ΝΒΑ: Ο Τζέισον Κόλινς αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος

ΝΒΑ: Ο Τζέισον Κόλινς αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος

Σε μία συνέντευξη-εξομολόγηση ο Τζέισον Κόλινς έγινε ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης σε όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα των ΗΠΑ, που δημοσιοποιεί ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ο βετεράνος σέντερ, ο οποίος αγωνίστηκε εφέτος σε Βοστόνη και Ουάσινγκτον και τώρα είναι "free agent", αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος, σε συνέντευξή του στο "Sports Illustrated", που δημοσιεύτηκε σήμερα.

«Δεν είχα στόχο να πω δημοσίως ότι είμαι ο πρώτος γκέι αθλητής που αγωνίζεται σε μεγάλο αμερικανικό πρωτάθλημα, αλλά, από τη στιγμή που έγινα, είμαι χαρούμενος να αρχίσω συζήτηση» είπε μεταξύ άλλων ο Κόλινς και συνέχισε: «Εύχομαι να μην ήμουν το παιδί στην τάξη που σηκώνει το χέρι και λέει "είμαι διαφορετικός". Αν είχα τον τρόπο μου, κάποιος άλλος θα το είχε ήδη κάνει. Ωστόσο κανείς δεν το έπραξε και γι αυτό σηκώνω το χέρι μου».

Η πράξη του αντιμετωπίστηκε με καθολικό σεβασμό από ανθρώπους του αθλητισμού και οι αντιδράσεις ήταν άμεσες, χάρη στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

«Είμαι υπερήφανος για τον Κόλινς. Μην πνίγεις αυτό που είσαι, λόγω της άγνοιας των άλλων» έγραψε στο twitter o σούπερ σταρ των Λέικερς και του ΝΒΑ, Κόμπι Μπράιαντ. Με τον ίδιο τρόπο τοποθετήθηκε ο Τόνι Πάρκερ, ηγέτης της εθνικής Γαλλίας και των Σαν Αντόνιο Σπερς: «Ειλικρινά ελπίζω ότι ο κόσμος θα ΣΕΒΑΣΤΕΙ τον Τζέισον Κόλινς για την απόφασή του να αποκαλυφθεί. Είμαι χαρούμενος που τώρα πιο θα χαλαρώσει και δεν θα φοβάται γι΄αυτό που είναι». Την απόλυτη συμπαράστασή του εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος των Ουάσινγκτον Ουϊζαρντς, όπου ο Κόλινς αγωνίστηκε στην τελευταία σεζόν. «Είμαστε τρομερά υπερήφανοι για τον Τζέισον και υποστηρίζουμε την απόφασή του να ζήσει με υπερηφάνεια και ειλικρίνεια. Ηταν ένας ηγέτης μέσα και έξω από το γήπεδο. Αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά θα τον συνοδεύουν τόσο ως παίκτη όσο και ως πρότυπο για τους υπόλοιπους, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού». Ο Ντοκ Ρίβερς, προπονητής των Σέλτικς, συνεργάστηκε έως τον Φεβρουάριο με τον Κόλινς, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Τζέισον. Υπήρξε ένας πολύ σπουδαίος επαγγελματίας και ένας από τους αγαπημένους μου παίκτες που αγωνίζονταν για την ομάδα, όσο καιρό είμαι προπονητής».

Μία από τις πρώτες αθλήτριες παγκοσμίως που είχε μιλήσει ανοιχτά για τις "διαφορετικές" σεξουαλικές της προτιμήσεις, ήταν η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα. Μέσω twitter έστειλε το δικό της μήνυμα: «Ει, Τζέισον Κόλινς, είσαι πλέον ακτιβιστής!!! Και πίστεψέ με, θα κοιμάσαι πολύ καλύτερα τώρα. Η ελευθερία είναι πράγματι γλυκό συναίσθημα».

Φυσικά, υπήρξαν και κάποιες αρνητικές αντιδράσεις, που μετά τη γενική έκφραση θαυμασμού, μοιάζουν σαν εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Ο Μάρκ Γουάλας παίκτης του αμερικανικού ποδοσφαίρου με τους Μαϊάμι Ντόλφινς, έγραψε μέσω twitter: «Τόσες όμορφες γυναίκες στον κόσμο και υπάρχουν κάτι τύποι, που θέλουν να μπλέκουν με άλλους τύπους... Απλώς δεν καταλαβαίνω». Όμως λίγο αργότερα όχι μόνο διέγραψε το αρχικό του σχόλιο, αλλά διευκρίνισε: «Ποτέ δεν είπε ότι κάτ είναι λάθος ή σωστό. Απλώς είπα ότι δεν καταλαβαίνω!! Λυπάμαι βαθύτατα αν προσέβαλα κάποιον...»

Ο 34χρονος Κόλινς έχει αγωνιστεί σε έξι ομάδες του ΝΒΑ (εκτός των Σέλτικς και των Γουίζαρντς, έχει φορέσει τις φανέλες των Νιού Τζέρσεϊ Νετς, των Μέμφις Γκρίζλις, των Μινεσότα Τίμπεργουλβς και των Ατλάντα Χοκς) και έχει φτάσει στους τελικούς του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ δύο φορές, ενώ τόνισε ότι σκοπεύει να συνεχίσει να προσφέρει στο άθλημα.

Πηγή :iNews.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...