Σαν Φρανσίσκο Μουσείο ομοφυλόφιλων, εμπνευσμένο από τον Χάρβεϊ Μιλκ

Σαν Φρανσίσκο Μουσείο ομοφυλόφιλων, εμπνευσμένο από τον Χάρβεϊ Μιλκ

Ο Σον Πεν ως «Χάρβεϊ Μιλκ» στην ομώνυμη ταινία του Γκας Βαν Σαντ

Tο πρώτο μουσείο ομοφυλόφιλων των ΗΠΑ εγκαινιάζεται την Πέμπτη -πού αλλού;- στο Σαν Φρανσίσκο. Το μουσείο βρίσκεται στην κοινότητα Κάστρο (περιοχή όπου κατά το παρελθόν έβρισκαν καταφύγιο οι ομοφυλόφιλοι) και παρουσιάζει προσωπικά αντικείμενα του πρωτοπόρου των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, του Χάρβεϊ Μίλκ.

Ο Χάρβεϊ Μιλκ ήταν ο πρώτος εκλεγμένος πολιτικός που δημοσιοποίησε τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, πριν πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Το 1977 κατάφερε να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά ένα χρόνο μετά δολοφονήθηκε -μαζί με τον δήμαρχο της πόλης- από έναν υπερσυντηρητικό επίσης δημοτικό σύμβουλο, τον Νταν Γουάιτ.
 
Το 2009 η ιστορία του Χάρβεϊ Μιλκ ήλθε και πάλι στο προσκήνιο μέσα από την ταινία Milk του Γκας Βαν Σαντ. Τον ακτιβιστή πολιτικό υποδύθηκε ο Σον Πεν -ρόλος που του χάρισε το Όσκαρ α' ανδρικού ρόλου.

Η ιδέα της δημιουργίας του μουσείου γεννήθηκε, όπως εξομολογούνται οι υπεύθυνοι, όταν περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν την έκθεση που είχε στηθεί στην περιοχή μετά την προβολή της ταινίας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  13/01/2011
ΠΗΓΗ:
TO BHMA

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...