OΛΚΕ : Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας 3/6/2013

Παρακολουθούμε εδώ και μέρες, με πολύ ενδιαφέρον και αρκετή αποστροφή,την κυκλοφορία των αντιρατσιστικών νομοσχεδίων: αυτού που δεν κατατέθηκε Ρουπακιώτη), αυτών που τελικά θα κατατεθούν (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ), και των υπολοίπων που αναμένονται (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ.).

Γενικά μιλώντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ένας πολύ εύκολοςτρόπος να κάνεις τα ανθρώπινα δικαιώματα λεπτομέρεια είναι να τα πετάξεις μέσα στον υπόλοιπο χυλό: των ισορροπιών και αντιθέσεων της τρικομματικής κυβέρνησης, της αναμενόμενης διαφοροποίησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, των τηλεοπτικών παραθύρων και της μάχης των γκάλοπ.

Ειδικα μιλώντας, μας εξοργίζει ότι η Νεα Δημοκρατία πολτοποιεί τις απόψεις της με τόση ευκολία: στο νομοσχέδιο που έχει προτείνει αφαιρείται ως παράγοντας διάκρισης ο σεξουαλικός προσανατολισμός, αν και τον είχε αποδεχτεί νομοθετικά ως κυβέρνηση το 2008.

Η ταυτότητα φύλου, όπως πάντα και αδίκως, είναι απούσα ως λόγος διάκρισης.Μας εξοργίζει αυτό το νομοσχέδιο, γιατί με βάση τη λογική του οποιοσδήποτε μπορεί να σκοτώσει, βιάσει, χτυπήσει, βρίσει  λεσβίες, γκέι, αμφί και τρανς χωρίς να διωχθεί για έγκλημα μίσους. Και για να το  πούμε απλά και αλλιώς, όποιος κάνει αυτήν τη πρόταση νόμου γίνεται εξίσου υπεύθυνος με τους δράστες για τα εγκλήματα εναντίον των λεσβιών, γκέι, αμφί και τρανς.

Θεωρούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα ενιαία και αδιαίρετα και αναμένουμε
τη στοιχειώδη σοβαρότητα για το ζήτημα από όλες κι όλους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Το ΔΣ της ΟΛΚΕ
Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας
Μη κερδοσκοπικό σωματείο - Αρ. Απ. Πρωτοδ: 4126/2004
Ερμού 74  – 105 51 Αθήνα
τηλ: 6947434353

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...