happy prince

Η ταινία "Ευτυχισμένος Όσκαρ" αφηγείται τη ζωή του Oscar Wilde

Το Σάββατο 24/11/18 η Πρεμιέρα της ταινίας "Ευτυχισμένος Όσκαρ" (Happy Prince).

Στην πρεμιέρα θα παρευρίσκεται ο Σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής Rupert Everett. 

Rupert Everett

Rupert Everett

Ο Ρούπερτ δήλωσε «Ο Όσκαρ Ουάιλντ είναι η αρχή του γκέι κινήματος. Η ομοφυλοφιλία δεν ήταν ένα θέμα που συζητιόταν ανοιχτά πριν το θάνατο του Όσκαρ Ουάιλντ. Το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα ξεκινά ουσιαστικά με τον Ουάιλντ. Και νομίζω ότι η ιστορία του μπορεί να προσφέρει σε όλους – τουλάχιστον σε εμένα συμβαίνει αυτό – πολλή δύναμη, με το να συνειδητοποιήσουμε πόσο πολύ έχουν αλλάξει τα πράγματα σε σχέση με αυτό που συνέβη στον Ουάιλντ

 

Σε ένα φτηνό ξενοδοχείο στο Παρίσι, ο Oscar Wilde (Rupert Everett) περνά  τις τελευταίες στιγμές της ζωής του και οι εικόνες του παρελθόντος ζωντανεύουν και τον μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Κάποτε υπήρξε ο διασημότερος άνθρωπος στο Λονδίνο, ένας καλλιτέχνης που «σταυρώθηκε» από μια κοινωνία που αρχικά τον λάτρευε. Ήταν εκείνος ο εραστής που οδηγήθηκε στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος, αλλά συνέχιζε μια καταστροφική πορεία ως τα τελευταία κεφάλαια της ζωής του.

Υπό το πρίσμα του θανάτου ο Όσκαρ αναστοχάζεται την αποτυχημένη προσπάθειά του να συμφιλιωθεί με την γυναίκα του Κόνστανς (Emily Watson), την αναζωπύρωση της ολέθριας ερωτικής σχέσης του με τον Λόρδο Άλφρεντ Ντάγκλας (Colin Morgan) και τον γεμάτο ζεστασιά και αφοσίωση Ρόμπυ Ρος (Edwin Thomas), ο οποίος μάταια προσπάθησε να τον σώσει από τον εαυτό του.

Από την Διέππη στην Νορμανδία, την Νάπολη και το Παρίσι, η ελευθερία για τον Όσκαρ Ουάιλντ είναι άπιαστο όνειρο κι εκείνος είναι πια ένας απένταρος περιπλανώμενος, παραγκωνισμένος από τους παλιούς γνωστούς του και αγαπημένος μιας παράξενης ομάδας παρανόμων και περιθωριακών, στους οποίους αφηγείται ιστορίες από τα παλιά με το ασύγκριτο και ακούραστο πνεύμα του.

« ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ RUPERT EVERETT ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ!     The Hollywood News

« Ο RUPERT EVERETT ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΣ»     The Guardian

« ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ»     The Times.co.uk

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...