Lesbians On Ecstasy, (5-6-2006)

H ASTRA, η Proud Promotions και το LesbianGR παρουσιάζουν:

Μια συναυλία στους ρυθμούς ενός ευρωπαϊκού gay pride. Φωτογραφίες: Ιωάννα Ζαχαροπούλου
Την βραδιά άνοιξε ο απόλυτα queer μουσικός καλλιτέχνης Μιχάλης Δέλτα. Έτοιμος με την καινούργια του δουλειά 'TIMELESS BEAUTY' που κυκλοφορεί απο την klikrecords.

Ποιες είναι οι Lesbian on Ecstasy:

"Ποια ειναι η χορευτική μουσική για ένα queer κοινό". Αυτό αναρωτήθηκαν τέσσερις κοπέλες από το Montreal και αποφάσισαν, στις αρχές του 2003, να δημιουργήσουν τις Lesbians on Ecstasy. Πρόκειται για τις: Fruity Frankie (φωνητικά), Jackie "the JackΗammer" (drums), Bernie Bankrupt (laptop, keyboards), Veronique Mystique (μπάσο).

Φωτογραφίες: Ιωάννα ΖαχαροπούλουΈτσι, με πρώτη ύλη κλασσικά λεσβιακά τραγούδια που προέρχονται από τον χώρο της folk και rock μουσικής, δημιουργούν τον δικό τους ήχο: ένα μείγμα "πειραγμένης", σκοτεινής techno, "βρώμικης" pop και electro-punk.
Το φθινόπωρο του 2004 κυκλοφορούν το πρώτο - και ομώνυμο - album τους, στην εταιρεία alien8, με διασκευές από KD Lang, Melissa Etheridge, Indigo Girls…Το αποτέλεσμα δεν είναι απλά ένα σύνολο από διασκευές, αλλά δυναμικά upbeat techno hits που προκύπτουν από τον πλήρη επαναπροσδιορισμό κομματιών, όπως τα "Constant Craving" και "Like The Way I Do", τα οποία γίνονται πλέον "Kondstandt KrOving" και "Tell Me Does She Love The Bass", αντίστοιχα. Την ίδια χρονιά βγαίνουν σε περιοδεία με τις Le Tigre, ενώ ήδη συμμετέχουν σε διάφορα compilations με ανάλογου ύφους συγκροτήματα, όπως οι Butchies. Τον Σεπτέμβριο του 2005, κυκλοφορούν το "Giggles in the Dark", με remixes από Le Tigre, Tracy and the Plastics κ.ά. και λίγο αργότερα ηχογραφούν ένα cover για τις Chicks On Speed.

Η μουσική των Lesbians on Ecstasy, εξαιτίας των μουσικών Φωτογραφίες: Ιωάννα Ζαχαροπούλουκαταβολών της και της θεματολογίας της, είναι καθαρά πολιτικοποιημένη και "στρατευμένη" στα πλαίσια της λεσβιακής κοινότητας, ενώ ταυτόχρονα αγγίζει όλο τον κόσμο - όχι μόνο ιδεολογικά - αλλά, κυρίως, γιατί είναι απόλυτα διασκεδαστική. Αυτό μπορεί κανείς εύκολα να το διαπιστώσει όταν τις δει live, αφού η σκηνική παρουσία της Frankie και η ενέργεια του group μετατρέπουν τη συναυλία σε ατέλειωτο party!

Κείμενο : Δέσποινα Ζαχαροπούλου.


Γκόμενες σε speed (Chicks on Speed) και Λεσβίες σε έκσταση (Lesbian on Ecstasy) βάλε μαζί και τις Τίγρης (Le Tigre) και λίγο την δολοφόνο κόμπρα (Cobra Killer) και κάνεις μια μίνι περίληψη του καινούργιου μουσικού ρεύματος από γυναικεία γρουπάκια που τα χώνουν επί σκηνής κάτω από ήχους electro punk και ξεσηκώνουν την μουσική βιομηχανία. Κατεβάστε το "Tell Me Does She Love The Bass"  και θα το λιώσετε το κομμάτι. Είναι καλό για το ξεκίνημα μιας έντονης μέρας, είναι ερωτικό για το ξεκίνημα μιας πλούσιας νύχτας, είναι η απόλυτη διασκευή του γνωστού «Like the Way I Do» της Melissa Etheridge . Οι Lesbian On Ecstasy στην Αθήνα έρχονται για πρώτη φορά για να εμπλουτίσουν τις μουσικές μας εμπειρίες. Θεωρούνται κατεξοχήν party band, δανείζονται τα πιο γνωστά λεσβιακά χιτακια από Melissa Etheridge, K.D.Lang, Tracy Chapman, Indigo Girl και τους «αλλάζουν τα φώτα», φεύγοντας από το μελό λεσβιακό συγκινησιακό άσμα δημιουργούν ένα μείγμα «πειραγμένης», σκοτεινής techno, «βρώμικης» pop και electro-punk μουσικής.

 

Δίνουν στα τραγούδια μια άλλη, τελείως χορευτική διάσταση και πραγματικά τα επαναπροσδιορίζουν, τα ταιριάζουν απόλυτα με το dance floor, τα μεταμορφώνουν πλήρως. Κάποιες λεσβίες που βρίσκονται σε έκσταση δημιουργούν άκρως εκστατικά πάνω σε γραμμένου ήχους. Και δεν σταματάνε εκεί, σε παίρνουν μαζί τους και κάνουν το σώμα σου ολόκληρο να πάλετε σε ρυθμούς που συναντάς σε μια μεγάλη του δρόμου γιορτή, όπως ένα τρελό gay parade. Άκρως πολιτικοποιημένες, φέρνουν κοντά το μουσικό κοινό με την λεσβιακή κουλτούρα και το κάνουν τόσο έντεχνα που αυτό το πάρτυ δεν θες να τελειώσει. Τα τραγούδια τους δεν τραγουδιόνται αλλά χορεύονται και δεν ξέρεις στην επόμενη «στροφή» τι ήχος σε περιμένει αλλά το σίγουρο είναι ότι σε συνεπαίρνει τόσο το beat που ποτέ ξανά δεν έχεις χορέψει έτσι σε συναυλία.

Οι Lesbian On Ecstasy περιόδευσαν μαζί με τις Le Tigre και απογείωσαν τον κόσμο που τις έβλεπε και τις άκουγε ζωντανά. Σου βγάζουν από μέσα σου τον άπληστο clubber, τον ξυπνάνε και τον κρατάνε on X. Δημιουργήθηκαν περίπου δυο χρόνια πριν και ξεκίνησαν από το Μόντρεαλ, απλώθηκαν και ενώθηκαν με όλες τις αντίστοιχες γυναικείες και λεσβιακές μπάντες, βρήκαν πολύ σύντομα εταιρεία να τις ηχογραφήσει και το 2004 κυκλοφορούν το πρώτο –και ομώνυμο- album τους από την alien8. Τον Σεπτέμβριο του 2005, κυκλοφορούν το “Giggles in the Dark”, με remixes από Le Tigre, Tracy and the plastics κ.ά. και λίγο αργότερα ηχογραφούν ένα cover για τις Chicks On Speed. Αχόρταγα γεμίζουν κάθε Αμερικάνικη και Ευρωπαϊκή πόλη με τους ξέφρενους ήχους τους. Φωτογραφίζονται με leather chaps και θυμίζουν σκίτσα του Tom Of Finland, ξεπηδάνε δυναμικά από μια queer κουλτούρα την οποία στην υπενθυμίζουν τοσο έντονα που στο τέλος αυτοκαταργείτε και ενώνεται με όλο τον κόσμο ανεξαρτήτου σεξουαλικότητας.

Θα έχετε την ευκαιρία να τις απολαύσετε ζωντανά και να χυθείτε στον παραλήρημα τους την Δευτέρα 5 Ιουνίου στο Gagarin (Λιοσίων 205, πλησίον Μετρο/Ησαπ Αττική, τηλ: 210 8547600). H Astra, η Proud Promotions και το μεγαλύτερο ελληνικό λεσβιακό portal LesbianGR καλωσορίζουν τον μήνα της παγκόσμιας ομοφυλόφιλης περηφάνιας με αυτήν την συναυλία-παρτυ και διαλέγουν να ανοίξει την βραδιά ποιος άλλος; Ο Μιχάλης Δέλτα που θα παρουσιάσει κομμάτια από την καινούργια του δισκογραφική δουλεια TIMELESS BEAUTY που κυκλοφορεί απο την klikrecords. Queer video, sexy ντεκόρ και με την δικιά σας απαραιτήτως προκλητική εμφάνιση, σαν να βρίσκεστε σε ένα μεγάλο gay pride party, την Δευτέρα το βράδυ αυτή η πόλη θα βρίσκεται σε ecstasy.

Μετά το show πίνουμε ποτό και γνωρίζουμε από κοντά τις Lesbian On Ecstasy στο απόλυτο girl bar της πόλης μας Noiz (Ευμολπιδών 41 – Γκάζι). Εισιτήρια προπωλούνται στα Metropolis, το Ticket House, το i-ticket.gr, όπου γίνονται και τηλεφωνικές κρατήσεις στα 801 11 60000 και 210 6786000 (από κινητό) και στο lesbian.gr (πληροφορίες σχετικά στο www.lesbian.gr).

χορηγοί:

  • Paradise Sex Shop: Λ.Συγγρού 52, Αθήνα Τηλ: 210-9200266, Κατεχάκη 7 (πλησίον μετρό) Τηλ: 210-6997071
  • Surlulu: "για άτακτα κορίτσια"
  • Noize Club: Ευμολπιδών 41, Γκάζι τηλ: 210-3424771
  • Proud Shop: Λ.Συγγρού 72, 6ος όροφος, 210-9234420
Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...