Παντρεύτηκαν τα πρώτα ζευγάρια ίδιου φύλου στη Σκωτία!

Τα πρώτα ζευγάρια ίδιου φύλου παντρεύτηκαν την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014 στη Σκωτία, αφού ο νέος νόμος για την ισότητα στο θεσμό του γάμου τέθηκε επιτέλους σε ισχύ.

Μεταξύ των πρώτων που «πέρασαν την κουλούρα» ήταν ο Τζο Σκόφιλντ και ο Μάλκολμ Μπράουν. «Είμαστε μάρτυρες σε ένα συνταρακτικό κεφάλαιο στην ιστορία της Σκωτίας, και μπορούμε να νιώθουμε περήφανοι γι’ αυτό», είπαν στο BBC. «Η Σκωτία ανοίγει το δρόμο για την ισότητα και τη δικαιοσύνη, και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους αγωνίστηκαν για την αλλαγή αυτή».

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 00.01 την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μετά από την καθιερωμένη δεκαπενθήμερη αναμονή που επιβάλλεται σε όλους τους γάμους στη χώρα.

Μεταξύ εκείνων που παντρεύτηκαν την Παραμονή ήταν και η Σούζαν και η Τζέρι Ντάγκλας-Σκοτ, ένα ζευγάρι γυναικών από τη Γλασκώβη, με πέντε παιδιά, που έχουν από το 2006 σύμφωνο συμβίωσης. «Είμαστε ευτυχείς που μετά από 18 χρόνια που είμαστε μαζί, η αγάπη μας αποκτά επιτέλους την ίδια νομική και κοινωνική με όλα τα υπόλοιπα παντρεμένα ζευγάρια», λένε.

Συγχαρητήρια σε όλους τους νεόνυμφους!!!


Πηγή: newnownext.com

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...