Ν.Υ.: Η δήμαρχος είναι γκέι

Ν.Υ.: Η δήμαρχος είναι γκέι

Η Κριστίν Κουίν θεωρείται η επικρατέστερη για την κούρσα διαδοχής του Bloomberg στη δημαρχία της Νέας Υόρκης. Ο γάμος της πέρυσι -ενώ ήταν ήδη η επικρατέστερη για τη θέση- αποτέλεσε πολιτικό γεγονός

Η επικύρωση της νομιμοποίησης των gay γάμων στη Νέα Υόρκη έγινε τον περασμένο Ιούλιο. Λιγότερο από ένα χρόνο μετά, μία από τους σημαντικότερους υπέρμαχους αυτής της προσπάθειας και αντιπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, η Κριστίν Κουίν, παντρεύτηκε τη σύντροφό της Kim Catullo στις 19 του Μάη, με καλεσμένους μεταξύ άλλων τον δήμαρχο, τον κυβερνήτη και τους γερουσιαστές της Νέας Υόρκης.

Η Κουίν θεωρείται η επικρατέστερη από τους υποψήφιους για την κούρσα διαδοχής του Bloomberg στη δημαρχία της Νέας Υόρκης. Τώρα δρέπει η ίδια τους καρπούς των προσπαθειών της, καθώς φαίνεται να χαίρει της εύνοιας του δημάρχου και βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων για το χρίσμα των Δημοκρατικών (37%). Στους Ρεπουμπλικανούς προηγείται ο Τζόζεφ Λότα, πρώην πρόεδρος της αρχής συγκοινωνιών της πόλης (20%).

Η καθολική Christine Quinn είναι ένα πρόσωπο που κλείνει μέσα του πολλές αντιφάσεις, γράφει ο Τύπος. Δημοκρατική, αλλά εκλεκτή του ρεπουμπλικανού Bloomberg. Από τη μία τα θετικά της σχόλια για το κίνημα Occupy Wall Street κι από την άλλη η στήριξή της στην επιχείρηση της αστυνομίας να αδειάσει το πάρκο Τζουκότι από τους καταληψίες...

Το σίγουρο είναι ότι αν τελικά η Quinn εκλεγεί στη θέση του Bloomberg, θα είναι η πρώτη γυναίκα γκέι δήμαρχος της Νέας Υόρκης και μία από τους σημαντικότερους αξιωματούχους στη χώρα, που θα έχει δηλώσει ανοιχτά τη διαφορετικότητά της.

Πηγή:doctv.gr

 

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...