'MAKE (REVOLUTIONARY) LOVE, NOT (IMPERIALISTIC) WAR. Ο Bruce LaBruce στην Αθήνα και το πρώτο Athens Pride.', 23/6/2005

Ακούγαμε Iggy Pop, David Bowie και Ramones και μπλεκόμαστε με τους πάνκιδες και κατεβαίναμε σε πορείες και αναμιγνυόμαστε με τα κοινωνικά κινήματα και παίζαμε ξύλο έξω από το Καλλιμάρμαρο όταν ρίχνανε γιαούρτια στον Boy George γιατί ήταν αδερφή.

Δεν ήμασταν gay μοντέρνοι, γιάπηδες, ήμασταν μπροστά στους Cramps με τα μυτερά μας παπούτσια, φοράγαμε martins και προσκυνάγαμε τους Joy Division. Ήμασταν οι αδερφές, οι λεσβίες, οι trans που χωράγαμε μόνο στα δυνατά κινήματα και συμπορευόμασταν με την επαναστατική πολιτική των ημερών. Ήμασταν συνομοταξία του πανκ και του dark wave και ας μας βλέπανε όλοι οι γύρω μας ετεροφυλόφιλοι μάτσο «επαναστάτες», κάτι λιγότερο από αυτούς γιατί τον «παίρναμε», εμείς αναρωτιόμασταν γιατί είναι σε όλα τους επαναστάτες εκτός από το σεξ που αναπαράγουν το απόλυτο πρότυπο της κοινωνίας με την μονογαμία τους, την ζήλια τους, την αντιμετώπιση που είχαν με τις γκόμενες και την απόλυτη υπεροψία του γεννητικού τους οργάνου. Και αν πλέον σήμερα το αριστερό και αναρχοαυτόνομο κίνημα έχει έρθει λίγο πιο κοντά μας έχει πολλά ακόμα να αποδείξει για το ποσο ουσιαστικά «επαναστατικό» είναι όσο αφορά την σεξουαλικότητα του.

Αυτά τα ζήτηματα με χιούμορ και άπειρο σαρκασμό και ειρωνεία βάζει στην μεγάλη οθόνη η ταινία του Bruce LaBruce, The Raspberry Reich. Την Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Ιουνίου στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο (Λ. Συγγρού 106, στις 22.30, ακολουθεί παρτυ με τις αγαπημένες μας μουσικές), για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα γνωρίσουμε από κοντά τον Bruce LaBruce και το έργο του, μαζί του ο πιστός του παραγωγός Jurgen Bruning που έχει να επιδείξει μια μακράν πορεία στο χώρο του ανατρεπτικού κινηματογράφου και στην ίδρυση της πιο art gay porn κινηματογραφικής εταιρείας, cazzo film.

Ίσως δεν υπάρχει επανάσταση χωρίς σεξουαλική επανάσταση, ίσως η επανάσταση αναβλήθηκε και η καθημερινότητα των σχέσεων μας επί της ουσίας είναι πολύ πιο συντηρητική από τις θεωρίες και τις ιδέες μας. Ίσως το σεξ είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της πολιτικής μας ζωής και αντίληψης, ίσως πισω και πριν από την δύναμη του χρήματος, να υπάρχει η δύναμη του φαλλικού συμβόλου. Πρώτη φορά σε ταινία βλέπω γυναίκα να διατάζει τον εραστής της να κάνει σεξ με άλλον άντρα και αν το αντίθετο το έχουμε χιλιο-δει να συμβαίνει από άντρες προς τέρψη τους, εδώ ικανοποιεί το σκοπό της επανάστασης. Κάντε (επαναστατικό) έρωτα και όχι (ιμπεριαλιστικό) πόλεμο, πέφτουν τίτλοι στην ταινία. Ίσως όλοι αυτοί που κηρύσσουν την επανάσταση να μην αντέξουν το πολύ gay σεξ στην ταινία και να αποδείξουν για ακόμα μια φορά ότι αντέχουν την επαναστατικότητα μεχρι εκεί που δεν ενοχλεί το «άβατο» τους.

Η ταινία προβάλετε δυο μέρες μετά από την πρώτη και μεγάλη δοκιμασία που βάζουμε την πόλη μας, εμάς τους gay, λεσβίες, trans και στους κατοίκους της. Τολμάμε το Σάββατο 25 Ιουνίου να κάνουμε το πρώτο μας Gay Parade.

Ήδη πολλοί gay και λεσβίες μου στέλνουν emails και μου λένε ότι
ντρέπονται να κατέβουν στους δρόμους να παρελάσουν για το πρώτο Athens Pride, από όλους εσάς που δεν είστε ομοφυλόφιλοι και δεν φοβάστε να μη σας χαρακτηρίσουν, σας ζητάμε την απόλυτη συμπαράσταση σας να κατέβετε μαζί μας στην παρέλαση όπως εμείς τόσα χρόνια κατεβαίνουμε στις πορείες. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι προτεραιότητα όλων μας. Μην αρκείστε στο να μας λέτε λόγια συμπαράστασης,  τώρα είναι ευκαιρία να δούμε αν  πραγματικα μας υποστηρίζετε. Για όλους εσάς που είστε gay και λεσβίες ξεπεράστε τις προκαταλήψεις πάρτε μαζί σας όλους τους κολλητούς και φίλους σας που λένε ότι σας αποδέχονται και «ψήστε τους» να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους απέναντι σας, έτσι θα νιώσετε ποιο άνετα στην παρέλαση.

Πάρτε τις μουσικές σας, βάψτε τα πρόσωπα σας με τα χρωματα του ουράνιου τόξου, βάλτε καούκες (αν αυτό σας κάνει να νιώσετε πιο καμουφλαρισμένοι),εξηγήστε ότι είναι υποχρέωση όλων μας να διαδηλώσουμε για τα gay rights. Αριστεροί, αναρχικοί, φεμινίστριες και λοιποί, εμείς είμαστε δίπλα σας όλα αυτά τα χρόνια, είναι η στιγμή που μπορείτε να μας δείξετε ποσο «μαζί μας» είστε. Το Gay Parade της 25 Ιουνίου του 2005 πρέπει να μείνει ιστορικό σημείο εκκίνησης για την πόλη μας και να δείξει ποσο ενωμένα είναι τα κοινωνικά κινήματα και μάλιστα σε μια περίοδο που ο ενας πραγματικα χρειάζεται τον άλλον για αυτά που πολιτικά μας περιμένουν.

I am here, I am queer, give me a beer
Πλατεία Κλαυθμώνος, προσυγκεντωση στις 18.30
 
Το κείμενο αφιερωμένο με τιμή στην γνωστή μας ΠΑΟΛΑ

Maria Cyber

Δημοσίευμα στην εβδομαδιαία εφημερίδα Athens Voice.


*Να σημειωθεί ότι εδώ διαβάζετε τα κείμενα ολόκληρα, αυτούσια, όπως παραδόθηκαν και όχι στην τελική τους μορφή όπως δημοσιεύτηκαν.*


Copyright © 1995-2006 Proud Promotions Greek LGBT Promotions. All rights reserved. Απαγορεύεται η χρήση ολόκληρου ή μέρους κειμένου, φωτογραφιών ή videos για προβολή σε οποιοδήποτε οπτικό-ακουστικό μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της παραπάνω εταιρίας. Για καλύτερη multimedia εμφάνιση, χρησιμοποιήστε M. S. Internet Explorer V5.0 ή νεότερο, ανάλυση οθόνης 800Χ600 pixels, κάρτα ήχου Sound Blaster και φροντίστε να έχετε εγκατεστημένο το Flash Player plugin.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...