Η δίαιτα του Ευαγγελάτου και η κατάρα της πόλης! (4/2007)

...και πραγματικά δεν έβλεπα κανένα πάχος να ξεχειλίζει πάνω της αντίθετα έβλεπα το παχύ κόμπλεξ της βιομηχανίας του όμορφου να στερεί από το κοριτσάκι την γλυκιά τροφή αλλά και την ζωτική άσκηση λόγο μπόλικου τσιμέντου στην πόλης μας.
 
Τα ρούχα στο ζάρα δεν μου μπαίνουν συχνά και φαντάσου είμαι απλώς όπως οι άγγλοι λένε chubby. Όταν βγαίνω από το στενό στα ρούχα πολυκατάστημα ξαφνικά πεινάω, μια ασυνείδητη αντίδραση με πιάνει όπως του όταν είσαι "ταπι" και χαλάς το τελευταίο σου δεκαευρω σε αποθυμένες βλακείες. Θυμάμαι σε ένα από τα Ζάρα με σταμάτησε μια πωλήτρια στην πόρτα και μου πρότεινε την ZARA VISA, η ειρωνία της τύχης, της απάντησα ότι όταν θα φέρουν ρούχα στο νούμερο μου θα την χρειαστώ την κάρτα τους, και σε έξυπνη εγρήγορση εκείνη μου απάντησε «έχουμε και τα ZARA HOME».
 
Στο σπίτι που αγόρασε η φίλη μου, στις 50.000 ευρώ, δεν χωράω να κάνω ντους, είναι ζωτικός χώρος 20 τ.μ. και δεν μοιάζει με τις έξυπνες λύσεις του ΙΚΕΑ που κατά μαγικό τρόπο χωράνε και μπανιέρα.(στην Αληθινή Ζωή δεν έχω δει πουθενά 20 τ.μ. σπίτι με μπανιέρα, μόνο στην έκθεση του ΙΚΕΑ).

Τα αμάξια στην πόλη μου είναι τόσο πυκνά που κάνουν τα πεζοδρόμια στενά και πάλι δεν χωράω να τα διασχίσω, τα πεζοδρόμια της πόλης μου είναι τόσο μικρά και πολύκοσμα που με κάνουν να νιώθω χοντρή και ασήμαντη. Το αμάξι μου είναι τόσο μικρό για να χωράει στην ασφυκτική πόλη μου, που μερικές φορές με στενεύει όπως το τζίν που δεν λέει να ξεχειλώσει. Τα γραφεία που επισκέπτομαι δεν επιτρέπουν κανένα τέντωμα, όπως ούτε το μετρό, το μπαρ, οι συναυλίες, το μποτιλιάρισμα. Η ζωή μου στην πόλη είναι τόσο στριμωγμένη που κοντεύω να πάρω το σχήμα καρέκλας σε πολυσύχναστη αίθουσα και συχνά λησμονώ για άπειρους στενάχωρους λόγους το τραγούδι από τις ΤΡΥΠΕΣ που λέει Δεν Χωράς Πουθενά.

 
Δεν ξέρω τι με στενεύει πιο πολύ σε αυτήν την πόλη ή τι με δυσανασχετεί περισσότερο, τα περιττά μου κιλά, η θεωρία του ωραίου ή η αφύσικη ζωή μου που μου προσθέτει λίπος ακόμα και στον εγκέφαλο μου; Θυμάμαι τα ωραία ερωτικά σώματα γυναικών με καμπύλες την εποχής που ζωγραφίζανε την Αφροδίτη του Ουρμπινο, την εποχή του μπαρόκ. Θυμάμαι τον υπέροχο τύπο με το γυναικείο παχουλό σώμα που ξεπροβάλει γυμνό κάθε μέρα το καλοκαίρι στη παραλία της Ερεσού, θυμάμαι όλα τα ποικίλα γυναικεία κορμιά που έχω πάρει και με έχουν πάρει και μετά έρχεται η ξαδέρφη μου που έχει ορκιστεί να βάλει μπαλονάκι για να αδυνατίσει και με καταθλίβει. Μετά η διαφήμιση στην τηλεόραση με τα παχύσαρκα παιδιά, λες και φταίνε αυτά που η ζωή τους περιορίζεται σε τοίχους και επικίνδυνους δρόμους. Μετά έρχεται η εκπομπή του Ευαγγελάτου για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα και μετά η ταινία Ο ΑΡΤΟΣ ΗΜΩΝ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟ.

Το φαί, τι βάζουμε μέσα μας, συνηδειτοποιω ότι δεν χρειάζομαι τα bodyline ούτε όμως τα bodyline χρειάζονται μηχανήματα αδυνατίσματος, τον Ευαγγελάτο χρειάζονται να σου θυμίζει τι τρως και αν έχεις μια καλύτερη κουλτούρα και δεν καταδέχεσαι το επίπεδο του Ευαγγελάτου, τρέχα να δεις την άκρως ποιοτική και ποιητική δυσβάστακτη ταινία της εποχής του σκοτωμένου φαγητού. Τα χρώματα που ακόμα η φύση έχει αφήσει, συνοδεύονται με παραφύση εικόνες βιασμού της προς τρεψη του λεπτού και χοντρού πληθυσμού της γης. Είναι ίσως η πιο δυνατή ταινία για να σε κάνει ανορεξικο και επαναστάτη, γιατί όπως βλέπετε ο Ευαγγελάτος δεν πείθει, δεν πέσαμε οι πωλήσεις, αν όμως δεις το «Ο ΑΡΤΟΣ ΗΜΩΝ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟ» έχεις πολλά πράγματα να σιχαθείς και κυρίως τον τρόπο ζωής μας που δημιουργεί περιττά κιλά, περιττούς σκοτωμούς, περιττή μετάλλαξη.

 
Ο ΑΡΤΟΣ ΗΜΩΝ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟ είναι μια ταινία που σου κόβει την όρεξη και σου οξύνει το πνεύμα. Σου δίνει πνευματική τροφή για να αρχίσεις να προσέχεις από αύριο τι θα καταδεχτείς να τρως. Έχει εικόνες μαγικές, φυτογραφία υπέροχη και αυτά που δείχνει είναι τόσο παράταιρα. Δεν είναι μια κριτική του τι τρώμε, είναι μια κριτική του πως και που ζούμε.

Όταν πάω διακοπές το chubby σώμα μου φαντάζει πιο δυνατό, πιο όμορφο, πιο ερωτικό, πιο ενεργητικό, ξαφνικά το τροπάρι της δίαιτας δεν υπάρχει, είναι η κάθε μέρα ζωντανή και η δίαιτα είναι μέσα στη ζωή μου ανώδυνα. Δεν κοιτάω τα καλορις ούτε που παίρνω ούτε που καίω, εδώ στην πόλη τα περιττά κιλά θυμίζουν τις τροφές του Ευαγγελάτου, ξερνάνε τις τροφές του Ευαγγελάτου του. Το σώμα μου έχει ψυχή και είναι όμορφο όπως κάθε σώμα άμα είναι κοντά στο φυσικό του περιβάλλον. Είμαι σίγουρη ότι δεν μπορώ να σταματήσω την αντίστροφη μέτρηση της κακοποίησης της φύσης και των καρπών της και των πλασμάτων της αλλά το ίδιο σίγουρη είναι μέσα μου η πεποίθηση ότι δεν χρειάζομαι καμία αφύσικη δίαιτα, κανένα μπαλονάκι, αυτό που χρειάζομαι είναι έναν τρόπο ζωής πιο κοντά στην φύση που έχει απομείνει και που δεν βρίσκεται στην πόλη και δη στην Αθήνα, γιατί για να πούμε την αλήθεια, υπάρχουν πόλεις που έχουν σχεδιαστεί καλύτερα για ανθρώπους. Ο καθένας έχει τον τύπο του, αν όλοι τρώγαμε και ζούσαμε σωστά το στρουμπουλό κορμί θα ήταν όμορφο και υγειές και δυνατό, σαν τοιχογραφία μπαρόκ. Σήμερα είναι το ίδιο απαίσιο με τα ανορεξικα μοντέλα! Όπως το άχρωμο πρόσωπο του καυσαερίου.

Τελειώνω το κείμενο με την ατάκα από την αγαπημένη μου camp θεά ηθοποιό του ελληνικού κινηματογράφου, Μαίρη Αρώνη, στην ταινία Μια Τρελλή, Τρελλή Οικογένεια, με τον Παπαγιανόπουλο και τη Καρέζη, που στο τραπέζι λέει «Κι οι αγελάδες τρώνε όλο χορταρικά κι όμως είναι τετράπαχες.»

Maria Cyber
 
Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...