ΕΥΔΟΚΙΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ «Δεν ξέρω αν θα άφηνα το παιδί μου να δει την “Πολυκατοικία” »

συνέντευξη στην ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΡΑΜΜΕΛΗ (Το Βήμα, 15/8/2009)
(…)
«Στην “Πολυκατοικία” ερμηνεύω τον πιο αγαπημένο μου ρόλο. Από όλους τους ρόλους που έχω κάνει ως σήμερα, ακόμη περισσότερο και από αυτόν της Μαρίζας που με καθιέρωσε, η Μπέττυ είναι αυτή που αγάπησα πιο πολύ. Και αυτό διότι έκανα κάτι τελείως κόντρα και ήταν πολύ ενδιαφέρων ρόλος».

- Και ιδιαίτερα προχωρημένος ρόλος...

«Ναι, συμφωνώ. Και ειδικά για τον χαρακτήρα τον δικό μου ήταν ένα βήμα παρακάτω».

- Δηλαδή,είσαι συντηρητική σε σύγκριση με τον συγκεκριμένο ρόλο;

«Είμαι και συντηρητική και πιο κλειστή ως άνθρωπος. Οταν μου πρότειναν να κάνω αυτόν τον ρόλο, στην αρχή ταράχθηκα. Μου άρεσε όμως και ήταν ένα προχώρημα για μένα».

- Θεωρείς ότι ήταν προκλητικός;

«Ο ρόλος δεν ήταν αυτός που βγήκε στην οθόνη. Ηταν τελείως διαφορετικός. Κόπηκαν σκηνές. Στην αρχή ήταν πολύ προκλητικός. Τελικά αυτό που βγήκε στην οθόνη δεν ήταν καθόλου. Αν μου ζητούσαν να κάνω την Μπέττυ σε μια δραματική σειρά, σίγουρα δεν θα την έκανα γιατί εκεί τα πράγματα περνούν τελείως διαφορετικά. Σε μια δραματική σειρά ο ρόλος των γκέι μπορεί να γράψει. Σε μια κωμική σειρά περνούν όλα πιο ανάλαφρα».

- Γιατί θα πρέπει αυτοί οι ρόλοι να περνούν ανάλαφρα;

«Δεν είναι ο κόσμος έτοιμος και η “Πολυκατοικία” απευθύνεται σε ένα κοινό στο οποίο υπάρχουν και παιδιά. Οπότε όλα πρέπει να μην είναι πολύ “τσιμπημένα”. Για ένα παιδί 10 ή 15 ετών που βλέπει τη σειρά είναι και λίγο περίεργο».

- Εσύ,αν είχες παιδί,θα το άφηνες να δει την «Πολυκατοικία»;
«Δεν ξέρω πραγματικά αν θα το άφηνα».

- Λόγω του ότι υπάρχουν ρόλοι ομοφυλοφίλων και κάποια άλλα τολμηρά στοιχεία;

«Ναι, θα προβληματιζόμουν. Για να σου δώσω να καταλάβεις, ήμουν στον δρόμο και δύο παιδάκια συζητούσαν για μένα και έλεγαν: “Ρε συ, αυτή είναι η Μπέττυ, η γκέι από την Πολυκατοικία”. Το άλλο παιδάκι ρώτησε: “Τι είναι γκέι;” και το άλλο απάντησε: “Ελα ρε, γκέι είναι αυτοί που είναι από άλλο νησί”. Τα παιδάκια αναρωτιούνται και το ψάχνουν. Η κόρη μιας φίλης μου ρώτησε τη μαμά της: “Μαμά, τώρα που η Ευδοκία το κάνει αυτό, μπορώ να το κάνω κι εγώ όταν μεγαλώσω;”. Επειδή η τηλεόραση κάνει λάθη και δημιουργεί λανθασμένα και λίγο προχωρημένα πρότυπα, καλύτερα αυτό να το αναλάβει η οικογένεια. Φυσικά και δεν είναι αμαρτία να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος, αλλά καλύτερα να τα μάθει ένα παιδί από την οικογένειά του και όχι από την τηλεόραση». (...)

Αναδημοσίευση απο το ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...