Το Mind Radio για τη μέρα της γυναίκας

Το Mind Radio για τη μέρα της γυναίκας

lesbian.gr

Για Δείτε το video ου έχουμε ετοιμάσει
https://www.youtube.com/watch?v=wFc2h44nRnA

Ξέρετε τί είναι αυτό που είναι μικρό αλλά σέρνει καράβι;
Ξέρετε τί ειναι αυτό που όταν ο κόσμος καίγεται αυτό χτενίζεται;
Ξέρετε τί είναι αυτό που όταν είμαστε χάλια του μοιάζουμε;
Ξέρετε τί είναι αυτό που κάνουμε όταν τά'χουμε κάνει θάλασσα;
Ξέρετε τί είναι ο κολλητός σας όταν σας φέρεται σκάρτα;
 
Εάν σας είναι δύσκολο να μαντέψετε, απλώς σκεφτείτε από πού βγήκατε!
 
Στις 8 Μαρτίου, τη Μέρα της Γυναίκας, το Mind Radio θυμάται και γιορτάζει αυτό από το οποίο όλοι μας βγήκαμε και πολλοί καθόλου δε σέβομαστε. Η 8 Μαρτίου δεν είναι μια ακόμα εμπορική γιορτή, είναι η μέρα που πριν από 101 πλέον χρόνια, 20.000 εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας της Ν. Υόρκης κατέβηκαν σε μαζική απεργία και ανάγκασαν την εργοδοσία να δεχτεί το αίτημα για μείωση των ωρών εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς, σε μια εποχή που ο συνδικαλισμός ήταν απαγορευμένος. Από τότε θεωρείτε μέρα σύμβολο για τον αγώνα των γυναικών, ο οποίος μόνο παρωχημένος δεν είναι.
 
Μία στις τρεις Ελληνίδες υφίσταται βία (σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική ή φραστική) μέσα στο σπίτι και πέντε στις δέκα την υπέμειναν περισσότερο από 16 χρόνια. Οι γυναίκες αυτές σε ποσοστό 64% είναι ηλικίας 31-50 ετών, 6% κακοποιήθηκαν κατά την πρώτη εγκυμοσύνη τους και 67% είναι έγγαμες. Επίσης, επτά στις δέκα είναι απόφοιτες Δευτεροβάθμιας ή Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, ενώ σε ποσοστό 33% υπέστησαν βιαιοπραγίες από τον σύντροφο-μνηστήρα πριν από τον γάμο, αλλά του... έδωσαν «άφεση αμαρτιών» και τον παντρεύτηκαν!
 
Στην Ευρώπη, οι γυναίκες έχουν κατά μέσο όρο λιγότερες αρμοδιότητες από τους άνδρες (μόλις ένα τρίτο των ανώτερων στελεχών είναι γυναίκες και ένα τρίτο επιχειρηματίες), λαμβάνουν χαμηλότερο μισθό για την ίδια δουλειά (διαφορά ύψους 15% μεταξύ του μισθού ενός άνδρα και μιας γυναίκας) και είναι άνεργες σε μεγαλύτερο ποσοστό (9,6% από αυτές ψάχνουν για δουλειά, σε αντίθεση με ποσοστό 7,6% για τους άνδρες). Είναι επίσης δυσκολότερο για τις γυναίκες να επιτύχουν την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ ιδιωτικής και επαγγελματικής ζωής
 
Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να συμμετέχετε στο φετινό εορτασμό μας. Αν και για εμάς, κάθε μέρα οφείλει να είναι Μέρα της Γυναίκας, και τα παραπάνω να μην τα ξεχνάμε ποτέ, θέλουμε να αδράξουμε αυτή την ευκαιρία για να θαυμάσουμε τη γυναίκα σε κάθε της μορφή και έκφραση.

Την Κυριακή, λοιπόν, 8 Μαρτίου το Mind Radio γιορτάζει τη μέρα της γυναίκας. Ντύνεται με τα καλύτερα τραγούδια από γυναικίες φωνές και βλέπει μέσα από τα λόγια σπουδαίων γυναικών την “πραγματική” ομορφιά του ωραίου φύλου.
Άλλωστε....
Χωρίς γυναίκες δεν γίνεται. Ακόμα και ο Θεός το κατάλαβε.
Ελεονόρα Ντούζε (Ιταλίδα Ηθοποιός, 1858-1924)

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...