Βοηθήστε στην δημιουργία του πρώτου μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ για την Ερεσό/Λέσβος!

Η κινηματογραφίστρια και φωτογράφος, Τζέλη Χατζηδημητρίου καλεί όλες τις γυναίκες που έχουν ζήσει τη δική τους απελευθέρωση στην Ερεσό να μοιραστούν μαζί της τις ιστορίες τους και τις φωτογραφίες τους, ώστε να ξαναζωντανέψει μέσα από το ντοκιμαντέρ της η λεσβιακή ιστορία της Ερεσού.

Γι' αυτόν τον λόγο έχει δημιουργήσει ένα κλειστό FB group με την ονομασία Herstory of Eresos

Μάλιστα πρόσφατα έδωσε μια όμορφη συνέντευξη στην Lifo που μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ

Η λεσβιακή ιστορία της Ερεσού Μια εποχική λεσβιακή κοινότητα δημιουργείται κάθε καλοκαίρι στη Λέσβο, από γυναίκες που φθάνουν στο νησί από όλο τον κόσμο. Η κινηματογραφίστρια Τζέλη Χατζηδημητρίου καταγράφει την ιστορία της Ερεσού, έχοντας ζήσει την ακμή (και την πτώση) της από πρώτο χέρι.

Η Τζέλη Χατζηδημητρίου γεννήθηκε το 1962 στη Μυτιλήνη. Μετά την αποφοίτησή της από τη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης σπούδασε κινηματογράφο στη Ρώμη. Από το 1988 δουλεύει στην Ελλάδα ως φωτογράφος. Δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και την Ιταλία. Έχει εκδώσει τα ακόλουθα βιβλία: Το άγιο νερό. Ιαματικές πηγές της Λέσβου (1996), 39 καφενεία και ένα κουρείο (Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης, 1997), Σπίτια του ’30. Μοντέρνα αρχιτεκτονική στην προπολεμική Αθήνα (Νηρεύς, 1998), Κύθηρα (Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης, 2000).

Επίσης η Τζέλη Χατζηδημητρίου έχει κάνει τα ντοκυμαντέρ,  “Σιωπηλό Μονοπάτι” , “Mr Dimitris and Mrs Dimitroula” και  το SAPPHO'S GRANDDAUGHTERS το οποίο δίνει λόγο σε επτά γυναίκες από τη Λέσβο, που τα χρόνια δε δάμασαν τη ψυχή τους.

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...