Η Φιλοσοφία των Cyberdykes Parties (archive)

Τα Cyberdykes Events ξεκίνησαν ως βραδιές διασκέδασης μόνο για γυναίκες και  φυσικά απευθύνονταν κυρίως σε λεσβίες γυναίκες. Τα πρώτα χρόνια η είσοδος απαγορεύονταν στους άντρες γιατί εκείνα τα χρόνια αρκούσαν 5 άντρες για να καταστρέψουν την όμορφη γυναικεία ατμόσφαιρα. Μετά σταδιακά με την ενδυνάμωση των events και την άνεση των γυναικών να διεκδικούν πλέον τους χώρους τους, οι πόρτες άνοιξαν και για τους αρσενικούς φίλους μας.

Τα Cyberdykes Women's Parties καταλάμβαναν ένα κυρίως straight club και το πλημμυρίζουν με γυναικεία χαρά , έκφραση και ενέργεια.

Τα Cyberdykes προσπάθησαν σκληρά, σε μια περίοδο ύφεσης έως και απουσίας τόσο του λεσβιακού όσο και του γυναικείου κινήματος ,να προβάλουν και να εδραιώσουν την Γυναικεία /Λεσβιακή κουλτούρα.

Τα Cyberdykes θέλησαν μέσα από τα media (έντυπα, περιοδικά, εφημερίδες, ραδιόφωνα) και προσφέροντας κάτι ανάλαφρο όπως είναι ένα Party (και όχι μια διάλεξη), να αναδείξουν όλη την δυναμική ύπαρξη της Γυναικείας /Λεσβιακής σκηνής της Αθήνας. Βομβαρδισμός από αποστολές Δελτίων Τύπου και προσκλήσεων, συνεχόμενη δουλειά εβδομάδων και με απόλυτη συνέπεια, αφισοκολήσεις και διανομές flyers (εδώ μπορείτε να δείτε απο τα πρώτα flyers), τα Cyberdykes Events  κατόρθωσαν να ανοίξουν τα στενά και μικρά όρια της τότε λεσβιακής σκηνής και να την βγάλουν από την ντουλάπα της, να της προσφέρουν ορατότητα και να την εμπλουτίσουν με καινούργιες γυναίκες λεσβίες που δεν μπορούσαν να εκφραστούν μέσα στα κλειστά λεσβιακά γκέτο εκείνης της εποχής που παίζανε μόνο ελληνική μουσική.

Τα Cyberdykes Events πρόσφεραν ένα ελεύθερο έδαφος έκφρασης μιας συνολικότερα queer κουλτούρας και συντέλεσαν στο να κερδηθεί έδαφος και αποδοχή για το λεσβιακό κομμάτι της πόλης μας.

Τα δελτία τύπου/emails από το 1995 μέχρι σήμερα ξεχωρίζουν για την ενθάρρυνση και ενίσχυση της lesbian culture. Στέλνονται κάθε φορά πάνω από 220 δελτία τύπου/emails σε όλους τους παραγωγούς ,συντάκτες και δημοσιογράφους, όλων των εφημερίδων, περιοδικών, ραδιοφώνων και τηλεόρασης.

Out, Proud & in Your Face

Όλα τα δελτία τύπου προβάλαν την παγκόσμια λεσβιακή κουλτούρα χρησιμοποιώντας λέξεις υιοθετημένες από την παγκόσμια λεσβιακή σκηνή, και επεξηγώντας τις . Εκπαίδευαν συστηματικά την πόλη αυτή να συνηθίζει να δέχεται την διαφορετικότητα.

Όλα τα δελτία τύπου/emails έδειχναν το lesbian attitude , έχοντας ένα Party-θέμα κάθε φορά, όπως για παράδειγμα το Party με θέμα DON'T FUCK WITH LIFE - FUCK WITH A GLOVE, το party που ήταν αφιερωμένο στο Lesbian Safe Sex σε μια περίοδο που το λεσβιακό σεξ ήταν ταμπού ακόμα και για τις ίδιες της γυναίκες λεσβίες.

Τα Flyers από το 1995 μέχρι σήμερα πρωτοτυπούν για την original lesbian αισθητική που προσφέρουν στην Ελληνική σκηνή. Τυπώνονται πάνω από 10.000 flyers και μοιράζονται κυριολεκτικά σε όλη την Αθήνα. Τόσα flyers είναι αρκετά για να "σοκάρουν" όσους ήτανε ομοφοβικοί. «Ήταν πανέμορφο το θέαμα να ξυπνάω το πρωί να πάω για ψώνια με την μαμά μου και στην πόλη να βλέπεις αφίσες με λεσβιακή αισθητική, καλαίσθητες αφίσες»

Όλες οι φωτογραφίες των flyers είναι κυρίως από λεσβίες φωτογράφους ή παρμένες από ξένα φεμινιστικά/ λεσβιακά περιοδικά

Όλη η αισθητική των flyers προωθεί και προβάλει την lesbian icon (για να χαιρόμαστε εμείς να βλέπουμε τους εαυτούς μας και να το συνηθίζουν αυτοί που έχουν πρόβλημα)

Τα ίδια τα Parties από το 1995 μέχρι σήμερα έχουν δείξει την ενότητα και δύναμη του Γυναικείου /Λεσβιακού χώρου

Στα Cyberdykes Parties έχουν φιλοξενηθεί γυναίκες DJ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και Ευρώπη

Έχουν εκτεθεί δουλειές από γυναίκες δημιουργούς, από προβολή slides μέχρι έκθεση ρούχων , κοσμημάτων ,Dildos κλπ... Ακριβώς την ίδια λογική και φιλοσοφία ακολούθησαν μετά το 1995 και τα υπόλοιπα parties οργανωμένα από τις Cyberdykes (Ομάδα Πολιτιστικής Παρέμβασης)

Υ.Γ. Να διευκρινίσουμε ότι από τους κόλπους της ίδιας ομάδας δημιουργήθηκε η πρώτη Gay & Lesbian διαφημιστική εταιρεία στην Ελλάδα, η Proud Promotions (Greek LGBT Promotions)

* Εδώ μπορείτε να δείτε ένα βίντεο με ότι φωτογραφίες και flyers έχουν διασωθεί.

Dykefully Yours
Maria Cyber


 

Copyright © 1995-2006 Proud Promotions Greek LGBT Promotions. All rights reserved.
Απαγορεύεται η χρήση ολόκληρου ή μέρους κειμένου, φωτογραφιών ή videos για προβολή σε οποιοδήποτε οπτικό-ακουστικό μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της παραπάνω εταιρίας.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...