Όταν τα Κορίτσια Νοιώθουν Αγόρια

 

Female To Male (FTM).

Πολλά χρόνια, από το 1997, ασχολούμαι με την παγκόσμια transgender σκηνή και κυρίως έχω εστιάσει στην διόρθωση φύλου από γυναίκα σε άντρα. Το ενδιαφέρον μου μάλλον ξεκίνησε από μια προσωπική αναζήτηση. Πάντα ήμουνα αγοροκόριτσο, πάντα γούσταρα τα αντρικά ρούχα και φερόμουνα σαν τζέντλεμαν στις κοπελίτσες. Οι απόκριες ήτανε η καλύτερη γιορτή για μένα. Ζορρό, καοϋμπόυς, ινδιάνος.

Μια φορά με το ζόρι η μαμά μου με είχε ντύσει σπανιόλα και με έβγαλε χιλιάδες φωτογραφίες, ήταν ο καημός της αφού γέννησε κοριτσάκι να μοιάζει σαν κοριτσάκι. Εγώ αισθανόμουνα σαν καραγκιόζης με τα γυναικεία ρούχα.

Taken From The Drag King BookΔεν μου κολλάγανε πάνω μου, ντρεπόμουνα να βγω έξω με αυτά. Πραγματικά είχανε το ίδιο effect πάνω μου, όπως εάν έβαζες στον μικρότερο αδερφό μου φούστα. Για μένα τα γυναικεία ρούχα πάνω μου ήτανε μασκάρεμα. Μπορούσες να το δεις άλλωστε, ήτανε ολοφάνερο ότι έμοιαζα και συμπεριφερόμουνα σαν αγοράκι. Με φωνάζανε αγοροκόριτσο και ένας θείος μου με φώναζε με το όνομα του μπαμπά μου, αυτός μάλλον με καταλάβαινε πιο πολύ.

Πάντα ήθελα να κάθομαι μπροστά στον καθρέφτη του μπάνιου και να προσποιούμαι ότι ξυρίζομαι στο πρόσωπο, να δένω την γραβάτα πάνω μου και να κλειδώνομαι στον δωμάτιο μου και να παίζω παιχνίδια με την φαντασία μου ότι ήμουνα ο Μάρλον Μπράντο, ο Ρίτσαρντ Γκιρ, ο Νίκος Κούρκουλος. Θυμάμαι με ρωτάγανε ποιος έλληνας ηθοποιός σου αρέσει και έλεγα "Ο Νίκος Κούρκουλος." και χαιρόντουσαν, δεν καταλάβαιναν ότι μου αρέσει να είμαι εγώ ο Κούρκουλος και να "παίρνω" την Λάσκαρη.

Τελικά οι άνθρωποι είναι τόσο προγραμματισμένοι να βλέπουν αυτά που γνωρίζουν και να αγνοούν την πραγματικότητα μπροστά τους. Είμαι κοριτσάκι και ενώ μπροστά τους έβλεπαν ένα τέλειο αγοράκι εξακολουθούσαν και μου αγόραζαν φορέματα και κούκλες που κατέληγαν στα σκουπίδια και εγώ τιμωρημένη στο δωμάτιο μου αφού ποτέ δεν τους έλεγα ευχαριστώ για το δώρο.

Όλα αυτά και πολλά άλλα με κάνανε όχι να πάω να κάνω διόρθωση φύλλου, ίσως με το πέρασμα του χρόνου να τα βρήκα λίγο καλύτερα με το σώμα μου, ίσως άμα είχα και μια δεύτερη ζωή σίγουρα να το αποτολμούσα, αλλά όλα αυτά με κάνανε να ψάχνω και να μαθαίνω όσα πιο πολλά μπορώ για όλες εκείνες τις κοπέλες που είχαν ξεκινήσει τον δρόμο της αλλαγής, τον δρόμο να αποκτήσουν το σώμα που τους ταιριάζει.

Το όνομα μου είναι Emmanuel και όχι Emmanuela, μου είχε πει. Taken From 'Sublime Mutations'Την ρώτησα εάν είναι λεσβία και μου είπε : "Λεσβίες είναι οι γυναίκες που αγαπάνε γυναίκες. Εγώ είμαι αγόρι και αγαπάω γυναίκες. Βέβαια από μικρή κινούμε στον λεσβιακό χώρο αφού ήτανε ο μόνος χώρος αναφοράς που μπορούσα να έχω αλλά πάντα ήξερα τι ήμουνα". Μένει στις Βρυξέλλες και για καλή της τύχη λίγα χιλιόμετρα πιο εκεί στην Γάνδη βρίσκετε μια από τις πιο αξιόλογες κλινικές που ασχολείται κατά αποκλειστικότητα με άτομα που θέλουν να κάνουν διόρθωση φύλου.

Πριν αρχίσει να μου λέει για όλη την διαδικασία , μου έλεγε πόσο μισούσε το σχολείο. " Όλοι μου μιλάγανε στο θηλυκό, τους μισούσα, καλά δεν βλέπανε τι είμαι;" και συνεχίζει "Όταν έφτασα σε μια ηλικία που μπορούσα να πάρω την ζωή στα χέρια μου ακολούθησα όλη εκείνη την διαδικασία που σου ορίζει το κράτος για να σου παρέχει δωρεάν τις ορμόνες και την εγχείριση φύλου.

Πρώτα για ένα χρόνο πρέπει να βλέπεις ειδικούς ψυχολόγους και εάν αυτοί σε εγκρίνουν μπορείς να συνεχίσεις. Με το που παίρνεις το χαρτί από τον ψυχολόγο, καταθέτεις τα χαρτιά σου για αλλαγή ονόματος στην ταυτότητα σου, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης. Αυτά παίρνουν κάποιο χρόνο για αυτό είναι και η πρώτη κίνηση που κάνεις. Μετά αρχίζεις ορμόνες για να σταματήσεις τις γυναικείες ορμόνες σου, την περίοδο σου κλπ…. Μετά αρχίζεις τις ορμόνες τεστοστερόνης".

Breast Reduction"Πως ένιωσες με τις ορμόνες τεστοστερόνης;", την ρωτάω και εκείνη με μια χαρά μου απαντάει "Υπέροχα, δυνατά, είχα τόση ενέργεια μέσα μου, πρώτη φορά στην ζωή μου κουβάλαγα τις σακούλες από το supermarket για ολόκληρα τετράγωνα και πέταγα δεν περπάταγα, δεν κουραζόμουνα, φούσκωσαν τα μπράτσα μου, έβγαζα τρίχες, χόντρυνε η φωνή μου (εκεί ήτανε που μου είπε ότι πολύ θα ήθελε η φωνή της να μπορούσε να ήταν τόσο χόντρη όσο η δικιά μου και γελάγαμε, γιατί εγώ γεννήθηκα με τέτοια φωνή), εκτός από αυτά η άλλη αλλαγή που βλέπω πάνω μου είναι ότι δεν μπορώ να καθίσω ήσυχα σε ένα σημείο, παλιά έπαιρνα το βιβλίο μου και άραζα για ώρες τώρα θέλω συνέχεια κάτι να κάνω, έχω τρομερή ενέργεια μέσα μου, είμαι 31 ετών και νιώθω σαν έφηβος πιτσιρικάς, το κακό είναι ότι τρώω συνέχεια για αυτό προσέχω να μην παχύνω, πάω γυμναστήριο κάθε μέρα, επίσης (γελάει) έχω συνέχεια καύλες, απίστευτες καύλες."

Σε έξι μήνες από την ημέρα που της πήρα την συνέντευξη θα κάνει την πιο σημαντική εγχείριση, φαλλόπλαση. Την ρώτησα τι γνωρίζει για αυτό. Μου έδειξε εκείνο το σημείο του χεριού που εμείς λέμε πάπια. "Σου παίρνουν δέρμα και τα νεύρα από εκείνο το σημείο και αυτό πλέον το δέρμα είναι ο καινούργιο σου φαλλός, έτσι μπορείς και από πριν να ξέρεις πόσο μήκος θα έχει ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η πάπια σου".

Taken from 'Sublime Mutations'Κοιτάξαμε στο internet και είδαμε άπειρες φωτογραφίες φαλλόπλασης. Είναι πολύ δύσκολο να σας το περιγράψω μέσα σε λίγες γραμμές και χωρίς να έχουμε εικόνες. Οι όρχεις δημιουργούνται από τα εξωτερικά χείλια του αιδοίου, τα γεμίζουν με σιλικόνη, σου κρατάνε την κλειτορίδα η οποία έχει διογκωθεί αρκετά από τις ορμόνες τεστοστερόνης.

Πολλές κοπέλες που δεν θέλουν να κάνουν την εγχείριση, αρκούνται να κάνουν αφαίρεση στήθους και ακολουθούν για πολλά χρόνια την θεραπεία με τεστοστερόνη με αποτέλεσμα να έχουν ένα αιδοίο με μια κλειτορίδα που είναι μια μικρογραφία φαλλού. Μου λέει: " Εγώ θέλω να νιώσω εξολοκλήρου άντρας, ευτυχώς αφού δεν αφαιρούν την κλειτορίδα δεν χάνω τον οργασμό μου (σε αντίθεση με την αλλαγή φύλλου από άντρα σε γυναίκα) και η εγχείριση σου δίνει 90% πιθανότητες στύσης, εάν τελικά δεν πετύχει κανείς άλλη μια επέμβαση και πλέον σου βάζουν ένα μπαλόνι με φυσιολογικό όρο κα πατώντας ένα σημείο στην κοιλιά αριστερά σου μπορείς να έχεις στύση όποτε εσύ το επιθυμείς".

Η κοπέλα σου είναι straight ή λεσβία;

"Η κοπέλα μου είναι λεσβία, στην αρχή είχε πρόβλημα γιατί ως λεσβία θέλει να είναι με μια γυναίκα, όταν έκοψα το στήθος μου και άρχιζα να βγάζω τρίχες κάπως την έβλεπα ότι ένιωθε, ήρθε όμως μια μέρα και μου είπε ότι με αγαπάει και αφού εγώ νιώθω καλύτερα σε αυτό το σώμα αυτό είναι που μετράει και πραγματικά με έχει υποστηρίξει πολύ σε όλη αυτή την διαδικασία, ακόμα και η μητέρα μου με έχει βοηθήσει, της πήρε αρκετά χρόνια να το πιστέψει και να σταματήσει να προσπαθεί να με αποτρέψει και τώρα είναι στο πλευρό μου". Facial Hair

Θα πήγαινες ποτέ με άντρα;

 "Πάντα μου άρεσαν οι γυναίκες, γνωρίζω πολλές κοπέλες που κάνανε την αλλαγή φύλλου και πάνε με άντρες, είναι gay. Ξέρεις είναι τελείως διαφορετικά κομμάτια αυτά. Ένα ζήτημα είναι τι φύλο θέλεις να είσαι και άλλο ζήτημα είναι ποιος σε ελκύει ερωτικά. Εσύ όταν ξαπλώνεις το βράδυ στο κρεβάτι ξέρεις ότι είσαι κοπέλα που θέλει και αγαπάει κοπέλες, εγώ έπρεπε πρώτα να βρω το φύλο μου. Θα μπορούσα να είμαι γεννημένη κοπέλα που νιώθω άντρας, να έκανα την αλλαγή φύλου και μετά να ήμουνα ομοφυλόφιλος άντρας. Πάντως όταν στον δρόμο με φωνάζουν πούστη χαίρομαι γιατί τουλάχιστον με αναγνωρίζουν ως αγόρι".

Τον ευχαρίστησα που δέχτηκε να μου δώσει συνέντευξη και εκείνος με ευχαρίστησε που του μίλαγα στο αρσενικό. Φυσικά στην αγγλική γλώσσα είναι πολύ πιο εύκολο να μιλάς στο αρσενικό, εάν μιλάγαμε στα ελληνικά σίγουρα θα μπερδευόμουνα πολλές φορές.

Για οποιαδήποτε πληροφορία πάνω στην αλλαγή φύλλου μην διστάσετε να μου στείλετε email.

Ένα web site που μπορεί να σας βοηθήσει πολύ
είναι το
www.ftmi.org

Dykefully Yours,
Maria Cyber

*Photo 2 taken from The Drag King Book(Del Lagrace Volcano www.dellagracevolcano.com , Judith "Jack" Halberstam www.egomego.com/judith/home), photos 3,5 taken from Sublime Mutations(Del Lagrace Volcano www.dellagracevolcano.com )*

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...