And The Teddy Goes To...(20/2/08)

Teddy Awards

TEDDY 22 Queer Film Award 2008

Τρεις ταινίες είναι υποψήφιες σε κάθε κατηγορία, ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ και ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ.
 
Υποψήφιες ταινίες για το βραβείο Teddy Καλύτερης ταινίας είναι:
  • ”Otto; or, up with Dead People”, του Bruce LaBruce
  • ”Piao Lang Qing Chun” (”Drifting Flowers”), του Zero Chou
  • ”The Amazing Truth About Queen Raquela”, του Olaf de Fleur

   

Το Βραβείο  TEDDY Καλύτερης Ταινίας πήγε στο ”The Amazing Truth about Queen Raquela”, του Olaf de Fleur, «Για την ικανότητα που είχε να επιδείξει το θέμα του φύλου, της φυλής και της φτώχειας με ένα διασκεδαστικό τρόπο, και παράλληλα να παίζει με τις προσδοκίες του κοινού»
 
Υποψήφιες ταινίες για το βραβείο Teddy Καλύτερου Ντοκυμαντέρ είναι:
  • Be Like Others”, της Tanaz Eshaghian
  • ”Football Under Cover”, των David Assmann και Ayat Najafi
  • ”Improvvisamente l’Inverno Scorso” (“Suddenly Last Winter”), των Gustav Hofer και Luca Ragazzi

   

Το βραβείο Teddy Καλύτερου Ντοκυμαντέρ πήγε στο”Football Under Cover”, των David Assmann και Ayat Najafi. «Τα φετινά ντοκυμαντέρ κέρδισαν τις καρδιές των μελών της κριτικής επιτροπής των Teddy, εξετάζοντας θέματα τα οποία παρουσίασαν με ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό τρόπο. Το πιο κινηματογραφικό εξ’αυτών ήταν ο τρόπος που τα σπορ αντιμετωπίζουν το θέμα του φύλου στην Ισλαμική κοινότητα.»
 
Υποψήφιες ταινίες για το βραβείο Teddy Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους είναι:
  • ”Café com Leite”, του Daniel Ribeiro
  • ”No Bikini”, της Claudia Morgado
  • ”Tá”, του Felipe Sholl

    

Το βραβείο Teddy Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους πήγε στο ”Tá”, του Felipe Sholl, «Μια αστεία ματιά σε μια σύντομη συνεύρεση δυο αγοριών»
 
Το βραβείο Teddy της κριτικής επιτροπής πήγε στην ταινία”Be Like Others”, του Tanaz Eshaghian, «Μια σκληρή και συγκινητική ματιά στην καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι Ιρανοί»
 
Το Βραβείο Κοινού, στο οποίο πάνω από 4.500 θεατές ψήφισαν, πήγε στο ”Football Under Cover”, των David Assmann και Ayat Najafi.
 
Ειδικά Βραβεία Teddy
 
Τα ειδικά Βραβεία Teddy απονεμήθηκαν στους Hans Stempel και Martin Ripkens για τις δραστηριότητές τους ως κριτικοί κινηματογράφου και παραγωγών. Το δεύτερο ειδικό βραβείο Teddy απονεμήθηκε στους Keith Collins, Simon Fisher Turner, Isaac Julien, James Mackay και Tilda Swinton για τις προσπάθειές τους να προσέχουν την κληρονομιά που μας άφησε ο Βρετανός σκηνοθέτης Derek Jarman.
Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...