Ομοφοβική επίθεση σε μπαρ στα Εξάρχεια

Τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής 22 Μαρτίου σημειώθηκε ομοφοβική επίθεση στο μπαρ «Querido Coucou» στα Εξάρχεια. Άγνωστοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν θαμώνες του μπαρ με την υποψία ότι αυτοί ήταν γκέι, προπηλακίζοντας θαμώνες με φράσεις «έξω πούστηδες από τα Εξάρχεια, εδώ είναι Εξάρχεια ρε!». Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα και ενώ το μπαρ ήταν κατάμεστο από κόσμο. Σαν Athens Pride εκφράζουμε την ανησυχία μας για την γενικότερη έξαρση της βίας κι ειδικότερα τη βία με αφορμή το σεξουαλικό προσανατολισμό. Τονίζουμε ότι τα Εξάρχεια είναι μια ιδιαίτερα φιλική και ανοιχτή στην ποικιλομορφία συνοικία της Αθήνας, η οποία φιλοξενεί ομάδες τους LGBT χώρου.

Καταγγέλλουμε την παραδειγματική αδιαφορία της Αστυνομίας, η οποία παρά τις αλλεπάλληλες κλήσεις από θαμώνες και υπαλλήλους του μπαρ δεν εμφανίστηκε, όπως επίσης και την άρνηση του ΕΚΑΒ να στείλει ασθενοφόρα για να παραλάβει τους τραυματίες αυτής της επίθεσης!!.

Διερωτόμαστε σε τι αποσκοπεί η εντονότατη παρουσία της Αστυνομίας περιμετρικά των Εξαρχείων, αν αυτή δεν είναι σε θέση να προστατεύσει τους πολίτες που θα έπρεπε να υπηρετεί.

Δράση ενάντια στην ομοφοβία, Σάββατο 28.3 στις 18.00 στην πλατεία Εξαρχείων

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...