Aντιδράσεις για τον ομοφοβικό συγγραφέα του Σούπερμαν

Aντιδράσεις για τον ομοφοβικό συγγραφέα του Σούπερμαν

Τις αντιδράσεις των θαυμαστών του Σούπερμαν προκάλεσε η απόφαση της DC Comics να προσλάβει ομοφοβικό συγγραφέα για τις νέες περιπέτειες του διάσημου ήρωα.

Ο Όρσον Σκοτ Καρντ, συγγραφέας επίσης της σειράς επιστημονικής φαντασίας «Ender's Game», δήλωσε ότι θεωρεί τους γάμους των ομοφυλοφίλων ως «το τέλος της δημοκρατίας».

Είναι γνωστό ότι ο 62χρονος συγγραφέας δεν αποδέχεται τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις ενώ το 2009 έγινε μέλος της Εθνικής Οργάνωσης Γάμου, μιας ομάδας ανθρώπων που αντιδρούν στους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Οι θαυμαστές του Σούπερμαν ζητούν την απόλυσή του. Κάποιοι ήδη ξεκίνησαν τη διαδικτυακή συλλογή υπογραφών.

«Ο Σούπερμαν συμβολίζει την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και τον αμερικανικό τρόπο ύπαρξης. Ο Όρσον Σκοτ Καρντ δεν συμβολίζει καμία αλήθεια, δικαιοσύνη ή αμερικανικό τρόπο ύπαρξης με τον οποίο να μπορώ να ταυτιστώ» δήλωσε θαυμαστής του Σούπερμαν σε ομάδα ομοφυλόφιλων θαυμαστών. «Είναι μια πολύ απογοητευτική και παράξενη απόφαση» πρόσθεσε.

Δεν είναι λίγοι οι θαυμαστές που θεωρούν ότι η DC Comics θέλει να εκμεταλλευτεί την δημοσιότητα που αποκτά με το όνομα του συγγραφέα, με αφορμή την έξοδο της ταινίας «Ender's Game» τον Νοέμβριο.

Ο ηθοποιός Μάικλ Χάρτνεϊ, θαυμαστής του Σούπερμαν, έγραψε μια επιστολή στην DC Comics εκφράζοντας τις ανησυχίες του.

«Εάν αυτός ήταν αρνητής του Ολοκαυτώματος ή λευκός ρατσιστής, δεν θα ετίθετο ερώτημα. Το να προσλαμβάνατε αυτόν τον συγγραφέα θα αποτελούσε ντροπή για την εταιρεία σας. Λοιπόν, ο Καρντ είναι ντροπή για την εταιρεία σας, DC» ανέφερε - μεταξύ άλλων - στην επιστολή.

Ο ομοφυλόφιλος συγγραφέας κόμικ, Ντέιλ Λαζάροφ, δήλωσε ότι είναι αντιπαραγωγικό να αντιδρά κανείς στην πρόσληψη του Καρντ.

«Το να ζητάμε να του αρνηθεί μια θέση εργασίας επειδή είναι ομοφοβικός αποτελεί υπερβολική κίνηση» ανέφερε.

Η DC Comics δεν έχει κάνει κάποια δήλωση επί του θέματος. Το ψηφιακό κόμικ του Καρντ αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σκοτ Καρντ προκαλεί αντιδράσεις. Σάλος είχε ξεσπάσει βιβλίο του που παρουσίαζε τον πατέρα του Άμλετ σαν ομοφυλόφιλο παιδόφιλο.

Πηγή : tanea.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...