Cross Gender Party Live preformance by Bridge Markland

Cyberdykes - Cross Gender Party, Bridge Markland in Athens (22-3-2006)

Η Proud Promotion και το www.lesbian.gr οργανώνουν για πρώτη φορά στην Αθήνα
Cross-Gender Party την Τετάρτη 22 Μαρτίου στο Club Unbderworld, (Θεμιστοκλέους & Γαμβέττα)

Προβολή της ταινίας Venus Boyz της Gabriel Baur και
για πρώτη φορά στην Ελλάδα η θρυλική  Bridge Markland σε μια transgender performance.

Cross-Gender: εκεί που τα όρια ανάμεσα στα φύλα διασχίζονται. Μια γέφυρα συνενώνει το αρσενικό και το θηλυκό, περνάει από το ένα στο άλλο, ανοίγει ένα κανάλι όπου τα όρια ρευστοποιούνται, διαχέονται και καταργούνται. 

Bridge Markland: Η αμφισεξουαλική, Βερολινέζα χορεύτρια, ηθοποιός, περφόρμερ και καλλιτέχνης Bridge Markland παίζει με τα κοινωνικά φύλα (gender) επί σκηνής, τα ανακατασκευάζει, τα καταρρίπτει, τα γελοιοποιεί, τα ευρύνει, τα διακωμωδεί. Μετακινείτε με ευκολία από το ένα φύλο στο άλλο και αποδεικνύει τελικά την κοινωνικά κατασκευασμένη συμπεριφορα του φύλου. Είναι από τις πιο γνωστές παγκοσμίως cross gender περφορμερ.

Είναι βιρτουόζα στην εναλλαγή ρόλων και στις μεταμορφώσεις. Ένας χαμαιλέοντας με ακραίες εμφανίσεις χωρίς να περιορίζεται ποτέ από αυτές.

Ως καλλιτέχνης διασχίζει με άνεση τα όρια μεταξύ τέχνης, χορού, θεάτρου, περφόρμανς, κωμωδίας και ερωτικής τέχνης. Η ιδιαιτερότητά της έγκειται στην cross dressing performance στην οποία το κοινό μπορεί να γευθεί τη μεταμόρφωση απο γυναίκα σε άντρα και τανάπαλιν πάνω στη σκηνή.

Όλοι οι ρόλοι και οι εναλλαγές του φύλου αποπνέουν ερωτισμό. Ο
θηλυκο-αρρενωπός ερωτισμός της ξεπερνά τις ετεροφυλόφιλες ή ομοφυλόφιλες νόρμες που εγγράφονται σε όλων των ειδών τις ταυτότητες φύλου και σεξουαλικότητας.
Η συγγραφή, οι απαγγελίες, ο γκροτέσκος χορός, ο χορευτικός αυτοσχεδιασμός, η διάδραση με το κοινό, η ενσάρκωση χαρακτήρων του βωβού κινηματογράφου και οι παραστάσεις βιογραφιών είναι μερικά από τα κύρια θέματά της.
Εδώ και πολλά χρόνια αναστατώνει το κοινό δίνοντας παραστάσεις σε πολλά θέατρα και άλλες σκηνές.
Η Bridge Markland είναι ίσως από τις μοναδικές γυναίκες που έχουν ενσαρκώσει τον ρόλο του Frank N Furter το 1997 στο θέατρο του Βανδεβούργου στην παραγωγή "The Rocky Horror Show". Το βιογραφικό της είναι ατελείωτο και η δράση της ξεκινά από το 1984 ως χορεύτρια στο YoYo-TA Dance-Theatre-Performance-Company με παραστάσεις σε Γερμανία, Ολλανδία και Νέα Υόρκη.

Κάποιες απο τις απίστευτες μεταμορφώσεις της μπορεί να τις δει κανείς στις ταινίες: Resident Evil, Blade 2, στο Fucking Different που σύντομα θα προβάλουμε και στην Αθήνα, στο "Honey Baby" του Mika Kaurismaki και φυσικά στο ντοκιμαντέρ Venus Boyz.

Το 2002 κυριάρχησε στο πρώτο διεθνές, multi media festival για Drag King & cross dressing στο Kunsthaus Tacheles Berlin (εκεί που διαμένει και η Peaches) και το 2005 παίζει το "schiller in the box" για το διάσημο Γερμανό ποιητή στο ρόλο του Friedrich Schiller.

Έχει δώσει αμέτρητες παραστάσεις σε Βερολίνο, Μόναχο, Αμβούργο, Νυρεμβέργη, Κολωνία, Δρέσδη, Ντόρτμουντ, Ζυρίχη, Βαϊμάρη, Μάνχαϊμ, Γλασκόβη, Νέα Υόρκη, Βιέννη, Σαλτζμπουργκ, Λιουμπλιάνα, Ζάγκρεμπ, σε φεστιβάλ χορού στη βόρεια και Νότια Γαλλία κ.α.. Έχει εκδώσει δυο βιβλία και ειδικότερα αυτό με τα πορτραίτα της θα σας συγκλονίσει με τις μεταμορφώσεις της και είναι η πρώτη φορά που θα εχουμε την χαρά να την δούμε στην Αθήνα σε τρεις performances:

  • The most beautiful woman in the world
  • The Russian striptease
  • Sweet T

Venus Boyz: Μια ταινία της GABRIEL BAUR
Με τις/τους: Dred Gerestant, Diane Torr, Del LaGrace Volcano, Bridge Markland, Storme Webber, Mo Fischer, Queen Bee Luscious, Mistress Formika, Dee Finley, Martina Meijer Torr, Marcel Meijer, Shelly Mars, Philly Abe, Hans Scheirl, Svar Simpson, Simo Maronati, Judith Halberstam

Η προβολή της ταινίας θα ξεκινήσει στις 22.00 με ελληνικούς υπότιτλους και θα σας βάλει σίγουρα στην ατμόσφαιρα της βραδιάς.

Μια κινηματογραφική διαδρομή στον κόσμο της γυναικείας αρρενωπότητας. Μια θρυλική Drag King βραδιά στο διάσημο Club Casanova της Νέας Υόρκης είναι το σημείο εκκίνησης μιας οδύσσειας σε κόσμους ανάμεσα στα φύλα, όπου γυναίκες γίνονται άντρες - μερικές μόνο για μια νύχτα, άλλοι για όλη τους τη ζωή. Τι είναι αυτό που τις ωθεί να το κάνουν; Τι αλλαγές λαμβάνουν χώρα; Ποια είναι τα όνειρά τους; Οι Drag Kings της Νέας Υόρκης συναντιούνται στα κλαμπ και μεταβάλλονται γεμάτες πόθο στα αρσενικά alter ego τους, παρωδώντας τους εαυτούς τους και εξερευνώντας τον αρσενικό ερωτισμό και τις σχέσεις εξουσίας που τον ορίζουν. Στο Λονδίνο βλέπουμε γυναίκες που πειραματίζονται με ορμόνες για να γίνουν "καινούριοι άντρες" και "cyborgs". H αρρενωπότητα και η μεταμόρφωση ως παράσταση, ανατροπή και υπαρξιακή αναγκαιότητα. Μια διεισδυτική ταινία για όλους όσους δημιουργούν στον ενδιάμεσο χώρο των απόλυτων σεξουαλικών ταυτοτήτων.

'Είμαι ο άλλος' ("Je suis l'autre"). Gerard de Nerval.

Gender Party: Στα decks ο αγαπημένος σας Γιώργος Φακίνος που κέρδισε τις καλύτερες των εντυπώσεων στο προηγούμενο μας event. Σας περιμένουμε την Τετάρτη 22 Μαρτίου στο χώρο του Underworld Club Θεμιστοκλέους και Γαμβέττα 5 , Eξάρχεια σε ένα παρτυ που παίζει με τα κοινωνικά φύλα και τους ρόλους και τους ανατρέπει. Υιοθετήστε στο έπακρο τον ρόλο που θελετε και που ονειρεύεστε. Περάστε από τον έναν κοινωνικό φύλο στον άλλο. Γίνεται έστω για μια βραδιά ότι η φαντασία σας έχει ονειρευτεί. Στο χώρο θα υπάρχει η δυνατότητα με μια έμπειρη βοηθό να σας μεταμορφώσει και να δοκιμάσετε πάνω σας αν σας πάει το κραγιόν ή τα γένια. Φορέστε γραβάτα ή σκουλαρίκια, τακούνια ή ζαρτιέρες. Απογειώστε και υπερβάλλετε στην μεταμφίεση σας. Ενσαρκώστε την επιθυμία του "άλλου σας εαυτού" .

Από την αόρατη κλίματα που στα άκρα της η κοινωνία περιορίζει και σφίγγει τους ρόλου του "αληθινού άντρας" και της "αληθινής γυναίκας" εμείς γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι ανήκουν σε πολλά περισσότερα κοινωνικά φύλα.

Dykefully Yours
Maria Cyber

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...