SUMMER SYMPHONY CONCERTS

Δευτέρα 29 Ιουνίου
Θέατρο Badminton

Οι Antony & The Johnsons εμφανίζονται στην Αθήνα, στο πλαίσιο της ευρωπαικής τους περιοδείας “Summer Symphony Concerts”, σε συνεργασία με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ!

Με την σπαρακτική vibrato φωνή του, που φέρνει στο νου τη Nina Simone, τον Billy McKenzie και τον Bryan Ferry, ο Antony Hegarty αφηγείται μια σειρά από έντονες συναισθηματικά ιστορίες. Αυτή τη φορά, εκτός από τους The Johnsons, ο Antony συνεργάζεται με τις συμφωνικές ορχήστρες κάθε πόλης που επισκέπτεται, προκειμένου να δώσει μία άλλη διάσταση στις συνθέσεις του τελευταίου του δίσκου, “The Crying Light", αλλά και σε διασκευές που έχει επιμεληθεί ο ίδιος και ο Nico Muhly (συνεργασίες με Bjork, Philip Glass) υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Rob Moose (μέλος των Sufjan Steven, My Brightest Diamond, συνεργασίες με Burt Bacharach, James Carter, Savion Glover, Jay-Z, Walkmen, κ.α. ).
 
Στην Αθήνα, οι Antony And The Johnsons θα βρεθούν στη σκηνή μαζί με την 50μελή συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ για μία και μοναδική εμφάνιση στο θέατρο Badminton, στις 29 Ιουνίου.
 
Antony And The Johnsons Bio
Με μια σπαρακτική vibrato φωνή που φέρνει στο νου τη Nina Simone, τον Billy McKenzie και τον Bryan Ferry, ο Antony αφηγείται μια σειρά από έντονες συναισθηματικά ιστορίες.

Η καθολική αναγνώριση της οποίας έτυχε μέσα στο 2005, σφραγίστηκε από τη βράβευσή του με το Mercury Music Prize, που απονέμεται κάθε χρόνο στο κορυφαίο Βρετανικό album, ενώ στην ολοένα αυξανόμενη λίστα των θαυμαστών, αλλά και – κατά καιρούς – συνεργατών, του συμπεριλαμβάνονται καλλιτέχνες όπως ο Lou Reed, ο David Bowie, ο Philip Glass, ο Marc Almond, ο Boy George, η Bjork και πολλοί άλλοι.

Ο Antony Hegarty γεννήθηκε στο Chichester, στο δυτικό Sussex, στην Αγγλία, το 1971. Μετά από ένα σχετικά σύντομο πέρασμα από το Amsterdam, μετακόμισε με την οικογένειά του στο San Jose της California, το 1981. Σε νεαρή ηλικία επηρεάστηκε από τη Βρετανική pop και synth pop της εποχής και, ιδίως, απο groups όπως οι Soft Cell και οι Culture Club, στα οποία ξεχώριζαν οι γοητευτικές προσωπικότητες του Marc Almond και του Boy George, αντίστοιχα.

To 2000, κυκλοφορεί το ομώνυμο ντεμπούτο album των Antony and the Johnsons στην Durtro, τη δισκογραφική εταιρεία του David Tibet, ηγέτη των Current 93, ενώ λίγο αργότερα συμμετέχει στα albums του Lou Reed, “The Raven” και “Animal Serenade”, συνοδεύοντάς τον μάλιστα και στην περιοδεία που πραγματοποίησε μέσα στο 2003.

Ακολούθησαν μια σειρά από EPs, καθώς και η εμφάνιση του Antony στην ταινία του Steve Buscemi, “Animal Factory”. Το Φεβρουάριο του 2005 βγαίνει το “I Am A Bird Now”, ένα album που έμελλε να κάνει διάσημο το όνομα των Antony and the Johnsons σε ολόκληρο τον κόσμο. Κυκλοφόρησε κάτω από την ετικέτα της Αμερικάνικης Secretly Canadian και δεν άργησε να τραβήξει πάνω του το ενδιαφέρον όλων. Οι κριτικές υπήρξαν τουλάχιστον διθυραμβικές, ενώ στους κύκλους του μουσικόφιλου κοινού η φήμη του εξαπλώνοταν ταχύτατα, από στόμα σε στόμα, στην αρχή σαν ένα καλά κρυμένο μυστικό για τους πιο μυημένους και στη συνέχεια περνώντας σε πολύ περισσότερους που αδυνατούσαν να αντισταθούν στη σκοτεινή γοητεία της εκπληκτικής φωνής του Antony, η οποία ηχεί σπαρακτικά όμορφη, για οποιοδήποτε θέμα κι αν τραγουδάει.

“Hope there’s someone who’ll take care of me / When I die….”, είναι οι στίχοι που ανοίγουν το υπέροχο αυτό album, περιγράφοντας με τον πιο απόλυτο τρόπο το βαθιά μελαγχολικό συναίσθημα της μοναξιάς και την λαχτάρα της αναζήτησης ενός συντρόφου. Ιδιαίτερες, κάθε φόρά, συνθέσεις με εξαιρετική ενορχήστρωση παιγμένες στο πιάνο με τη συνοδεία βιολιού, τσέλο, σαξοφώνου και, μερικές φορές, φλάουτου χαρακτηρίζουν τον μοναδικό ήχο του Antony.

Οι συμμετοχές των Lou Reed, Rufus Wainwright, Boy George και Devendra Banhart, εκτός από την ουσιαστική τους συνεισφορά, καταδεικνύουν και την εκτίμηση που έχουν οι συγκεκριμένοι – αλλά, και πολλοί άλλοι, εξίσου σημαντικοί – καλλιτέχνες στον Antony, ο οποίος ξεκίνησε πρόσφατα μία νέα συνεργασία, αυτή τη φορά με τον Marc Almond – που πρόσφατα απολαύσαμε και στην Ελλάδα – στην ηχογράφηση της καινούργιας δουλειάς του τελευταίου.

Διοργάνωση: Showhat

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...