Θέλουν να απαγορεύσουν τον "gay" Μπομπ Σφουγγαράκη στην Ουκρανία

ΠΗΓΗ: COSMO.GR

Μετά τους Simpsons, Ουκρανοί ψυχολόγοι τα βάζουν και με τον Μπομπ Σφουγγαράκη και ζητούν την απαγόρευσή της προβολής του στην τηλεόραση, γιατί, όπως λένε, αποτελεί "πραγματική απειλή" για τα παιδιά.

Η Ουκρανία σκέφτεται να απαγορεύσει την προβολή ορισμένων παιδικών σειρών, ανάμεσά τους και τον Μπομπ Σφουγγαράκη Τετραγωνοπαντελονή, όπως είναι γνωστός στη χώρα μας.

Η απόφαση ήρθε μετά από ουκρανική έρευνα που χαρακτήρισε τη σειρά ως "πραγματική απειλή" για τα παιδιά και τον Μπομπ Σφουγγαράκη "gay".

Η Εθνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων της Ουκρανίας για την Προστασία των Ηθών, δημοσίευσε μια αναφορά, που αξιολοηεί αρκετά διεθνή προγράμματα ως "ακατάλληλα".

Η ψυχολόγος Irina Medvédeva, που συμμετείχε στην έρευνα, αναφέρει ότι τα παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών, "κάνουν γκριμάτσες και ανόητα αστεία μπροστά σε ενήλικες που δεν τους γνωρίζουν, γελάνε δυνατά και επαναλαμβάνουν ακατανόητες φράσεις με ξεδιάντροπο τρόπο", αφότου έχουν δει την εκπομπή.

Σε δημοσίευμά της την Πέμπτη, 16 Αυγούστου, η ουκρανική εφημερίδα "Ukraínskaya Pravda" ανέφερε ότι κάποιες αμερικανικές παιδικές σειρές, ανάμεσά τους οι "Family Guy," "Futurama," "Pokemon," "The Simpsons", "Teletubbies" και "SpongeBob" (Μπομπ Σφουγγαράκης), "στοχεύουν στη διάλυση της οικογένειας και την προώθηση των ναρκωτικών και άλλων ανάρομοστων συμπεριφορών".

Αν και σε πολλούς μπορεί ο εν λόγω ισχυρισμοί να ακούγονται ανυπόστατοι, έρευνα του Πανεπιστημίου της Virginia το 2011, έδειξε ότι η παρακολούθηση 9 λεπτών της σειράς "Μπομπ Σφουγγαράκης" μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την προσοχή και τις μαθησιακές ικανότητες των παιδιών 4 ετών.

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...