Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας – 10ο Διεθνές Πανόραμα στο ΙΝΤΕΑΛ (03/10 - 11/10/08)

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας – 10ο Διεθνές Πανόραμα στο ΙΝΤΕΑΛ

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Διεθνούς Πανοράματος» ξεκίνησε την συνεργασία της με τον «Πολυχώρο Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας ΙΝΤΕΑΛ» (www.inteal.gr) στο πλαίσιο πραγμάτωσης του 10ου Πανοράματος.

Tο INTEAΛ στον κεντρικό πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, των Πατρών καθημερινό σημείο διέλευσης χιλιάδων Πατρινών και επισκεπτών της πόλης, ήταν το πρωτοπόρο σημείο αναφοράς των κινηματογραφικών δρώμενων της πόλης.  Ξεκίνησε το 1912 σαν η πρώτη αποκλειστικά κινηματογραφική κλειστή αίθουσα και συνδέθηκε με την επέκταση και την άνθηση του σινεμά στην πόλη της Πάτρας, λάμποντας ιδιαίτερα την εποχή που οι ταινίες α’ προβολής αποτελούσαν κοσμικό γεγονός.

Η Οργανωτική Επιτροπή στο πλαίσιο μιας καλύτερης διοργάνωσης για το «10ο Διεθνές Πανόραμα» αποφάσισε να αλλάξει τις ημερομηνίες των εκδηλώσεων και να το πραγματοποιήσει από τις 3/10 έως τις 11/10/2008 και οι προβολές θα ξεκινούν από τις 16 μ.μ.

  1. Με χαρά αλλά και με αίσθημα τιμής και ευθύνης  διαπιστώνει το νέο ρεκόρ συμμετοχών από Έλληνες δημιουργούς που έφτασαν φέτος τις 110  συμμετοχές. Κάτι που πρώτη φορά συμβαίνει και στο «Διεθνές Πανόραμα» αλλά και σε κάθε άλλο φεστιβάλ της χώρας μας.
  2. Στις συμμετοχές περιλαμβάνονται 5 μεγάλου μήκους ταινίες, 46 μικρού μήκους, 31 ντοκιμαντέρ, 7 animation, 19 video art, 2 video dance.
  3. Αξιοσημείωτο είναι η ανταπόκριση των νέων δημιουργών από την περιφέρεια, είναι ένα ακόμη «ρεκόρ» στις συμμετοχές, απόρροια της προβολής του Πανοράματος κατά την διάρκεια του χειμώνα σε όλη τη  χώρα κάνοντας γνωστό το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας σε όλη την Ελλάδα. Φιλοσοφία της Οργανωτικής Επιτροπής είναι η εξωτερίκευση και όχι η συντήρηση «κλειστών ελίτ και λαϊκίστικων κύκλων». Ένα νέο πνεύμα στα πολιτιστικά πράγματα της Πάτρας ξεκινά, με χωρίς διάθεση για τίποτε λιγότερο, τίποτε μικρότερο, τίποτα μίζερο….!
  4. Και ενώ μέχρι πέρσι οι συμμετοχές κατά 80 % ήταν από την Αθήνα και οι υπόλοιπες από Θεσσαλονίκη, στο «10ο Διεθνές Πανόραμα» έχουν δηλώσει συμμετοχή από: Ηράκλειο Κρήτης, Αλεξανδρούπολη, Μυτιλήνη, Κώ, Ρέθυμνο, Κιλκίς, Κέρκυρα, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Κόρινθο, Πάτρα, Ρίο, Αίγιο, Πύργο, Καστοριά, Καρδίτσα, Βέροια, Λάρισα, Σουφλί, Σαντορίνη, Ρόδος. Κάτι που έχουν συμβάλει οι κατά τόπους κινηματογραφικές λέσχες και πολιτιστικοί φορείς και τους  οποίους ευχαριστούμε και δημοσίως για την υποστήριξη τους.
  5. Παράλληλα η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ δημιούργησε ένα δίκτυο ενημέρωσης-συνεργασίας με τα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης, ένα δίκτυο συνεργασίας με πολιτιστικούς φορείς της περιφερείας κάνοντας πράξη το παράλληλο (μη εμπορικό) δίκτυο διάδοσης του ψηφιακού σινεμα.
Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...