Ζακ Κωστόπουλος: Στις 21 Οκτωβρίου ορίστηκε η δίκη

Για τις 21 Οκτωβρίου ορίστηκε η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, τον Σεπτέμβριο του 2018. Τον περασμένο Ιανουάριο είχαν παραπεμφθεί να δικαστούν ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έξι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στην οδό Γλάδστωνος, όπου έγινε η βίαιη επίθεση στον 33χρονο Ζακ Κωστόπουλο, τον μεσίτη και τους τέσσερις αστυνομικούς που επιλήφθηκαν του επεισοδίου.

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ζακ Κωστόπουλος εγκλωβίστηκε σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια. Στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί, πέρασε μέσα από την τζαμαρία, ενώ παράλληλα δέχθηκε άγρια χτυπήματα. Σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών «ο θάνατος προκλήθηκε από ισχαιμικό επεισόδιο που συνδέεται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα» που είχε το θύμα. «Ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου οφείλεται στις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου που διαπιστώθηκαν ιστολογικώς.

Με δεδομένη την απουσία υποκείμενης στεφανιαίας ή άλλης καρδιολογικής νόσου ή άλλης υποκείμενης παθολογικής οντότητας πλην της βαριάς υπατικής βλάβης, καθώς και τοξίκοσης, οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου συνδέονται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα που έφερε ο θανών σε διάφορα σημεία του σώματος. Μέσω μηχανισμού στρες- ο όρος στρες με την ιατρική έννοια του όρου- δηλαδή η αντίδραση του οργανισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει εξωτερικά ερεθίσματα, όπως τραύματα, που τείνουν να μεταβάλλουν τη σωματική του ισορροπία», είχε δηλώσει τον Νοέμβριο του 2018 ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς.

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα λογοδοτήσουν έξι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018. Με την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης παραπέμπονται να δικαστούν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, οι δύο καταστηματάρχες της οδού Γλάδστωνος, για την βίαιη επίθεση στον 33χρονο Ζακ Κωστόπουλο τον Σεπτέμβριο του 2018, καθώς και οι τέσσερις αστυνομικοί που επιλήφθηκαν του επεισοδίου. Το Συμβούλιο αποδέχθηκε την πρόταση του εισαγγελέα, που είχε ζητήσει να παραπεμφθούν οι έξι σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Αντίστοιχα, απέρριψε τις αιτιάσεις της οικογένειας του ακτιβιστή που ζητούσε την αναβάθμιση της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, επικαλούμενη την ιατροδικαστική έκθεση που συνέδεσε τον θάνατο με τον άγριο ξυλοδαρμό του 33χρονου από τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη. Μετά την έκδοση του βουλεύματος, ο χρόνος για τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στην οδό Γλάδστωνος, τον μεσίτη και τους τέσσερις αστυνομικούς, μετρά αντίστροφα για την δίκη που αναμένεται να προσδιοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πηγή: www.lifo.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...