τρανς μνήμη 2018

8 Τρόποι για να τιμήσουμε την Ημέρα Μνήμης των Τρανς ατόμων.

Στις 20 Νοεμβρίου είναι  η ετήσια Ημέρα Μνήμης των Διεμφυλικών Ατόμων, ημέρα που εμείς, σαν κοινότητα, κάνουμε μια παύση προκειμένου να θυμηθούμε τα τρανς άτομα που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της βίας και της προκατάληψης.  Ημέρα που είναι απολύτως απαραίτητη, 2.609 δολοφονίες από το 2008 σε 71 χώρες. Ο αριθμός των τρανς θυμάτων συνεχώς αυξάνεται.

Τη φετινή ημέρα μνήμης και ανθεκτικότητας, δεν πρέπει να περιοριστούμε στην μνημόνευση των ανθρώπων που έχουν ήδη χαθεί. Πρέπει να προσπαθήσουμε ενεργά να αποτρέψουμε περαιτέρω θανάτους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους τα τρανς άτομα και οι σύμμαχοί τους, μπορούν να παρακολουθήσουν την ημέρα Μνήμης και Ανθεκτικότητας των Διεμφυλικών Ατόμων.

Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα, και θυμηθείτε ότι το νόημα της 20 ης Νοεμβρίου είναι να ενοποιήσει όλα τα άτομα της τρανς κοινότητας, ενώ οι πιο προνομιούχοι από εμάς θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα που διαθέτουμε για να ανυψώσουμε και τους υπόλοιπους.

1. Να το λέτε ότι υποστηρίζετε τα διεμφυλικά άτομα.

Λίγοι το σκέφτονται να δηλώσουν την υποστήριξή τους στα τρανς άτομα και τις οικογένειές τους. Μπορείτε να τους καλέσετε, να κάνετε ένα ποστ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή και να κάνετε μια δωρεά στο όνομά τους σε κάποιον οργανισμό για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων.

2. Ανεβάστε την ένταση στις φωνές των έγχρωμων τρανς ατόμων.

Είναι γνωστό ότι τα έγχρωμα τρανς άτομα αντιμετωπίζουν βία σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό (συχνά γίνονται θύματα δολοφονίας ή σεξουαλικής επίθεσης), μιας και αντιμετωπίζουν το ρατσισμό και ως προς το χρώμα και ως προς τον προσανατολισμό.

3. Υποστηρίξτε τα φυλακισμένα τρανς άτομα.

Μία πολύ ευάλωτη ομάδα λόγω της ταυτότητας ή έκφρασης ή χαρακτηριστικών του φύλου τους.

4. Υποστηρίξτε τo Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ)

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), είναι μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα, η οποία ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2010. Είναι αναγνωρισμένο από την Πολιτεία. Aριθμεί περί τα 200 τακτικά μέλη, ενώ ανάμεσα στις δομές που λειτουργούν εθελοντικά στα πλαίσια των δράσεών είναι η λειτουργία ομάδας ψυχολογικής υποστήριξης τόσο σε ομαδικό όσο και σε εξατομικευμένο επίπεδο, τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη, Γραμματεία Περιφέρειας για τα μέλη μας που βρίσκονται εκτός Αθηνών και έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη, καθώς και πολλές εξειδικευμένες γραμματείες σε επιμέρους θέματα, ενώ ανάμεσα στις δράσεις είναι η νομική υποστήριξη μέσω δικηγόρων που συνεργάζονται μαζί μας σε εθελοντική βάση για θέματα διακρίσεων ή ρατσιστικής βίας, ενώ σημαντικό ρόλο έχουν τα θέματα αλληλεγγύης προς τα πιο αδύναμα μέλη της κοινότητάς μας.

5. Στηρίξτε τους οργανισμούς που υποστηρίζουν τα τρανς νεαρά άτομα.

Σκοπός της Colour Youth - κοινότητα νέων, είναι να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για τις διεκδικήσεις της LGBTQ κοινότητας, να ασκήσει πολιτική πίεση για τον εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου που αφορά στην ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό και να δημιουργήσει μια δυνατή κοινότητα νέων, η οποία θα λειτουργεί ως καταφύγιο για κάθε νέο LGBTQ άνθρωπο.

6. Υποστηρίξτε τα τρανς άτομα που βρίσκονται σε μεγαλύτερη ηλικία. 

Κάνοντας δωρεά σε οργανισμούς όπως οι Proud Seniors Greece - Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ Ατόμων Ηλικίας 50 και 'Ανω- μπορεί να βοηθήσει μερικά από τα πιο ευάλωτα μέλη της τρανς κοινότητας, να γνωρίζουν ότι υπάρχει κάποιος που τους αγαπά και τους στηρίζει.

7. Βοηθήστε τρανς άτομα που έχουν πέσει θύματα βίας στο σπίτι.

Τα διεμφυλικά άτομα, και ιδιαίτερα αυτά που εργάζονται στη βιομηχανία του σεξ, πέφτουν πολύ συχνά θύματα βίας στο σπίτι.

8. Τιμήστε την ημέρα πηγαίνοντας σε εκδηλώσεις αφιερωμένες Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης.

Πρόσκληση από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, ώρες 16:50-21.30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης, Ακαδημίας 50, Αθήνα, σε ημερίδα εκδηλώσεων αφιερωμένη στην Διεθνή Ημέρα Τρανς* Μνήμης.
Η Διεθνής Ημέρα Τρανς* Μνήμης, πραγματοποιείται για όγδοη συνεχή χρονιά στην Αθήνα, και είναι ημέρα μνήμης για όσα τρανς άτομα υπήρξαν θύματα τρανφοβικού μίσους, εγκλημάτων και βίας, αλλά και αφύπνισης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα στην καθημερινότητά τους.

 

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...