Καλείται να πληρώσει διατροφή για το σπέρμα που δώρισε

Κάνσας: Καλείται να πληρώσει διατροφή για το σπέρμα που δώρισε

Ένας Αμερικανός από το Κάνσας που ανταποκρίθηκε σε διαδικτυακή αγγελία και δώρισε σπέρμα σε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών, ώστε να αποκτήσουν παιδί, έχει εμπλακεί σε νομική διαμάχη με την πολιτεία του Κάνσας, που τον καλεί να καταβάλλει διατροφή για το κορίτσι που είναι σήμερα ηλικίας τριών ετών.

Ο 46χρονος Ουίλιαμ Μαρότα δώρισε το σπέρμα του απευθείας με ιδιωτικό συμφωνητικό και όχι μέσω γιατρού ή κλινικής, όπως ορίζει η πολιτειακή νομοθεσία στην οποία βασίζουν τη νομική προσφυγή τους οι Αρχές του Κάνσας.

Ο Μαρότα απάντησε το 2009  σε διαδικτυακή αγγελία και δώρισε σπέρμα στην Τζούνιορ Σκάνερ και την Άντζελα Μπάουερ με βάση γραπτή τους συμφωνία ότι δεν θα θεωρηθεί πατέρας του παιδιού και απαλλάσσεται από οικονομικές ή άλλες υποχρεώσεις απέναντι στο παιδί που θα γεννηθεί.

Έπειτα από την ανταλλαγή e-mail υπέγραψαν το συμφωνητικό, όμως αντί να συνεργαστούν με κάποιον γιατρό ο Μαρότα συμφώνησε να παραδώσει σε ειδικό κουτί το σπέρμα στην κατοικία των γυναικών, και εκείνες στη συνέχεια ανέλαβαν τη διαδικασία της τεχνητής γονιμοποίησης.

Οι γυναίκες χώρισαν πέρυσι και η βιολογική μητέρα του παιδιού στράφηκε στο κράτος για να λάβει επίδομα ώστε να μπορέσει να μεγαλώσει την κόρη της, όπως επισημαίνει σε σχετικό τηλεγράφημα το Reuters.

Εκπρόσωπος της αρμόδιας υπηρεσίας της πολιτείας του Κάνσας δήλωσε ότι όταν μία μητέρα που μεγαλώνει μόνη το παιδί της υποβάλλει αίτηση για κρατικό επίδομα είναι τυπική διαδικασία η διενέργεια ελέγχου για την πατρότητα και η απαίτηση να καταβάλλει διατροφή ώστε να είναι μικρότερο το πιθανό βάρος για τους φορολογούμενους.

Κατ' επέκταση, οι Αρχές του Κάνσας κατέθεσαν τον Οκτώβριο αίτηση με την οποία ζητούν ο Μαρότα να χαρακτηριστεί πατέρας του παιδιού και να αναλάβει την οικονομική του στήριξη. Του ζητούν επίσης την καταβολή περίπου 6.000 δολαρίων που έχει λάβει η βιολογική μητέρα υπό μορφή επιδομάτων.

Ο Ουίλιαμ Μαρότα πρόκειται να ζητήσει στις 8 Ιανουαρίου από δικαστήριο να απορρίψει το αίτημα που βασίζεται σε πολιτειακό νόμο, επικαλούμενος το συμφωνητικό που είχε υπογράψει με τις δύο γυναίκες.

Πηγή:ΤΑΝΕΑ

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...