Περήφανος και γκέι στο Twitter ο Λετονός υπουργός Εξωτερικών

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας Έντγκαρς Ρίνκεβιτς, θέλοντας να σπάσει το φράγμα του συντηρητισμού της χώρας του, αποκάλυψε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι είναι ομοφυλόφιλος κι ότι θα πολεμήσει ώστε να αναγνωριστούν νομικά οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

«Ανακοινώνω με υπερηφάνεια ότι είμαι γκέι (…). Καλή τύχη σε όλους σας», ήταν το tweet που έβαλε τέλος σε μια σειρά φημών γύρω από τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, που χρησιμοποιήθηκαν μάλιστα σκανδαλοθηρικά εναντίον του κατά την προεκλογική περίοδο του περασμένου φθινόπωρου.

«Η χώρα μας πρέπει να δημιουργήσει ένα νομικό πλαίσιο για κάθε είδους σχέσεις, θα πολεμήσω για να το αποκτήσουμε. Γνωρίζω ότι αυτό θα προκαλέσει αμέσως μεγάλη υστερία, όμως #proudtobegay», επεσήμανε ο Ρίνκεβιτς, ο οποίος γίνεται ο πρώτος κυβερνητικός αξιωματούχος που ανακοινώνει επισήμως την ομοφυλοφιλία του στη Λετονία.

Μέρος του πολιτικού κόσμου της Λετονίας τον συνεχάρη για τη γενναιότητα του να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα του, ενώ πολιτικά συγχαρητήρια δέχτηκε και από τις γειτονικές Λιθουανία και Εσθονία.

«Έντγκαρς, φίλε μου, θαυμάζω το θάρρος και την ειλικρίνειά σου», ανέφερε ο Λίνας Λινκέβιτσους, ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας στο Twitter. Ο Εσθονός πρόεδρος Τόμας Χέντρικ Ίλβες έγραψε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Ρίνκεβιτς είναι «ένας πολύ γενναίος άνδρας και ένας πολύ καλός υπουργός Εξωτερικών».

Πηγή: https://tvxs.gr/

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...