Πιο κοντά προς τη νομιμοποίηση των γκέι γάμων και η Γερμανία;

Πιο κοντά προς τη νομιμοποίηση των γκέι γάμων και η Γερμανία;

Την φορολογική εξίσωση των ζευγαριών ιδίου φύλου, τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, με τα παντρεμένα ζευγάρια, αποφάσισε το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, κρίνοντας αντισυνταγματική την διαφορετική αντιμετώπισή τους που ισχύει μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, τα ζευγάρια του ίδιου φύλου πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα στις φοροαπαλλαγές και στις ευνοϊκές ρυθμίσεις με τα ζευγάρια που είναι παντρεμένα. Το Δικαστήριο χαρακτήρισε μάλιστα παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου τον αποκλεισμό τους και έδωσε αναδρομική ισχύ στην απόφαση, από την 1η Αυγούστου του 2001, όταν η Γερμανία θεσμοθέτησε την "επίσημη συμβίωση" για άτομα του ίδιου φύλου, αναγνωρίζοντας ωστόσο πιο περιορισμένα δικαιώματα σε σχέση με τον γάμο.

Η απόφαση της Καρλσρούης καλεί ακόμη το γερμανικό Κοινοβούλιο να ψηφίσει άμεσα τον απαραίτητο νόμο ο οποίος θα αποκαθιστά την ισότητα. Μέχρι τώρα, όλα τα κόμματα έχουν ταχθεί υπέρ της αλλαγής της νομοθεσίας, εκτός από τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της η Άνγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει ότι δεν συμφωνεί με την φορολογική εξίσωση, καθώς, όπως είχε υποστηρίξει, το γερμανικό Σύνταγμα "θεωρεί τον γάμο απευθείας συνδεδεμένο με την οικογένεια και αυτοί οι δύο θεσμοί τυγχάνουν ειδικής προστασίας από το κράτος".

Η αλλαγή πάντως της νομοθεσίας σημαίνει, σύμφωνα με τις αναλύσεις στον γερμανικό Τύπο, ότι οι φορολογικές αρχές θα πρέπει να επιστρέψουν ποσά που ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ σε φορολογούμενους οι οποίοι πλήρωσαν μεγαλύτερους φόρους από ό,τι έπρεπε.

Πηγή:newsbomb.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...