Προβολή ταινίας Bent @ Κοινωνικό Χώρος Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού 20/1/14

H πρωτοβουλία για τη δημιουργία αντισεξιστικής/αντιομοφοβικής ομάδας στο Ηράκλειο προβάλουμε την, βασισμένη στο θεατρικό έργο του Martin Sherman, ταινία Bent. Η προβολή θα γίνει τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα Οδυσσέα Ελύτη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού.

...ποτέ ξανά Ροζ Τρίγωνα

Η ταινία Bent του σκηνοθέτη Sean Mathias, παραγωγής 1997, αναφέρεται στη δίωξη των ομοφυλόφιλων την περίοδο της ναζιστικής Γερμανίας και την εξόντωση πολλών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Πρωταγωνιστής είναι ο Μαξ, ένας απελευθερωμένος σεξουαλικά ομοφυλόφιλος άντρας στο Βερολίνο του 1934, ο οποίος συζεί μ' έναν χορευτή, τον Ρούντυ. Εκείνη τη χρονιά ο Χίτλερ, με το πρόσχημα της οργάνωσης πραξικοπήματος, αποφασίζει να καθαιρέσει και να απομακρύνει τους ομοφυλόφιλους από τα στρατεύματα του, θεωρώντας την ομοφυλοφιλία εκδήλωση εκφυλισμού της Άριας φυλής και καθιστώντας τη παράνομη.

Απαγορεύεται όχι μόνο κάθε εκδήλωση ομοφυλοφιλικής διάθεσης,αλλά ακόμη και η σκέψη και η φαντασίωση. Ο Μαξ και ο Ρούντυ γίνονται αναπόφευκτα στόχος άγριου διωγμού. Ο δεύτερος δεν επιβιώνει,ενώ ο Μαξ καταλήγει στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου. Εκεί,η γνωριμία του με τον Χορστ γίνεται αφορμή για να συγκρουστούν η αξιοπρέπεια, οι προσδοκίες και ο έρωτας με την σκληρή πραγματικότητα της επιβίωσης.

Σκηνοθεσία: Sean Mathias

Πρωταγωνιστούν οι: Clive Owen, Lothaire Bluteau, Ian McKellen, Mick Jagger, Jude Law, Rachel Weisz

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το "Φαγητό με την αγάπη μας" είναι, όπως πάντα, ευπρόσδεκτα.

Αντισεξιστές/τριες και ΛΟΑΤ του Ηρακλείου δεν ξεχνάμε τι σημαίνει φασισμός

Aπό το Bερολίνο στο Nταχάου

η ιστορία ενός gay άνδρα στην ναζιστική γερμανία...

Η προβολή της ταινίας θα γίνει από την Πρωτοβουλία για την δημιουργία αντισεξιστικής - αντιομοφοβικής ομάδας στο Ηράκλειο.

Κοινωνικός Χώρος Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού

Μονής Αγκαράθου 9 και Κοσμά Ζώτου γωνία (κάθετη στην Μητσοτάκη), πίσω από τον Άγ.Δημήτριο, κέντρο Ηρακλείου

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014
20:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
σας περιμένουμε!

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...