Αντιδράσεις για την απαγόρευση του «συνέρχεσθαι» στο Σότσι

Αντιδράσεις για την απαγόρευση του «συνέρχεσθαι» στο Σότσι

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν για την απαγόρευση των συναθροίσεων στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Σότσι το 2014.

Το προεδρικό διάταγμα εκτιμάται ότι εκδόθηκε ως προληπτικό μέτρο για το ενδεχόμενο διαδηλώσεων ενάντια στο νόμο κατά των ομοφυλοφίλων που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Ρωσία.

Για παραβίαση του Συντάγματος κάνουν λόγο ανθρωπιστικές οργανώσεις. «Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών που προστατεύονται από το Σύνταγμα. Άλλωστε, το Σύνταγμα εγγυάται το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά. Επίσης παραβιάζει και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην ελεύθερη μετακινήση», τόνισε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας στη Ρωσία.

Κάποιοι βέβαια είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο διαδηλώσεων και τάσσονται υπέρ της προεδρικής απόφασης. «Ο κόσμος αποστρέφεται τις διαδηλώσεις των ομοφυλοφίλων. Γιατί διεξάγονται; Γιατί χρειάζεται να διαδηλώνουν; Τι ακριβώς ζητούν;», διερωτάται ένας κάτοικος του Σότσι.

Σύμφωνα με το διάταγμα, οι κάθε είδους διαδηλώσεις θα απαγορευθούν για 2,5 μήνες πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες.

Πηγή:naftemporiki.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...