Νέα Ζηλανδία, η 13η χώρα που νομιμοποιεί γάμους ομοφυλοφίλων

Νέα Ζηλανδία, η 13η χώρα που νομιμοποιεί γάμους ομοφυλοφίλων

Ο νέος νόμος θα δώσει στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια το δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά, ενώ παράλληλα θα καταστήσει τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων αναγνωρίσιμους σε άλλες χώρες. Ήδη από το 2005, η Νέα Ζηλανδία είχε νομιμοποιήσει τους πολιτικούς δεσμούς μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Η Νέα Ζηλανδία έγινε μόλις η 13η χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων την Τετάρτη, καθώς το κοινοβούλιο επικύρωσε με 77 ψήφους υπέρ έναντι 44 κατά το σχετικό νομοσχέδιο.

«Στην κοινωνία μας, το νόημα του γάμου είναι καθολικό, είναι μία δήλωση αγάπης και δέσμευσης προς ένα ιδιαίτερο άτομο», δήλωσε κατά την ομιλία της η βουλευτής Λουίζα Γουόλ, η οποία προώθησε το επίμαχο νομοσχέδιο. «Τίποτα δεν μπορεί να με κάνει πιο περήφανη για το να είμαι Νεοζηλανδή από την υπερψήφιση αυτού του νόμου», συμπλήρωσε η κ. Γουόλ.

Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ τον Αύγουστο.

Ήδη από το 2005, η Νέα Ζηλανδία είχε νομιμοποιήσει τους πολιτικούς δεσμούς μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, παρέχοντας στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια πολλά από τα δικαιώματα και τις προστασίες που απολαμβάνουν οι ετεροφυλόφιλοι.

Παρά ταύτα, ο νέος νόμος θα δώσει στα γκέι ζευγάρια το δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά, ενώ παράλληλα θα καταστήσει τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων αναγνωρίσιμους σε άλλες χώρες.

Έξω από το κτήριο της Βουλής, εκατοντάδες υποστηρικτές του γάμου μεταξύ των ομοφυλοφίλων ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς όταν ανακοινώθηκε πως ο νόμος εγκρίθηκε.

Δεκάδες πολίτες, ανάμεσά τους και μερικοί βουλευτές, ένωσαν τις φωνές τους τραγουδώντας το τραγούδι αγάπης «Pokarekare Ana», στην τοπική διάλεκτο των Μαόρι.

Πηγή:skai.gr

 

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...