Xena, The Lesbian Icon

Μια cyber - leather αμαζόνα από ένα μυθικό κόσμο. Έχει τη δύναμη της Βασίλισσας του πολέμου. Κανένας άντρας δεν μπορεί να την κουμαντάρει και η σύντροφος της είναι απλή femme κοπελίτσα.

Η σειρά στο STAR CHANNEL έχει μεγάλη ακροαματικότητα από την Αθηναϊκή Gay/Lesbian σκηνή. Στο internet θα βρείτε αναρίθμητα website για την Xena και στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορείτε να πάτε σε XENA LESBIAN'S nights. Ακόμα και στις γυναικείες φυλακές διοργανώνονται ΧΕΝΑ WARRIOR PRINCESS nights.

H XENA της τηλεόρασης είναι μια γυναίκα που εναντιώνεται στους εχθρούς της και τα βγάζει πέρα σε κάθε δύσκολη κατάσταση. Είναι η γυναίκα που ποτέ δεν τα παρατά και δεν ποτέ δεν παραδίνεται , ξέρει να εκτιμάει τις "βαθιές φιλίες" και να ζει τη ζωή χωρίς υποχωρήσεις.

Την ΧΕΝΑ υποδύεται η LUCY LAWLESS.Από τις συνεντεύξεις της δεν βλέπουμε να απέχει και πολύ από το πρότυπο μιας δυνατής ανεξάρτητης γυναίκας που δεν έχει να απολογηθεί σε κανένα και για τίποτα.

Στις 6 Μαΐου του`97 τραγουδάει τον Αμερικάνικο Εθνικό ύμνο σε μια εναρκτήρια τελετή των ice hockey games.Σηκώνοντας το δεξί της χέρι γλιστρά το strapless φόρεμα ,ξαφνικά οι ρώγες της γίνονται ένα καυτό θέαμα στα βραδινά δελτία ειδήσεων και στα εξώφυλλα σκανδαλοθηρικών περιοδικών.

"Αυτά συμβαίνουν όταν μια Νεοζηλανδεζα τραγουδάει τον Αμερικάνικο Εθνικό ύμνο". Δήλωσαν πολλοί φιλόπατρις. Η Lusy Lawless απαντάει:"Δεν ενδιαφέρομαι για τον πατριωτισμό Νομίζω ότι υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα για να νιώθει υπερήφανος κανείς.

Η Lucy χωρίζει με τον άντρα της γιατί το θεωρεί απαραίτητο και η καριέρα της απογειώνεται. Ζει με την 8χρονη κόρη της στην Νέα Ζηλανδία και δηλώνει ότι δεν ξαναπαντρεύεται. "Το διαζύγιο ήταν αναγκαίο, δεν έχω πει ποτέ κακό πράγμα για τον Garth όταν η κόρη μου είναι μπροστά ,έστω και αν πραγματικά θα μπορούσα να τον είχα σκοτώσει. Ανεχόμουν τους εκβιασμούς του για να κρατήσω την Daisy ( η κόρη της ) μακριά από αυτό το κλίμα .Μισώ το να είμαι θύμα χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι γι` αυτό". Η Lawless θαυμάζει την Sharon Stone και σέβεται την Madonna "ξέρει να ελέγχει……έχει δημιουργήσει μια ισχυρή εικόνα για τον πολιτισμό μας και δεν νομίζω ότι καμία άλλη είναι ικανή να την αντιγράψει".

Η σειρά ΧΕΝΑ WARRIOR PRINCESS έχει ανοίξει ένα μεγάλο θέμα για τον ομοερωτισμο στην TV,ενώ ταυτόχρονα είναι ένα από τα ελάχιστα σίριαλ που έχει κεντρικό, πανίσχυρο ήρωα μια γυναίκα. "Η XENA ενθαρρύνει τις γυναίκες, εκεί έξω, να κάνουν πράγματα για τον εαυτό τους που πάντα ήθελαν να κάνουν. Παίρνουν κουράγιο για να ακολουθήσουν το πραγματικό τους Όνειρο. Επίσης η ΧΕΝΑ δείχνει μια καινούργια εικόνα στους νέους, μια εικόνα της γυναίκας ΜΗ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗ. Ακόμα και για μένα η ΧΕΝΑ είναι μια ευκαιρία να βγάλω μια πλευρά της προσωπικότητας μου που δεν είναι κοινωνικά αποδεκτή" .

Όσο για τους απανταχού fan της δηλώνει :"Eάν καθησυχάζεσαι με συμβιβασμούς ποτέ δεν θα είσαι χαρούμενη. Πως μπορείς να ευχαριστηθείς τη ζωή εάν στοχεύεις στα λίγα αντί για τα καλύτερα; Αυτό είναι που κάνει την ΧΕΝΑ τόσο δημοφιλή, Αυτή η φιλοσοφία της για την ζωή….."

Οι ίδιοι οι σεναριογράφοι δηλώνουν ότι το σίριαλ δοκιμάζει τα όρια της ανεκτικότητας της τηλεόρασης στον ομοερωτισμό. Η σχέση της ΧΕΝΑ με την Gabriella είναι επιτηδευμένα τόσο "θολή". Είναι ανοικτή και για το straight και για το ομοφυλόφιλο κοινό. Μπορεί να πρόκειται για μια ζεστή δυνατή φιλία ή για έναν μεγάλο παντοτινό έρωτα. Ή ακόμα και για τα δυο. Στα περισσότερα επεισόδια του σίριαλ βλέπουμε τρυφερά χάδια, λόγια αγάπης, αυτοθυσίες, σκηνές ζηλοτυπίας, ερωτικά βλέμματα.

Στο επεισόδιο Return of Callisto, όταν ο Perdicus έκανε πρόποση για την Gabriella, η ΧΕΝΑ είχε ένα τρομερά ενοχλημένο ύφος. Ύστερα πιάνει την Gabriella και της λέει: "Eάν είσαι εσύ χαρούμενη είμαι κι εγώ χαρούμενη για σένα". Αργότερα ενώ η Gabriella φιλιέται με τον Perdicus η ΧΕΝΑ με ένα πονεμένο βλέμμα φωνάζει:"Θα κτυπάω την πόρτα σου μέχρι να με βαρεθείς". "Ποτέ" Απαντάει η Gabriella και αγκαλιάζονται. Στο τέλος του επεισοδίου A Solstice Carol η Gabriella λέει: "Δεν έχω δώρο για σένα" "Gabriella εσύ είσαι το δώρο για μένα "απαντάει η ΧΕΝΑ.

Το θρυλικό επεισόδιο με το ΦΙΛΙ, που διακοσμεί όλα τα αμερικάνικα λεσβιακά σπίτια, είναι το επεισόδιο The Quest. Εκεί η Gabriella εξομολογείται στον Ιόλαο τι θα ήθελε να είχε πει στην ΧΕΝΑ πριν το θάνατο της. "Θα της είχα πει πόσο άδεια είναι η ζωή μου πριν αυτή έρθει και όλα τα μαθήματα που έμαθα απ`αυτήν και ότι την αγαπώ". "ΧΕΝΑ πάντα θα σ` αγαπάω…" και επιτέλους η ΧΕΝΑ μιλάει στην Gabriella μέσω του Aytolycous,αγκαλιάζονται και της δίνει ένα βαθύ ερωτικό φιλί.

Στο Internet υπάρχει το Website: XENA The Lesbian Warrior που μπορείτε να βρείτε όλα τα lesbian subtext των επεισοδίων της σειράς.

Tι λέει η Lucy Lawless για τις λεσβίες fan της, για το σίριαλ και την ίδια…

H Lucy Lawless παίζει και στο θέατρο. "Λατρεύω να παίζω στη σκηνή. Εκεί έρχομαι σε επαφή με το κοινό .Όταν είδα γκρουπ λεσβιών να έρχονται να με δουν στο έργο και να ζητωκραυγάζουν για μένα ένοιωσα ένα συναίσθημα που δεν θα ήθελα να χάσω για τίποτα στον κόσμο. Στην Νέα Υόρκη ήταν που ανακάλυψα τι υπέροχες fan έχω". Σε μια άλλη τηλεοπτική συνέντευξη ο δημοσιογράφος την ρωτάει: "Eίναι γνωστό ότι οι λεσβιακές σκηνές διεγείρουν τους άντρες. Αντίθετα οι gay ερωτικές σκηνές αρέσουν στις γυναίκες;" Η LUCY απαντάει: "Δεν διεγείρομαι με τις gay ερωτικές εικόνες και ούτε νομίζω ότι καμία γυναίκα έχει τέτοιες φωτογραφίες κρεμασμένες στο δωμάτιο της. Πιστεύω ότι οι άντρες διεγείρονται πιο εύκολα, οι γυναίκες είναι πιο ελκυστικές. Μαλακές καμπύλες, το απαλό δέρμα. Εμείς οι γυναίκες φαινόμαστε καλύτερες από τους άντρες. Γι` αυτό νομίζω ότι στις φαντασίες των αντρών, στο σεξουαλικό τους ενδιαφέρον υπάρχουν πάντα λεσβίες. Αντίθετα οι gay άντρες δεν έχουν τέτοιο ενδιαφέρον για μας τις γυναίκες. Έτσι κι αλλιώς στα χρόνια της XENA η σεξουαλικότητα δεν ήταν ταμπού. Οπότε αυτό αφήνει πολλά περιθώρια στους σεναριογράφους του σίριαλ…..".

Αργότερα στην ίδια συνέντευξη δηλώνει "Είμαι πολύ χαρούμενη που πολλά παιδιά παρακολουθούν ΧΕΝΑ. Τα παιδιά δεν έχουν προλάβει ακόμα να προγραμματιστούν από την κοινωνία. Εάν παίρνουν ως παράδειγμα την ΧΕΝΑ τότε οι σεξουαλικές προκαταλήψεις θα εξαφανιστούν στην επόμενη γενιά.". H Lucy Lawless έχει ξαναυποδυθεί την λεσβία, σε μια ταινία που παίζεται και ξαναπαίζεται στα Gay & Lesbian Film Festival. H ταινία λέγεται Peach και η Lucy ως Christina Parker παίζει μια οδηγό φορτηγού που έχει σχέση με μια Maori μητέρα. Η ίδια, η Lucy,δηλώνει ότι μια ταινία δεν την κάνει λεσβία όπως και η ΧΕΝΑ δεν την κάνει δολοφόνο. Αλλά όταν ρωτήθηκε εάν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της με μια άλλη γυναίκα, είπε: "Μπορώ να φανταστώ πολλά"

Έχεις καμία εξήγηση για το ξαφνικό ενδιαφέρον της Αμερικής για τις λεσβίες;

LUCY LAWLESS: "ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ"

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...