Σφοδρή κριτική για τους LGBTQ ρόλους στο Hollywood

Τον Ιούλιο ανακοινώθηκε ότι η Σκάρλετ Γιόχανσον θα πρωταγωνιστούσε στην επερχόμενη ταινία Rub & Tug σε ρόλο trans.

Ωστόσο, μερικές εβδομάδες αργότερα, η ηθοποιός παραιτήθηκε από τον ρόλο, διευκρινίζοντας σε δήλωσή της: «Υπό το πρίσμα των πρόσφατων δεοντολογικών ζητημάτων που τέθηκαν γύρω από τον ρόλο του Dante Tex Gill, αποφάσισα να αποσυρθώ από το project».

«Η πολιτισμική κατανόηση των transgender ανθρώπων συνεχίζει να βελτιώνεται και έχω μάθει πολλά από την κοινότητα από τότε που έκανα την πρώτη μου δήλωση σχετικά με τον ρόλο μου και συνειδητοποίησα ότι δεν είχε τόσο ευαισθησία. Τρέφω μεγάλο θαυμασμό και αγάπη για την trans κοινότητα και είμαι ευγνώμων που η συζήτηση για τους μη αποκλεισμούς στο Χόλιγουντ συνεχίζεται» ανέφερε στη δήλωσή της η Γιόχανσον.

Τον Αύγουστο η Ρούμπι Ρόουζ επιλέγεται ως λεσβία Batwoman. 

Η Ρούμπι Ρόουζ, γνωστή από τη συμμετοχή της στη βραβευμένη σειρά «Orange Is the New Black», υποδύεται την πρώτη λεσβία υπερηρωίδα.

Η Ρόουζ έχει μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της, βγήκε από την ντουλάπα στην ηλικία των 12 ετών και λόγω αυτού, έπεφτε θύμα κοροϊδίας και σωματικής κακοποίησης από τους συμμαθητές της για τη σεξουαλικότητά της με αποτέλεσμα να νοσηλευθεί στα 16. Το 2008 και το 2009, επιλέχτηκε ως μία από τους «25 πιο σημαντικούς ομοφυλόφιλους Αυστραλούς» από τη Same Same, την διαδικτυακή κοινότητα ομοφυλόφιλων της Αυστραλίας.

Παρόλο που ανήκει ανοιχτά στην LGBTQ κοινότητα δέχθηκε σφοδρή επίθεση στο Twitter, από χρήστες που διαφώνησαν με την επιλογή να υποδυθεί την λεσβία Batwoman, με το επιχείρημα ότι η ίδια προσδιορίζει τον εαυτό της σαν gender fluid (ρευστό φύλο) παρά σαν “τυπική” λεσβία. Μετά από αυτή την επίθεση η Ρόουζ αποφάσισε να κλείσει τον λογαριασμό της στο Twitter λέγοντας ότι αν οι γυναίκες και οι μειονότητες ενώσουν τις δυνάμεις τους είναι ασταμάτητοι. Όταν όμως έχουν μεταξύ τους διαμάχες είναι πολύ ποιό καταστροφικό από οποιοδήποτε άλλη ομάδα. Στη συνέχεια δήλωσε ότι ελπίζει οι γυναίκες και η LGBTQ κοινότητα να είναι περισσότερο υποστηρικτικές. Η ευχή της είναι να γίνουμε όλοι λίγο ποιό καλοί και βοηθητικοί μεταξύ μας.

Τα σχόλια της Κέιτ Μπλάνσετ έρχονται μετά από κριτικές που δέχθηκαν ηθοποιοί, επειδή υποδύθηκαν ή σχεδίαζαν να υποδυθούν ρόλους LGBTQ.

Η ηθοποιός από την Αυστραλία Κέιτ Μπλάνσετ δήλωσε ότι θα πολεμήσει ώστε να αρθεί η δυσπιστία που κυριαρχεί.

Η ηθοποιός, η οποία ήταν υποψήφια για Όσκαρ για τον ρόλο της ως διαζευγμένη που ξεκινά μία ερωτική σχέση με γυναίκα, στην ταινία «Carol» αναφέρθηκε, στη διάρκεια ενός Q&Α στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης στην κριτική που δέχθηκε το Χόλιγουντ πριν από λίγο καιρό, επειδή δίνει ρόλους LGBTQ σε στρέιτ ηθοποιούς.

«Θα πολεμήσω μέχρι θανάτου για το δικαίωμα να άρω τη δυσπιστία και να υποδύομαι ρόλους πέρα από την εμπειρία μου» τόνισε.

Η ηθοποιός είπε ότι διαφωνεί με την ιδέα ότι ένας καλλιτέχνης συνδέεται πραγματικά με έναν χαρακτήρα, μόνο αν έχει μοιραστεί τις ίδιες εμπειρίες.

Η Κέιτ Μπλάνσετ τόνισε ότι τα ριάλιτι σόου της τηλεόρασης είναι εν μέρει υπεύθυνα για την αντίδραση αυτή.

«Νομίζω ότι προσφέρουν πολλές ευκαιρίες, αλλά το μειονέκτημα είναι ότι τώρα, ειδικά στην Αμερική, περιμένουμε και αναμένουμε από τους ανθρώπους να επιτύχουν μια ουσιαστική σύνδεση με έναν χαρακτήρα όταν είναι κοντά στην εμπειρία τους», συμπλήρωσε.

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...