'Αν δεν μπορείς να πεις στους γονείς σου ότι είσαι gay, πες το ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στα παιδιά σου. (αλλιώς, κράξε τους gay δημόσια)', 8-9-2005

...που πολλές νεαρές κοπέλες ζούνε συναρπαστικούς ζεστούς γυναικείους έρωτες και το τέλος των διακοπών σηματοδοτεί και το τέλος του έρωτα. Όπως ακριβώς  συμβαίνει και στην υπέροχη ταινία που έχει ρεαλιστικό, καταπληκτικό, τρυφερό, ανθρώπινο τέλος και που πρέπει να πάτε να την δείτε.

Φέτος στην Ερεσό εκτός από έρωτες, είδα ότι οι λεσβίες φιλενάδες μου, ελληνίδες, αγγλίδες και ισραηλινές κάνανε παιδιά. Φάνταζε σαν μαζική επιδημία. Πέρσι δεν ειχα πάει Ερεσό και μου έπεσε πολύ απότομο να βλέπω φίλες που κρεπαλιάζαμε μαζί πριν 2 χρόνια, να τσουλάνε καροτσάκια με χαριτωμένα μωράκια και από δίπλα την γυναίκα της ζωής τους τρυφερά να τις κοιτά.

Μεγάλη απόφαση να κανείς ένα παιδί και πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν από τα πρώτα θέματα συζήτησης το φετινό καλοκαίρι στην Ερεσό. Σαν κολλητική επιθυμία εμφανίστηκε πληθώρα γυναικών που με βεβαιότητα δήλωνε ότι σύντομα θα να γίνει λεσβία μητέρα και εμένα μου ερχόταν στο μυαλό το σλόγκαν της queer company «Αν δεν μπορείς να πεις στους γονείς σου ότι είσαι gay, πες το στα παιδιά σου.», αυτά θα αλλάξουν μια μέρα την κοινωνία.

Στο άμεσο μέλλον πολλά παιδάκια θα μεγαλώσουν απαλλαγμένα από το συναίσθημα της ομοφοβίας και του σεξισμού. Η Ράνια λέει στον γιο της «Υπάρχουν παιδάκια με μπαμπά και μαμά, υπάρχουν παιδάκια με μόνο μαμά ή άλλα με μόνο μπαμπά, υπάρχουν παιδάκια με δυο μαμάδες και παιδάκια με δυο μπαμπάδες» και ευτυχώς έχουνε βρει ιδιωτικό σχολείο εδώ στην Αθήνα που οι δάσκαλοι συνεννοημένοι και δεκτικοί διακηρύσσουν την παραπάνω πρόταση με σθένος και σεβασμό στην διαφορετικότητα.

Ένας 20χρονος γλυκός αυνάνας, διατυμπάνιζε κάποτε ότι προς 20 ευρώ  δίνει μηνιαίως το σπέρμα του για να γεμίσει τον πλανήτη όμορφα μωρά. Όλες είχανε αγοράσει έναντι συμπαθητικού ποσού, σπέρμα από τράπεζα και μάλιστα πλήρωναν έξτρα ποσό για να διαλέξουν φύλλο και χαρακτηριστικά του μωρού. Η επόμενη μου σκέψη ήταν ότι στα λεσβιακά event πλέον μέγας χορηγός θα πρέπει να είναι οι τράπεζες σπέρματος όπως η Alpha Bank στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στις διακοπές φάνταζε πιο προσιτή η ιδέα της «λεσβίας μαμάς» με το που επέστρεψα στην Αθήνα θυμήθηκα ότι με το ζόρι προλαβαίνω να πάω τον σκύλο μου βόλτα και προσγειώθηκα. Ευτυχώς πάντως το να γινόμαστε μητέρες δεν είναι απαγορευτικό σαν το gay γάμο. Εδώ την πατήσανε.

Η ισραηλινή πετυχημένη dj.Eliot που σε λίγους μήνες θα την απολαύσετε σε γνωστό gay club στην Αθήνα, έγινε μαμά αφού η αγαπημένη της, της χάρισε ένα γλυκό κοριτσάκι που μεγαλώνουν μαζί. Και μου ακούγεται πολύ εύηχη αυτή η πρόταση, πάει όπως και το «Έγινα μπαμπάς γιατί η γυναίκα μου, μου χάρισε ένα υπέροχο κοριτσάκι».

Γυρίζοντας πρωί στην πόλη μου μέσα στην απογοητευτική κίνηση του λιμανιού, άκουγα Βest radio με Βαμβακάρη και Γιανούτσο, άκουγα να «κράζουνε» τους gay, να μιλάνε για «παράφυση» και άλλα τέτοια, δήθεν αστεία, σχόλια. Ο Βest σε λίγο θα γίνει «Βest» στα ρατσιστικά σχόλια, ένα ραδιόφωνο της πόλης που έχουνε περάσει πληθώρα gay παραγωγών και που θεωρούσαμε ότι δεν είναι δυνατόν να φιλοξενεί τέτοια ομοφοβικά σχόλια. Η μόνη σκέψη που με ανακούφισε είναι ότι η επόμενη γενιά θα έχει ακόμα περισσότερα παιδάκια μεγαλωμένα σε gay οικογένειες που δεν θα ανέχονται κανένα αστείο για την λεσβία μάνα που τους γέννησε ή τον gay μπαμπά που τους μεγάλωσε.

Καλό φθινόπωρο στην πόλη που φιλοξενεί άπειρες διαφορετικότητες αλλά και πολλούς γραφικούς περίγελους που θεωρούν και διατυμπανίζουν ότι αυτοί είναι οι «φυσιολογικοί». 

Maria Cyber


Δημοσίευμα στην εβδομαδιαία εφημερίδα Athens Voice.

*Να σημειωθεί ότι εδώ διαβάζετε τα κείμενα ολόκληρα, αυτούσια, όπως παραδόθηκαν και όχι στην τελική τους μορφή όπως δημοσιεύτηκαν.*


Copyright © 1995-2006 Proud Promotions Greek LGBT Promotions. All rights reserved. Απαγορεύεται η χρήση ολόκληρου ή μέρους κειμένου, φωτογραφιών ή videos για προβολή σε οποιοδήποτε οπτικό-ακουστικό μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της παραπάνω εταιρίας. Για καλύτερη multimedia εμφάνιση, χρησιμοποιήστε M. S. Internet Explorer V5.0 ή νεότερο, ανάλυση οθόνης 800Χ600 pixels, κάρτα ήχου Sound Blaster και φροντίστε να έχετε εγκατεστημένο το Flash Player plugin.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...