Colour Youth «Πες το σ’ εμάς»

                                                                               Colour Youth: «Πες το σ’ εμάς»

Η καμπάνια «Πες το σ’ εμάς. Κάνε την εμπειρία σου να μετρήσει ενάντια στην ομοφοβία και την τρανσφοβία» δημιουργήθηκε από την Colour Youth, Κοινότητα LGBTQ (Lesbian, Gay, Bisexual, Trans, Queer) Νέων Αθήνας, ξεκίνησε το Σάββατο 05/04/2014 στοχεύοντας στην ενημέρωση για τα ομοφοβικά και τρανσφοβικά περιστατικά βίας και την καταγραφή τους.

Η Colour Youth, μαζί με άλλες τριάντα δύο (32) Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, συμμετέχει στο Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, το οποίο συντονίζεται από την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί πάνω από τριακόσια περιστατικά ρατσιστικής βίας, όμως ελάχιστα από αυτά χαρακτηρίζονται ως ομοφοβικά ή τρανσφοβικά.

Τα ομοφοβικά και τρανσφοβικά περιστατικά (περιστατικά σωματικής/λεκτικής/θεσμικής βίας που στοχοποιούν άτομα λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και ταυτότητας φύλου) γνωρίζουμε ότι είναι υπαρκτό φαινόμενο. Αυτό όμως δεν αποτυπώνεται στους καταγεγραμμένους αριθμούς. Γι’ αυτό το λόγο, κρίθηκε αναγκαία η ανάληψη δράσης μέσω της συμμετοχής της στο εν λόγω Δίκτυο, με σκοπό την ανάδειξη των «αόρατων» περιστατικών.

Η καμπάνια «Πες το σ’ εμάς» θα λειτουργήσει μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www.pestosemas.com, στην οποία θα υπάρχει οδηγός με πληροφορίες για θύματα και μάρτυρες ομοφοβίας και τρανσφοβίας. Πρωταρχική υπηρεσία που προσφέρεται είναι η καταγραφή ενός ομοφοβικού ή τρανσφοβικού περιστατικού. Συμπληρωματικά, θα υπάρχει δυνατότητα παραπομπής των ατόμων σε ειδικούς για ψυχολογική και νομική υποστήριξη. Η καμπάνια λανσαρίστηκε με μία δράση δρόμου Freeze Action (φωτογραφίες στο fb της ομάδας) στην Ερμού καθώς και με ένα βίντεο (υπάρχει στο www.pestosemas.com)

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...