Να «θάψουν» το νόμο κατά της ομοφοβίας επιχειρούν μπερλουσκονικοί βουλευτές

Ρώμη, Ιταλία

Να «θάψουν» το νόμο κατά της ομοφοβίας επιχειρούν μπερλουσκονικοί βουλευτές

Να ανασταλεί η διαδικασία επικύρωσης του νόμου κατά της ομοφοβίας ζητούν βουλευτές του Λαού της Ελευθερίας (Pdl) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, περιλαμβανομένης της πρώην υπουργού Ισότητας Μάρα Καρφάνια, η οποία υποστηρίζει πως πρέπει να αντιμετωπιστούν πρώτα προβλήματα τα οποία χαρακτήρισε πιο επείγοντος χαρακτήρα.

«Σε μια περίοδο κατά την οποία η Ιταλία βρίσκεται σε μια φάση πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής ύφεσης πρέπει να αποφευχθεί η αναφορά σε ζητήματα που μπορεί να λειτουργήσουν διχαστικά ως προς την παράδοση και την οικογένεια», αναφέρεται στο κείμενο που υπογράφουν οι βουλευτές.

Πέραν της Καρφάνια, τη δήλωση υπογράφουν η πρώην υπουργός Παιδείας Μαρία Στέλλα Τζελμίνι και οι Μαουρίτσιο Λούπι και Μαουρίτσιο Σακόνι.

Τα στελέχη του PdL ζητούν να παγώσει κάθε συζήτηση και νομική πρωτοβουλία για την έγκριση νόμου κατά της ομοφοβίας, τη νομική αναγνώριση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών που συζούν, όπως και την νομική ρύθμιση του δικαιώματος πολιτών με ανίατες ασθένειες να αρνούνται την συνέχιση της θεραπείας τους.

Η κεντροαριστερά αντιδρά και αρνείται να συναινέσει στο «μορατόριουμ».

«Η έγκριση ενός νόμου εναντίον κάθε είδους ομοφοβικής επίθεσης είναι θεμελιώδους σημασίας, είναι κάτι που επείγει», δήλωσε ο Ντάριο Φραντσεσκίνι, υπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις της κυβέρνησης με το Κοινοβούλιο, εκ των κύριων στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος (PD).

Αναλυτές ανέφεραν ότι -μετά από τους τριγμούς που προκάλεσαν οι δικαστικές υποθέσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι– η κυβέρνηση Λέτα κινδυνεύει να αποσταθεροποιηθεί εκ νέου διότι η κεντροδεξιά απαιτεί το κυβερνητικό έργο να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Το μέτωπο της κεντροδεξιάς όμως δεν μοιάζει αρραγές, αφού και στο εσωτερικό της συντηρητικής παράταξης, οι απόψεις διίστανται: ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Τζανκάρλο Γκαλάν έχει καταθέσει ειδική πρόταση νόμου για την νομική αναγνώριση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών που συζούν και ζητά από την Μάρα Καρφάνια «να κατανοήσει ότι η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης δεν παρεμποδίζεται από την αναγνώριση των ατομικών και συλλογικών ελευθεριών».

Το θέμα αναμένεται να παραμείνει στην δημοσιότητα το προσεχές διάστημα, καθώς στις 26 Ιουλίου η Βουλή της Ιταλίας αναμένεται να αρχίσει να συζητά το νομοσχέδιο.

Πηγή: in.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...