Πρόστιμο 15.000 ευρώ στον Ιταλό ποδοσφαιριστή Αντόνιο Κασάνο για ομοφοβικές δηλώσεις

Πρόστιμο 15.000 ευρώ στον Ιταλό ποδοσφαιριστή Αντόνιο Κασάνο για ομοφοβικές δηλώσεις


Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Ιταλό ποδοσφαιριστή της Μίλαν και της Εθνικής Ιταλίας, Αντόνιο Κασάνο, μετά από ομοφοβικές δηλώσεις που έκανε στον τύπο.

Ο Κασάνο είχε δηλώσει ότι ήλπιζε να μην υπάρχουν ομοφυλόφιλοι άνδρες στην ομάδα που αγωνίζεται. Παλαιότερα, είχε γίνει γνωστός, όταν σε αγώνα της ομάδας του, έμεινε με τα εσώρουχα, πανηγυρίζοντας την νίκη της.

Η UEFA δήλωσε επίσημα για την απόφαση το παρακάτω: “Μετά την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας κατά του Ιταλού ποδοσφαιριστή, Αντόνιο Κασάνο για ρατσιστικές δηλώσεις στον τύπο (άρθρο 11α του πειθαρχικού κανονισμού) κατά τη διάρκεια του UEFA EURO 2012, η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο ύψους € 15.000 στον παίχτη.

Ο ποδοσφαιριστής έχει την δυνατότητα προσφυγής της απόφασης, εντός τριών ημερών από την παραλαβή της επίσημης απόφασης.

Ο Κασάνο είχε δώσει στην δημοσιότητα μια συμπληρωματική δήλωση αμέσως μετά το αρχικό του σχόλιο, λέγοντας πως δεν κρίνει τους άλλους.

Είχε δηλώσει τότε: "Λυπάμαι ειλικρινά που οι δηλώσεις μου πυροδότησαν διαμαρτυρίες από ομάδες υπεράσπισης των gay δικαιωμάτων. Η ομοφοβία είναι ένα συναίσθημα που δεν με εκφράζει. Δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν και δεν μπορώ να αμφισβητώ την σεξουαλική ελευθερία των άλλων ανθρώπων".

 Πηγή : avmag.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...