Antony Hegarty

Σας παρουσιάζω τον πολυαγαπημένο μου Antony.

Γεννήθηκε στο Σάσεξ της Μ.Βρετανίας το 1971, το 1977 μετακόμισε με την οικογένειά του στο Άμστερνταμ και το 1981 βρέθηκε στην Καλιφόρνια. Μεγάλωσε ακούγοντας Marc Almond, Alison Moyet και Βoy George, the original queer emos.

Το 1990 μετακόμισε στο Μανχάταν και ασχολήθηκε με το πειραματικό θέατρο και τα performances.

Και κάπου εκεί ανακαλύφθηκε από ένα demo από τους Current 93 που θέλησαν να κάνουν την παραγωγή του πρώτου του άλμπουμ το 2001.

Έχει συνεργαστεί με τον Lou Reed, τον Bryan Ferry, τις CocoRosie και άλλους ενδιαφέροντες ανθρώπους.

Και ανήκει στο λεγόμενο κίνημα New Weird America (psychedelic/folk το χαρακτηρίζουν κάποιοι), που αυτό κι αν έχει μέσα ενδιαφέροντες ανθρώπους.

Η Bjork όταν τον πρωτοάκουσε νόμιζε ότι άκουγε μια μαύρη γυναίκα να τραγουδάει. Κι αν έχουν κάτι κοινό αυτοί οι δύο είναι ότι οι φωνές τους είναι η μουσική τους.

Επίσης ψηφίστηκε στο τέλος του 2007 από το περιοδικό ΟUT ως ένας από τους 100 γκέι άντρες και γυναίκες that "rocked" the year.

Είχε έρθει και στην Ελλάδα κι εγώ δεν πήγα για κάποιους λόγους, ηλίθιοι τώρα μου φαίνονται και ακόμα το μετανιώνω. Ήταν φανταστικά έμαθα.

Εγώ όταν τον πρωτοάκουσα πάντως, ήμουν στο αυτοκίνητο, μόλις είχε μπει ο φίλος μου ο Δ., που πάντα έμπαινε μέσα με ένα καινούριο CD και μού'λεγε "Καλά, Κατ, πρέπει να το ακούσεις αυτό". Κι έτσι το άκουσα και μου φάνηκε περίεργο, βαρύ κάπως, αναρωτήθηκα τι είναι αυτό που τραγουδάει και σχετικά γρήγορα το έβαλα στην άκρη. Λίγες μέρες μετά, ήμουν μόνη στο αυτοκίνητο και το έβαλα για δεύτερο άκουσμα και κόλλησα. Πάνε περίπου 4-5 χρόνια από τότε κι ακόμα ακούω αυτή τη φωνή και κολλάω.

Μια ανδρόγυνη φωνή από ένα ανδρόγυνο, αλλά ίσως και άφυλο πλάσμα. Η φωνή του έχει χαρακτηριστεί μη-κανονική, queer, αγγελική, αισθαντική και διάφορα άλλα. Η παρουσία του πάντα θεατρική, το φύλο ως ρόλος κι η εικόνα του τόσο ρευστή, αν και συνήθως εμφανίζεται ντυμένος ως γυναίκα και πολλά έχουν ειπωθεί για το αν τελικά πέρα από τραβεστί, έχει ξεκινήσει μια πορεία διαφυλικής μετάβασης.

Katerina

https://changegreecenow.blogspot.com/

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...