2 Χρόνια City Uncovered

2 χρόνια City Uncovered / editorial

Κρατάτε στα χέρια σας το 46ο τεύχος που σηματοδοτεί δύο χρόνια δεκαπενθήμερης κυκλοφορίας. Δεν θέλω να γκρινιάξω ή να καταγγείλω όσα δεν έγιναν μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια που με βοήθησαν να μάθω να σηκώνω μεγάλα βάρη. Θέλω να μείνω σε ένα θετικό απολογισμό, έτσι, γιατί βαρέθηκα τη μιζέρια που σκεπάζει τις μέρες αυτές και μας δυσκολεύει το όνειρο.

Έδεσε ο κορμός των αρθρογράφων και των βασικών συνεργατών. Κατέθεσαν απόψεις, κριτική, προτάσεις και καταγγελίες, μέχρι σήμερα ακριβώς σαράντα άνθρωποι. Η εφημερίδα όμως έχει σταθερή συνεργασία με δώδεκα αθρογράφους μέσα από βασικές στήλες: με τον Spidernet, την Ευαγγελία Βλάμη, την Ειρήνη Πετροπούλου, τον Πάνο Μιχαήλ, την Ισαβέλλα Κωνσταντινίδου, την Ιωάννα Μόδη, τον Κωνσταντίνο Ματσούκα, τον Γιώργο Τσιτιρίδη, την Άντρεα Γκίλμπερτ, τον Κωστή Μπίτσιο, τον Παντελή Ανδριανό και το Δημήτρη Νίκου. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στη Νίκη Σταυρίδη για την επιμέλεια-διόρθωση που κάνει στα κείμενα. Οι συνεντεύξεις και τα αφιερώματα κέρδισαν χώρο στο έντυπο. Δημόσια πρόσωπα πρόβαλαν τη δουλειά τους και έδωσαν τις απόψεις τους για την LGBT ελληνική ατζέντα.

Είδα το έντυπο να παίρνει όλο και καλύτερη μορφή, στήσιμο και παρουσίαση γενικά, χάρη στην πολύτιμη συνεργασία της Κατερίνας Ζουράρη ως art director αλλά και των τριών φωτογράφων που είναι πλέον τα “μάτια” μας: της Έφης Τσιτσοπούλου, της Κατερίνας Κόττη και του Γιώργου Γκιζάρη. Ειδικά με την Έφη προσπαθήσαμε να βγάλουμε στα εξώφυλλα απλούς γκέι και λεσβίες, που όχι μόνο δεν ντρέπονται αλλά είναι και υπερήφανοι, δίνοντας ταυτόχρονα άλλη όψη στην δεκαπενθήμερη κυκλοφορία.

Παρατήρησα τη διανομή του φύλλου μέσα από τα 100 σημεία αλλά και από τα σταντ που με τόσο κόπο καταφέραμε να υποστηρίξουμε στο ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και στον ΗΣΑΠ. Η εφημερίδα έχει σταθερό αναγνωστικό κοινό. Οι επιστροφές μας είναι μηδαμινές και η ανατροφοδότηση που παίρνουμε είναι όλο και μεγαλύτερη. Διαβάζουμε τα μέιλ και τα γράμματά σας με προσοχή και προσπαθούμε κάθε καλοπροαίρετη κριτική να την λαμβάνουμε πάντα υπόψιν ώστε να πηγαίνουμε ακόμα πιο μπροστά.

Εδραιώσαμε συνεργασίες, όπως αυτή με το 10%, που χάρη στην εφημερίδα μας εδώ και ένα χρόνο κυκλοφορεί ξανά ανάμεσά μας και δίνει την ευκαιρία σε όσους δεν έχουν ίντερνετ να διαβάζουν ανελλειπώς τον Λύο Καλοβυρνά και την παρέα της Σύνθεσης. Το ίδιο και με τις χορηγίες επικοινωνίας. Θα αναφερθώ σε δυο μεγάλες  συνεργασίες: την επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθούμε απέναντι στο Athens Pride, όλο το χρόνο και όχι μόνο την περίοδο του φεστιβάλ υπερηφάνειας. Επίσης τη συνεργασία μας με τα δυο μεγάλα φεστιβάλ κινηματογραφικών ταινιών LGBT θεματολογίας, που γίνονται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και όλες τις προτάσεις που κάνει στο Αθηναϊκό κοινό τα τελευταία δυο χρόνια η Μαρία Cyber.

Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ σε όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρίες με τις οποίες αναπτύξαμε μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοστήριξης. Δεν στοχεύουμε στην εφήμερη διαφήμιση, δεν μας αφορούν οι “αρπαχτές”. Προσδοκάμε σταθερές, ετήσιες συνεργασίες που μας επιτρέπουν να χτίσουμε και δημοσιογραφικά το προφίλ των υπηρεσιών ή προϊόντων. Προσωπικά, πιστεύω ότι το αναγνωστικό κοινό μας αρχίζει σιγά σιγά να αποκτά συνείδηση. Μαθαίνει να στηρίζει τις πόρτες που βλέπει ανοιχτές και να γυρνά την πλάτη εκεί που πρέπει. Η επιλογή μιας εταιρίας να προβληθεί μέσα από την εφημερίδα είναι επένδυση που σαφώς συμφέρει, είναι όμως και πολιτική μάρκετινγκ. Φαίνεται ότι όλο και περισσότερες εταιρίες και επιχειρήσεις το αντιλαμβάνονται και παίρνουν αυτή την κατεύθυνση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, πριν και πάνω από όλα, όμως, χρειάζεται να αποδοθεί στη δύναμη της εφημερίδας που είστε όλοι και όλες εσείς που την περιμένετε και την αναζητάτε κάθε δεκαπέντε μέρες...

Μαριανέλλα Κλώκα
Εκδότρια της City Uncovered

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...