Επεισόδια στο gay pride του Μαυροβουνίου

Επεισόδια στο gay pride του Μαυροβουνίου

Τραυματίστηκαν αστυνομικοί, συνελήφθησαν 60 χούλιγκαν

Επεισόδια σημειώθηκαν στην πρώτη παρέλαση ομοφυλόφιλων στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, όταν ομάδα κουκουλοφόρων που αντιδρούσαν στο gay pride συγκεντρώθηκε λίγα μέτρα από το σημείο όπου θα ξεκινούσε η παρέλαση.

Οι άνδρες των τοπικών αρχών, περίπου 2.000 στο σύνολό τους, προσπάθησαν να τους διαλύσουν κάνοντας ρίψη δακρυγόνων, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι χούλιγκαν πραγματοποίησαν επίθεση κατά των αστυνομικών.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν περίπου 20 αστυνομικοί, ενώ συνελήφθησαν περίπου 60 χούλιγκαν.

Όπως αναφέρει και η τοπική εφημερίδα Vijesti, μία ομάδα κουκουλοφόρων -περίπου 300-400 άνθρωποι- έριξε πέτρες στα παράθυρα του κτιρίου που στεγάζεται το έντυπο, καθώς και σε σταθμευμένα οχήματα της εταιρίας.

Πριν λίγες ημέρες η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο είχε διαμηνύσει στους οργανωτές «ότι έχουν ακόμη χρόνο να σκεφθούν ότι με το επαίσχυντο αυτό γεγονός δημιουργούν προβλήματα στους εαυτούς τους και στους άλλους».

Παρόλα αυτά η παρέλαση πραγματοποιήθηκε κανονικά, με τους συμμετέχοντες να κρατούν πανό με σλόγκαν «Το Μαυροβούνιο είναι υπερήφανο», «Μία γυναίκα, μία μητέρα, μία λεσβία» και «Γκέι είναι ΟΚ».

Ο διοργανωτής του gay pride δήλωσε πως οι ομοφυλόφιλοι του Μαυροβουνίου θα πολεμήσουν μέχρι το τέλος για να κερδίσουν την ελευθερία και την υποστήριξη που τους αξίζει.

Πηγή: protothema.gr

Αποδοχή
Χρησιμοποιώντας τη σελίδα αυτή, συναινείτε στη χρήση cookies. Περισσότερα...