Proud Seniors Greece

Οι Proud Seniors Greece παρουσιάζουν την έρευνα Βούρλα της Τέτης Σώλου

Βραδιές για λεσβίες, ομοφυλόφιλους, μπαϊσέξουαλ, τρανς, κουίρ, ίντερσεξ άτομα ηλικίας 50+

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της ομάδας Proud Seniors Greece (ομάδα για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομων ηλικίας 50+) με χαρά σας προσκαλούν στις βραδιές συνάντησης και επικοινωνίας που διοργανώνουν, όπου τα μέλη (και όχι μόνο) έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν το έργο τους.

Σε αυτή την εκδήλωση καλεσμένη είναι η συγγραφέας - σκιτσογράφος Τέτη Σώλου, η οποία θα παρουσιάσει το βιβλίο της (έρευνα) «Κάτι να μείνει από μένα» - Πόρνες στα Βούρλα. 

Για το βιβλίο με την Τέτη θα συνομιλήσουν: O Π.Μ Ζερβός (Συγγραφέας) και η Zωή Νικητάκη (αφηγήτρια παραμυθιών, συγγραφέας).

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση:

Τα Βούρλα ήταν ένα τεράστιο δηµόσιο µπορντέλο στη Δραπετσώνα, που έφτιαξε ο δήµος του Πειραιά το 1875. Λειτούργησε επί έξι δεκαετίες υπό την προστασία του κράτους και την περιφρούρηση της αστυνοµίας. Ήταν περιφραγµένο µε ψηλό µαντρότοιχο, είχε πτέρυγες µε οµοιόµορφα κελιά κι έµοιαζε µε φυλακή. Τον καιρό της Κατοχής µετατράπηκε σε φυλακή και ως φυλακή τελείωσε τη σταδιοδροµία του το 1970 που κατεδαφίστηκε.
Τα Βούρλα ήταν ο πάτος στην ιεραρχία του πληρωµένου έρωτα. Εκεί συγκεντρώθηκαν τα κορίτσια που εργάζονταν στο σεξ, που δεν είχαν ούτε όνοµα ούτε µέλλον (η σεξεργασία εκείνα τα χρόνια δεν νοείτω εργασία, πάντα συμβόλιζε το περιθώριο) και δεν έβγαιναν παρά µόνον µε ειδική άδεια.
Η φωνή τους δεν έβγαινε από τη µάντρα των Βούρλων. Έχουν περάσει σχεδόν 80 χρόνια από τότε που έκλεισε το µπορντέλο-στρατώνας των Βούρλων. Οι γυναίκες αυτές εδώ και χρόνια δεν ζουν πια. Η αγωνία τους ήταν να µείνει κάτι πίσω τους που να θυµίζει τη βασανισµένη τους ύπαρξη.
«Εγώ δεν θα γεράσω ποτέ. - Μου είπε µια γύφτισσα πως θα µε σκοτώσει κάποιος. - Τόσο το καλύτερο!»

Μετά την παρουσίαση της έρευνας από την συγγραφέα θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Π.Μ Ζερβό και την Zωή Νικητάκη.

*Οι εκδηλώσεις των Proud Seniors Greece είναι φιλικές -friendly- σε straight άτομα.

Πέμπτη 29/11 και ώρα 19:30βούρλα
Στο booze upstairs
(1oς όροφος στο νεοκλασσικό),
Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα

Υπεύθυνος

Giannos Kanellopoulos

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...