Ομοφυλόφιλος ποιητής στην ορκωμοσία του Obama

Ομοφυλόφιλος ποιητής στην ορκωμοσία του Obama

Ο ομοφυλόφιλος Κουβανός ποιητής Richard Blanco θα εμφανιστεί στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα στη βάση του αμερικανικού Καπιτωλίου, μπροστά στο τεράστιο πάρκο Νάσιοναλ Μολ, κατά την 57η τελετή ορκωμοσίας του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Barack Obama.

Ο 44χρονος ποιητής θα διαβάσει ένα ποίημα ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων πριν από την ορκωμοσία του Obama στις 21 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η οργανωτική επιτροπή, η οποία διευκρίνισε ότι θα είναι ο πρώτος ομοφυλόφιλος που θα το κάνει αυτό.

"Το γράψιμο του Richard ταιριάζει θαυμάσια σε μια τελετή ανάληψης καθηκόντων που θα γιορτάσει τη δύναμη του αμερικανικού λαού και την ποικιλομορφία της χώρας μας", αναφέρει ο Obama σε ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Barack Obama είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που τάσσεται υπέρ του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων. Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC έχει δηλώσει ότι πιστεύει πως τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να παντρευτούν.

Στο παρελθόν ο Λευκός Οίκος αρκούταν να ανακοινώσει ότι η θέση του Obama για το θέμα "εξελίσσεται".

Χθες ανακοινώθηκε επίσης ότι στην τελετή ορκωμοσίας του Obama θα τραγουδήσει και η Beyonce Knowles, η Αμερικανίδα σταρ του R & B και φίλη του ζεύγους Obama. Πατριωτικά τραγούδια θα ερμηνεύσουν επίσης η αμερικανίδα αστέρας Kelly Clarkson και ο πέντε φορές βραβευμένος με Grammy James Taylor.

Πηγή:inews

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...