού κινήματος Femen.

Ακτιβίστριες των Femen, κίνημα γνωστό για τις τολμηρές τόπλες διαδηλώσεις του, δήλωσαν ότι η 31χρονη Oksana Shachko από την Ουκρανία βρέθηκε νεκρή τη Δευτέρα με ένα σημείωμα αυτοκτονίας δίπλα στο σώμα της.

«Με μεγάλη λύπη και βαθύ πόνο πρέπει να επιβεβαιώσω το θάνατο της Oksana», δήλωσε η Inna Shevchenko, μια από τις ηγέτιδες του Femen, η οποία ζει επίσης στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η Shachko ήταν μία από τις τέσσερις ακτιβίστριες που ίδρυσαν το Femen στην Ουκρανία το 2008.

Έχοντας εξοριστεί στη Γαλλία από το 2013, εγκατέλειψε το κίνημα και εργάστηκε ως καλλιτέχνις.

Λειτουργώντας υπό το σύνθημα «Ήρθα, γδύθηκα, κέρδισα», οι Femen έστρεψαν γρήγορα την προσοχή του κόσμου πάνω τους με τις γυμνές διαμαρτυρίες τους ενάντια στον σεξισμό.

Οι διαμαρτυρίες δεν σταμάτησαν όμως εκεί. Εκτός από τον σεξισμό, οι δυναμικές γυναίκες, πλέον στοχεύουν τον αυταρχισμό και τον ρατσισμό, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να αποτελεί έναν ιδιαίτερο στόχο, παράλληλα με το εθνικιστικό κόμμα της Γαλλίας.

Το 2011, οι Femen είχαν αναφέρει ότι η Shachko ήταν μεταξύ τριών μελών που είχαν απαχθεί από πράκτορες ασφαλείας και την ανάγκασαν να γδυθεί σε ένα δάσος, αφού προηγουμένως χλεύασε γυμνόστηθη τον Αλέξανδρο Λουκασένκο.

Οι πράκτορες έριχναν λάδι πάνω από τις τρεις γυναίκες, απειλούσαν να τις κάψουν και να τις κουρέψουν, είχαν αναφέρει μέλη των Femen.

genous-thilikou.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...