Αυτά που δεν λένε οι ταξιδιωτικοί οδηγοί για το Βερολίνο

Πριν αρχίσετε να διαβάζετε για το Βερολίνο να σας ξεκαθαρίσω ότι αν το glamorous είναι το στοιχείο σας τότε διαλέξτε άλλο προορισμό ή περιοριστείτε στην καλογυαλισμένη πλευρά της πόλης. Από KURFUSTEN DAMM  μέχρι Potsdamer platz. Κατεβείτε στην στάση WITTENBERGPLATZ και απλώνεται μπροστά σας ο πιο εμπορικός δρόμος του Βερολίνου για ψώνια. Βλέπεται το μεγαλύτερο πολυκατάστημα KaDeWe, ορμήστε στους πάνω ορόφους για ένα ποτήρι σαμπάνια ή prosecco το τιμάνε δέοντος οι Γερμανοί και μου το κόλλησαν και εμένα. Το ΚaDeWe ξεπερνάει σε επιβλητικότητα ακόμα και τις gallery Lafayet. Μπείτε πάλι στο μετρό και πάρτε την γραμμή U2 για να φτάσετε στις μνήμες της Berlinale στην στάση Postadamer Platz. Μουσείο κινηματογράφου, Sony center, ανοίξτε τα χέρια σας, κοιτάξτε ψηλά και κάντε ένα γύρο, γύρω από τον εαυτό σας, άριστη αρχιτεκτονική, άλλος κόσμος, η τέντα του sony Center, χαλαρώστε σε ένα cafe και απολαύστε, είστε Βερολίνο και μάλιστα εκεί που πριν μόλις λίγους μήνες περπάτησε ο Κλούνεϊ και άλλοι διάσημοι κινηματογραφικοί αστέρες. Η πιο καινούργια περιοχή της πόλης με τα καλύτερα ευρωπαϊκά 3d cinema IMAX που αξίζει να δείτε ταινία.  Περάστε τον δρόμο απέναντι και ξεχυθείτε στο εμπορικό κέντρο Arkadem και οπωσδήποτε καθίστε για ένα παγωτό ή άριστο τιραμισού στον πάνω όροφο, στο Gelato. Δοκιμάστε ρούχα, οι τιμές είναι ακρως προσιτές και αξίζει να γεμίσετε την γκαρνταρόμπα σας. Αν θελετε να ψωνίσετε οτιδήποτε ηλεκτρονικό πάλι στον πάνω όροφο τα Saturn, σαν το δικό μας Media Markt με ακόμα καλύτερες τιμές ή και ίδιες.

Τέλος τα πολυκαταστήματα πάμε για το πραγματικό Βερολίνο. Το Βερολίνο είναι ίσως η μόνη πόλη της Ευρώπης που κρατάει ακόμα μια έντονη πολιτική και ανατρεπτικά δημιουργική ταυτότητα. To Βερολίνο αποδεικνύει και θυμίζει στην Ευρώπη ότι η τέχνη δεν έχει όρια, η σεξουαλικότητα δεν ενοχοποιείτε, η αισθητική δεν σερβίρεται σε ακριβά πιάτα. Το Βερολίνο είναι για ανήσυχα πνεύματα και όχι για φτηνά κυριλίκια. Αν θέλετε να απολαύσετε το Βερολίνο αφεθείτε στην εναλλακτικότητά του, τιμήστε τους δρόμους των καταλήψεων, θα συναντήσετε τους τελευταίους punk της Ευρώπης, θα δείτε κτίρια καταλήψεων και κολεκτίβες, θα βρεθείτε στο Tacheles στην Oranienburgerstr. Την παλιά κατάληψη της σχολής Καλών Τεχνών που έχει γίνει ενας υπέροχος πολιτιστικός χώρος με σινεμά, μπαρ και πολλές γκαλερί, βλέπετε τους καλλιτέχνες να δημιουργούν και ίσως πετύχετε και την Peaches αφού είναι εκεί το Βερολινέζικο σπίτι της. Ανακατευτείτε στα μικρά μπαρς και cafe, αναζητήστε ένα ταξίδι αυθεντικών απολαύσεων που δεν χωράει σε κουστούμια και βιτρίνες.

Περπατήστε στην Oranienstr., το τιμημένο underground δρόμο στην καρδιά της μικρής Ισταμπούλ που ονομάζουν οι Τούρκοι, το Kreuzberg. Κατεβείτε στο Kottbusser Tor και ξεκινήστε τις μπύρες σας κάπου στην O. strasse όπως οι πιο μυημένοι την αποκαλούν. Γευτείτε φαλάφελ και φροντίστε Κυριακή απόγευμα να βρεθείτε στο SO36 στο Cafe Fatal Party και μην σκεφτείτε ότι έχει πολύ gay κόσμο, χορέψτε βαλς και ταγκό, Μαρλέν Ντίτριχ μέσα σε ένα πλήθος σεξουαλικοτήτων που τίποτα δεν μοιάζει περίεργο. Από τα πιο ιστορικά club του Βερολίνου και συναυλιακος χώρος, το SO36 με μεγάλη «επαναστατική» παράδοση. Ένα αυθεντικό tip που σε κανέναν οδηγό Βερολίνου δεν θα βρείτε.

Λίγο πιο κάτω το Roses έχει μείνει από την εποχή των καταλήψεων και είναι από τα πρώτα gay bar του Βερολίνου που όμως πλέον συναντάς όλο τον καλό τον κόσμο. Με τα πλακάκια μπάνιου και το μπουλντόγκ στην αφίσα. Με το που ανοίγεται την πόρτα να είστε έτοιμοι για όλα μην σας έρθει απότομα η διακόσμηση.

Είστε Βερολίνο ξεχάστε οτιδήποτε «δήθεν» εχετε μάθει. Λουκάνικα δίπλα από την σόμπα των δρόμων. Τα μεγάλα κιόσκια που μαζεύετε ο κόσμος, το ζεστό κόκκινο δυνατό κρασί, τα γέλια μέσα από τα πασαλειμμένα με μουστάρδα χείλια, η ελευθερία στην χώρα που γεννήθηκε ο ναζισμός.

Το Βερολίνο είναι αξιοσημείωτα φτηνό, στο φαΐ και στο ποτό. Είναι από τις πιο φτηνές πόλης της Γερμανίας και αυτό γιατί κατοικείτε από κόσμο που δεν ανέχεται να αγοράζει χωρίς σκέψη πράγματα. Στο Βερολίνο έχεις την απόλυτη ευκαιρία να ξοδέψεις χρήματα χωρίς να νιώθεις ότι πιάστηκες κοροΐδο και τα 30 ευρώ να σου φτάνουν με άνεση να χορτάσεις και να μεθύσεις το βράδυ σου, αφού το ποτό το βρίσκεις στα 4 ευρω σε bars και clubs, την μπύρα στα 2 και το φαΐ σε εστιατόριο δεν ξεπερνάει τα 15 ευρώ. Το μόνο ακριβό στο Βερολίνο είναι το ταξί και δυστυχώς το μετρό που αν δεν προμηθευτείς κάρτα για όλες τις μέρες θα το μετανιώσεις. Σκεφτείτε ότι μόνο μια διαδρομή κάνει 2,10 ευρω και σκεφτείτε ότι το μετρό είναι πανεύκολο και θα το χρησιμοποιείτε συνέχεια. Διαλέξτε να μείνετε σε ξενοδοχείο που να είναι κοντά σε μετρό είναι ακρως απαραίτητο ή αγοράστε με λίγα ευρω ένα μεταχειρισμένο ποδήλατο και απολαύστε την πόλη που σέβεται στο έπακρο τους ποδηλάτες. Προσοχή στις λωρίδες για τους ποδηλάτες, χωρίς υπερβολές αν δεν τις προσέξετε και σταθείτε πάνω τους κινδυνεύετε να συγκρουστείτε με ποδήλατο και εκ πείρας σας λέω είναι βάρβαρο.

Kastanienallee, βρίσκεται στην περιοχή PRENZLBERG που από τότε με τις καταλήψεις μέχρι σήμερα, έχει αναβαθμιστεί και βρίσκεις όλο υπέροχα cafe και bars, και μοντέρνα μαγαζάκια με super ρούχα όχι τρομερά φτηνά για τους Γερμανούς. Μην φανταστείτε όμως ότι η ενέργεια και η αισθητική που σου αφήνει το μέρος είναι διαφορετική από εκείνη της περιοχής των παλιών Εξαρχείων. Όταν οι Βερολινέζοι μιλάνε για αναβάθμιση γνωρίζουν ότι αυτός ο δρόμος ήταν πραγματικά όλο καταλήψεις και punks όποτε για αυτούς είναι μια αναβάθμιση η σημερινή μορφή της περιοχής που θεωρείτε πολύ μοντέρνα, ανερχόμενη και απαραίτητο σημείο να επισκεφτείτε. Ολη η νεολαία, όλα τα βράδια πλημμυρίζει το PRENZLBERG.

Σεξ, αυτό έχετε στο μυαλό σας; Και είστε κυριολεκτικά έτοιμοι για όλα μπροστά σας να εξελίσσονται, ενεργά να συμμετέχετε, περίεργα ντυσίματα ή γδυσίματα, ακραίες μουσικές, αέρας που μυρίζει χόρτο και χωρίς δεύτερη σκέψη να βρεθείτε κάπου μέσα, πλάγια ή υγρά να ακουμπάτε, να αισθάνεστε. Σάββατο βράδυ KITKAT CLUB Bassemer str. 11, στο Mitte. Το πιο γνωστό αλλά με σκληρή πόρτα και attitude, sex club του Βερολίνου που ανακατεύει άκρως ηδονικά gay και str8 κόσμο. Είναι το πρώτο μέρος που και τα δυο μου αδέρφια επισκέπτονται με τις γκόμενες τους κάθε φορά που πάνε Βερολίνο. Είναι αυτοσκοπός ένα βράδυ στο KITKAT club.

Λιώσατε, εξαντληθήκατε, χορτάσατε. Badeschiff λέγεται ο παράδεισος στο Βερολίνο. Με αρκετή δυσκολία να το βρείτε, ίσως με ένα ταξί που θα σας κοστίσει γύρω στα 15 ευρώ, δώστε την διεύθυνση Arena Berlin, Eichenstrasse 2, σχετικά κοντά από το μετρό Schlesishes Tor. Έχετε μαζί σας τα μαγιό άμα ντρέπεστε γυμνοί, μπουρνούζι και σαγιονάρες. Τρία άσπρα τούνελ που το καλοκαίρι ανοίγουν, χτισμένα πάνω στο ποτάμι με μπαρ, σάουνες, σεπαρέ, πισίνα και μασάζ άμα θελετε. Η απόλυτη μαγεία που μόνο όταν βρεθείτε εκεί θα ευχαριστείτε την στιγμή που μάθατε ότι υπάρχει.

Tip: Για την gay σκηνή που θέλει να ταξιδέψει Βερολίνο ολες οι πληροφορίες για το τι θα κάνετε κάθε βράδυ, θα τις βρείτε στο περιοδικό SIEGESSAULE που μπορείτε να προμηθευτείτε από παντού στην πόλη αλλά πηγαίνετε μια βόλτα Mehringdamm 61, Kreuzberg κοντά στο Mehringdamm στάση μετρό, στο Gay Μουσείο, δίπλα ακριβώς έχει ένα υπέροχο gay cafe. Εκεί ακριβώς θα γίνει τον Οκτώβριο το Pornographic Film Festival του Βερολίνου που ανεπιφύλακτα σας λέω μην χάσετε! Όπως και τον Ιούλιο το μεγάλο Gay Parade!

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...